» » Котлети вегетаріанські

Котлети вегетаріанські

Котлети вегетаріанські
Легкі вегетаріанські котлети можуть вживати в їжу не тільки прихильники ідеї відмови від споживання м'яса, але і прості м'ясоїди, які хочуть урізноманітнити своє харчування або зробити його більш корисним. Для того, щоб вегетаріанські овочеві котлети стали ще корисніше, ви можете запікати їх у духовці або готувати на грилі без масла.

Вегетаріанські горохові котлети


Інгредієнти:

  • картопля - 90 г;

  • відварений нут - 240 г;

  • вівсяні пластівці - 85 м;

  • солодкий перець - 50 г;

  • білий цибулю - 45 г;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • щіпка кайенского перцю;

  • оцет - 12 мл


  • Приготування
    Відварюємо картоплю в мундирах, його крохмаль надалі стане скріплюючою основою наших овочевих котлет. Очищені бульби розминаємо в пюре. За аналогією чинимо і з нутом, пюрируя турецький горох вручну або за допомогою блендера. Змішуємо картопляне пюре c гороховим і додаємо трохи цибулі, пропущений через прес часник, кубики солодкого перцю, спеції і оцет.
    Вівсяні пластівці перемелюємо в борошно. Чверть отриманої борошна відкладаємо, а все інше додаємо в овочеву суміш і ділимо її на 6-8 порцій. Кожну з котлет обвалюємо в залишилася борошні, а потім обсмажуємо з обох сторін.
    Вегетаріанські котлети з гороху можна подавати самостійно разом з соусом, а можна зробити їх частиною вашого бургера.

    Вегетаріанські котлети з квасолі – рецепт


    Інгредієнти:

  • консервована квасоля - 480 м;

  • томати вялені - 280 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сушений перець чилі - за смаком;

  • тертий твердий сир - 90 р.


  • Приготування
    Кладемо консервовану квасолю в чашу блендера або пропускаємо через м'ясорубку. Для котлет з шматочками квасолі можна розім'яти боби вручну виделкою або пресом для картоплі. Дрібно нарізаємо в'ялені томати, додаємо їх до квасолі, слідом кладемо щіпку гострого перцю і натертий на дрібній тертці сир. Вбиваємо в суміш одне яйце для зв'язки. Якщо ви не вживаєте яйця, то замініть їх штучними, на основі насіння льону або чіа.
    Обсмажуємо горохові котлети на грилі чи звичайної сковороді з обох сторін.

    Вегетаріанські котлети з капусти


    Інгредієнти:

  • червона сочевиця - 160 г;

  • нут - 120 г;

  • білий цибулю - 90 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • нашаткована молода капуста - 2 ст.;

  • кумин - 2 г;

  • мелений чилі - 2 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати вегетаріанські котлети, відварюємо сочевицю і нут до готовності, а потім збиваємо їх за допомогою блендера або розтираємо в пюре. Додаємо білий лук, пропущений через прес часник і листя молодої капусти. Для того, щоб вчасно обжарювання котлети не розпадалися, в них можна додати куряче яйце. Смаку нашій страві додадуть кумін, чилі і зелень петрушки.
    Далі можна формувати масу в котлети, обкачувати їх у хлібній паніровці і смажити до зарум'янювання.

    Котлети з гречки вегетаріанські


    Інгредієнти:

  • варена гречка - 2 ст.;

  • козячий сир - 60 г;
  • Котлети вегетаріанські

  • білий цибуля - 40 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • хлібна паніровка.


  • Приготування
    Відварну гречку злегка розминаємо виделкою, щоб вона стала трохи більш клейкої, а потім вбиваємо до неї яйце, додаємо козячий сир і нарізану цибулю (можна брати як звичайний ріпчаста, так і зелений). Якщо маса вийшла занадто рідкою, підсипте трохи цільнозерновий борошна або товчених насіння льону. Далі скатайте вегетаріанські гречані котлети, злегка прbплюсніть і обваляйте в сухарях.
    Додав: admin | 21-06-2015, 12:37
    Переглядів: 731