Котлети вегетаріанські
Легкі вегетаріанські котлети можуть вживати в їжу не тільки прихильники ідеї відмови від споживання м'яса, але і прості м'ясоїди, які хочуть урізноманітнити своє харчування або зробити його більш корисним. Для того, щоб вегетаріанські овочеві котлети стали ще корисніше, ви можете запікати їх у духовці або готувати на грилі без масла.
Інгредієнти:
картопля - 90 г;
відварений нут - 240 г;
вівсяні пластівці - 85 м;
солодкий перець - 50 г;
білий цибулю - 45 г;
гострий перець чилі - за смаком;
часникові зубчики - 3 шт.;
щіпка кайенского перцю;
оцет - 12 мл
Приготування
Відварюємо картоплю в мундирах, його крохмаль надалі стане скріплюючою основою наших овочевих котлет. Очищені бульби розминаємо в пюре. За аналогією чинимо і з нутом, пюрируя турецький горох вручну або за допомогою блендера. Змішуємо картопляне пюре c гороховим і додаємо трохи цибулі, пропущений через прес часник, кубики солодкого перцю, спеції і оцет.
Вівсяні пластівці перемелюємо в борошно. Чверть отриманої борошна відкладаємо, а все інше додаємо в овочеву суміш і ділимо її на 6-8 порцій. Кожну з котлет обвалюємо в залишилася борошні, а потім обсмажуємо з обох сторін.
Вегетаріанські котлети з гороху можна подавати самостійно разом з соусом, а можна зробити їх частиною вашого бургера.
Інгредієнти:
консервована квасоля - 480 м;
томати вялені - 280 г;
яйце - 1 шт.;
сушений перець чилі - за смаком;
тертий твердий сир - 90 р.
Приготування
Кладемо консервовану квасолю в чашу блендера або пропускаємо через м'ясорубку. Для котлет з шматочками квасолі можна розім'яти боби вручну виделкою або пресом для картоплі. Дрібно нарізаємо в'ялені томати, додаємо їх до квасолі, слідом кладемо щіпку гострого перцю і натертий на дрібній тертці сир. Вбиваємо в суміш одне яйце для зв'язки. Якщо ви не вживаєте яйця, то замініть їх штучними, на основі насіння льону або чіа.
Обсмажуємо горохові котлети на грилі чи звичайної сковороді з обох сторін.
Інгредієнти:
червона сочевиця - 160 г;
нут - 120 г;
білий цибулю - 90 г;
часникові зубчики - 3 шт.;
нашаткована молода капуста - 2 ст.;
кумин - 2 г;
мелений чилі - 2 г;
яйце - 1 шт.;
зелень петрушки.
Приготування
Перед тим, як приготувати вегетаріанські котлети, відварюємо сочевицю і нут до готовності, а потім збиваємо їх за допомогою блендера або розтираємо в пюре. Додаємо білий лук, пропущений через прес часник і листя молодої капусти. Для того, щоб вчасно обжарювання котлети не розпадалися, в них можна додати куряче яйце. Смаку нашій страві додадуть кумін, чилі і зелень петрушки.
Далі можна формувати масу в котлети, обкачувати їх у хлібній паніровці і смажити до зарум'янювання.
Інгредієнти:
варена гречка - 2 ст.;
козячий сир - 60 г;
білий цибуля - 40 г;
яйце - 1 шт.;
хлібна паніровка.
Приготування
Відварну гречку злегка розминаємо виделкою, щоб вона стала трохи більш клейкої, а потім вбиваємо до неї яйце, додаємо козячий сир і нарізану цибулю (можна брати як звичайний ріпчаста, так і зелений). Якщо маса вийшла занадто рідкою, підсипте трохи цільнозерновий борошна або товчених насіння льону. Далі скатайте вегетаріанські гречані котлети, злегка прbплюсніть і обваляйте в сухарях.
Вегетаріанські горохові котлети
Інгредієнти:
Приготування
Відварюємо картоплю в мундирах, його крохмаль надалі стане скріплюючою основою наших овочевих котлет. Очищені бульби розминаємо в пюре. За аналогією чинимо і з нутом, пюрируя турецький горох вручну або за допомогою блендера. Змішуємо картопляне пюре c гороховим і додаємо трохи цибулі, пропущений через прес часник, кубики солодкого перцю, спеції і оцет.
Вівсяні пластівці перемелюємо в борошно. Чверть отриманої борошна відкладаємо, а все інше додаємо в овочеву суміш і ділимо її на 6-8 порцій. Кожну з котлет обвалюємо в залишилася борошні, а потім обсмажуємо з обох сторін.
Вегетаріанські котлети з гороху можна подавати самостійно разом з соусом, а можна зробити їх частиною вашого бургера.
Вегетаріанські котлети з квасолі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Кладемо консервовану квасолю в чашу блендера або пропускаємо через м'ясорубку. Для котлет з шматочками квасолі можна розім'яти боби вручну виделкою або пресом для картоплі. Дрібно нарізаємо в'ялені томати, додаємо їх до квасолі, слідом кладемо щіпку гострого перцю і натертий на дрібній тертці сир. Вбиваємо в суміш одне яйце для зв'язки. Якщо ви не вживаєте яйця, то замініть їх штучними, на основі насіння льону або чіа.
Обсмажуємо горохові котлети на грилі чи звичайної сковороді з обох сторін.
Вегетаріанські котлети з капусти
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати вегетаріанські котлети, відварюємо сочевицю і нут до готовності, а потім збиваємо їх за допомогою блендера або розтираємо в пюре. Додаємо білий лук, пропущений через прес часник і листя молодої капусти. Для того, щоб вчасно обжарювання котлети не розпадалися, в них можна додати куряче яйце. Смаку нашій страві додадуть кумін, чилі і зелень петрушки.
Далі можна формувати масу в котлети, обкачувати їх у хлібній паніровці і смажити до зарум'янювання.
Котлети з гречки вегетаріанські
Інгредієнти:
Приготування
Відварну гречку злегка розминаємо виделкою, щоб вона стала трохи більш клейкої, а потім вбиваємо до неї яйце, додаємо козячий сир і нарізану цибулю (можна брати як звичайний ріпчаста, так і зелений). Якщо маса вийшла занадто рідкою, підсипте трохи цільнозерновий борошна або товчених насіння льону. Далі скатайте вегетаріанські гречані котлети, злегка прbплюсніть і обваляйте в сухарях.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з квасолі
А чи знаєте ви, що кухня без м'яса також може бути дуже смачною та корисною? Пропонуємо вам здивувати близьких, і зробити дивовижні котлетки з
Котлети з гречки - рецепт
Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
Котлети в панірувальних сухарях
Котлети, приготовані в панірувальних сухарях, виходять соковитими всередині і мають приємну золотисту скоринку зовні. Давайте розберемося, як
Горохові котлети
Горохові котлети можуть різноманітити не тільки вегетаріанське меню, адже свою ніжність і ситністю вони здатні підкорити серце будь-якого м'ясоїда,
Пісні котлети з капусти
Котлети - смачне і ситне блюдо, яке можна подати з будь-яким гарніром. І сьогодні ми поділимося цікавими рецептами створення пісних котлет з капусти.
Котлети з брокколі
Овочеві котлетки - прекрасне блюдо для шанувальників здорового способу життя і вегетаріанців. Їх можна готувати з додаванням різних овочів, і кожен