Вареники з квашеною капустою – рецепт
Вареники – культова страва української кухні, популярний також і в інших народів. Вареники являють собою штучні вироби зразок пельменів, їх готують з прісного тіста з різноманітними начинками. Варіантів начинок для вареників відомо безліч, можуть використовуватися самі різні продукти: сир, варена картопля, гриби, овочі, варене, січене м'ясо і навіть фрукти. Вареники (так само як пельмені та інші подібні вироби) варять і подають зі сметаною і/або маслом або солодкими соусами, зажарками і підливою, десертні вареники з фруктами можна подавати з фруктовими сиропами.
Розповімо, як готувати вареники з кислою квашеною капустою. З усіх традиційних наїдків квашена капуста – один з найбільш корисних, щоб приготувати з неї начинку для вареників, її зазвичай промивають і тушкують з цибулею, додаючи іноді і інші продукти, з якими квашена капуста цілком гармонійно поєднується.
Тісто для вареників з капустою можна робити саме просте прісне (борошно + вода) або замішувати тісто з яйцем на молоці або кефірі.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – близько 2 склянок;
вода – не більше 1 склянки;
сіль – 1 щіпка;
масло рослинне – 3 ст. ложки;
Для начинки:
капуста квашена – близько 400 м;
цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
Приготування
З борошна і води з додаванням щіпки солі замішуємо тісто, скачуємо в ком і ставимо «відпочити».
Закладаємо в друшляк квашену капусту промиваємо і злегка віджимаємо, хай вода стікає.
Дрібно нарізаємо очищений цибулю і злегка обсмажуємо його в сковороді на рослинній олії. Додаємо капусту і тушкуємо на малому вогні протягом не більше 20 хвилин під кришкою, іноді помішуємо.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, круглим склянкою або пробивний формою вирубуємо підкладки. У центр кожної підкладки кладемо грудку начинки і щільно защипуємо краї вареника. Можна заготовити і більше вареників, тоді їх треба заморожувати, виклавши на дощечку в один шар, в морозильнику (заморожені можна перекласти в пакет).
Кип'ятимо в каструлі воду, закладаємо вареники не тісно і проварюємо після спливання протягом 2-3 хвилин.
Подаємо з пісним маслом, приправленим продавлений часником, сіллю і рубаною зеленню.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – близько 2 склянок або трохи більше;
молоко – 2/3 склянки;
яйце куряче – 1 шт.;
Для начинки:
капуста квашена – близько 400 м;
печериці свіжі – 5-8 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
масло топлене вершкове масло або жир (гусячий, курячий, свинячий);
мелені спеції (перець чорний і червоний, коріандр, гвоздика, мускатний горіх);
Для соусу:
сметана;
часник;
зелень свіжа.
Приготування
Квашену капусту промиваємо в друшляку і залишаємо, хай стікає. Замішуємо тісто з просіяного борошна, молока і яйця.
Поки тісто расстаивается, в сковороді на топленому маслі або жирі обсмажуємо поросяти, ягняти цибулю і гриби, потім закладаємо капусту і тушкуємо з додаванням спецій протягом 20 хвилин, іноді помішуючи.
Тісто розгортаємо в пласт, пробивний формою або круглим склянкою вирубуємо підкладки. У центр підкладки закладаємо грудку начинки і щільно защипуємо краї вареника.
Закидаємо вареники в каструлю з киплячою водою і проварюємо 3-5 хвилин після спливання. Витягаємо великий шумівкою. Подаємо зі сметаною, приправленою продавлений часником, і присипаємо свіжої рубаною зеленню. Можна перед цим злегка обсмажити вареники в топленому маслі. Під таке чудове блюдо добре подати келишок-другий смачною медової горілки з хріном, старкі або інший міцною гіркого або ягідної настоянки. А от хліб до вареників подавати не треба.
Розповімо, як готувати вареники з кислою квашеною капустою. З усіх традиційних наїдків квашена капуста – один з найбільш корисних, щоб приготувати з неї начинку для вареників, її зазвичай промивають і тушкують з цибулею, додаючи іноді і інші продукти, з якими квашена капуста цілком гармонійно поєднується.
Тісто для вареників з капустою можна робити саме просте прісне (борошно + вода) або замішувати тісто з яйцем на молоці або кефірі.
Пісні вареники з квашеною капустою – рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Приготування
З борошна і води з додаванням щіпки солі замішуємо тісто, скачуємо в ком і ставимо «відпочити».
Закладаємо в друшляк квашену капусту промиваємо і злегка віджимаємо, хай вода стікає.
Дрібно нарізаємо очищений цибулю і злегка обсмажуємо його в сковороді на рослинній олії. Додаємо капусту і тушкуємо на малому вогні протягом не більше 20 хвилин під кришкою, іноді помішуємо.
Розкачуємо тісто в тонкий пласт, круглим склянкою або пробивний формою вирубуємо підкладки. У центр кожної підкладки кладемо грудку начинки і щільно защипуємо краї вареника. Можна заготовити і більше вареників, тоді їх треба заморожувати, виклавши на дощечку в один шар, в морозильнику (заморожені можна перекласти в пакет).
Кип'ятимо в каструлі воду, закладаємо вареники не тісно і проварюємо після спливання протягом 2-3 хвилин.
Подаємо з пісним маслом, приправленим продавлений часником, сіллю і рубаною зеленню.
Вареники ситні з квашеною капустою, цибулею та грибами – рецепт
Інгредієнти:
Для начинки:
Для соусу:
Приготування
Квашену капусту промиваємо в друшляку і залишаємо, хай стікає. Замішуємо тісто з просіяного борошна, молока і яйця.
Поки тісто расстаивается, в сковороді на топленому маслі або жирі обсмажуємо поросяти, ягняти цибулю і гриби, потім закладаємо капусту і тушкуємо з додаванням спецій протягом 20 хвилин, іноді помішуючи.
Тісто розгортаємо в пласт, пробивний формою або круглим склянкою вирубуємо підкладки. У центр підкладки закладаємо грудку начинки і щільно защипуємо краї вареника.
Закидаємо вареники в каструлю з киплячою водою і проварюємо 3-5 хвилин після спливання. Витягаємо великий шумівкою. Подаємо зі сметаною, приправленою продавлений часником, і присипаємо свіжої рубаною зеленню. Можна перед цим злегка обсмажити вареники в топленому маслі. Під таке чудове блюдо добре подати келишок-другий смачною медової горілки з хріном, старкі або інший міцною гіркого або ягідної настоянки. А от хліб до вареників подавати не треба.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з капустою - рецепт
Вареники з капустою - відмінна ідея для смачної вечері. Готувати їх зовсім не складно: тісто вимішується в два рахунки, а начинку зовсім можна
Вареники з м'ясом
Вареники з м'ясом - це не великі пельмені, як думають багато хто. Це блюдо має зовсім інший смак, оскільки технологія його приготування сильно
Вареники з картоплею та грибами
Вареники з картоплею і грибами - самий популярний, і, безсумнівно, дуже смачний варіант приготування цієї страви. Кожна господиня, звичайно ж, готує
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Заварне тісто для вареників
Вареники роблять з різними начинками: сиром, картоплею, сиром, капустою, рибою, ягодами. І сьогодні ми детально розберемо, як приготувати заварне