Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісні деруни – рецепт

Пісні деруни – рецепт

21-06-2015, 12:31
1 709
Пісні деруни – рецепт
Приголомшливо простий східноєвропейський рецепт дерунів може послужити вам хорошу службу, як під час приготування сніданку, в обід або на вечерю. У компанії легкого салату і соусу, деруни перетворюються з буденного страви на основі картоплі, приголомшливий снек, яким хочеться балувати себе як можна частіше. Сьогодні ми присвятимо цілу статтю лише пісним варіацій цієї страви.

Пісні деруни з картоплі – рецепт


Інгредієнти:

  • картопля (середні бульби) - 4 шт.;

  • зелена цибуля - 2 пера;

  • кріп - 3 гілочки;

  • борошно - 30 г;

  • паприка, кайенский перець, сушений часник - по щіпці;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Очистивши і ретельно промивши бульби, натираємо їх на дрібній тертці і віджимаємо надлишки вологи. Чим краще отожмете, тим більш хрусткими в підсумку вийдуть деруни. Додайте до тертому картоплі нарізану зелень і просіяне борошно. Не шкодуйте спецій, адже саме вони визначать смак готової страви. Крім стандартної порції солі за смаком, здобріть картопляну суміш паприкою, кайенским перцем і сушеним гранульованим часником.
    Обсмажте порції картопляної суміші на змащеній олією сковороді. Коли деруни стануть рум'яними, подавайте їх з додатковою порцією зелені і сметаною на соєвій основі.

    Пісні деруни з картоплі з імбиром


    Інгредієнти:

  • картопля - 750 г;

  • лимонний сік - 15 мл;

  • зелена цибуля;

  • зелень петрушки (нарізана) - 1 ст. ложка;

  • тертий імбир - 1 1/2 ст. ложки;

  • борошно - 30 г;

  • насіння льону - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Ці деруни ми не будемо обсмажувати на сковороді, а запечемо в духовій шафі, тому перед тим, як приступити до замішування картопляної основи, розігрійте духовку до 160°С, а пергамент змастіть маслом і додайте на деку.
    Очищаємо і моєму бульби, після чого натираємо їх на дрібній тертці і залишаємо в холодній воді, змішаної з дрібкою солі і лимонним соком, щоб бульби не потемніли. Через 10 хвилин ретельно відіжміть картоплю від залишків рідини, щоб деруни вийшли рум'яними і хрусткими в підсумку.
    Змішайте тертий картопля з нарізаною зеленою цибулею, петрушкою, тертим імбиром і борошном. Насіння льону розітріть в ступі в порошок, змішайте отриманий порошок з картоплею – надалі він стане заміною яйцям. Сформуйте з суміші деруни і викладіть кожен з їх на підготовлену основу. Випікайте 20 хвилин з кожного боку.

    Пісні деруни з грибами


    Інгредієнти:

  • картопля (середні бульби) - 5 шт.;

  • морква - 130 г;

  • гриби - 60 г;

  • гілочка орегано;

  • борошно - 20 р.


  • Приготування
    Очистивши картоплю з морквою і натерти їх на дрібній тертці, посипаємо овочі сіллю і залишаємо їх на 10 хвилин. За цей час сіль витягне надлишки вологи, які потім можна буде з легкістю віджати. Дуже дрібно нарубаєте гриби і змішайте з іншими інгредієнтами, включаючи натерті овочі. Вологими руками скатайте овочеву суміш в кульки, розплющить їх між долонями і розкладіть на деку.
    Випікайте деруни при 180°С 20 хвилин з кожного боку.

    Як приготувати пісні деруни з буряка?


    Інгредієнти:

  • буряк - 320 г;

  • червоний цибуля - 50 р;

  • картопля - 200 г;
  • Пісні деруни – рецепт

  • борошно - 20 г;

  • мелений кумін;

  • морська сіль;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Очистивши буряк і картопля, натріть їх на тертці і змішайте з подрібненою цибулею. Відіжміть овочі від надлишків вологи, приправити меленим кумином і морською сіллю, а для зв'язки додайте трохи борошна.
    Розігрійте сковороду з маслом і викладіть в розігріте масло порції овочевої суміші для дерунів. Смажте їх по парі-трійці хвилин з кожного боку, а потім подавайте, у супроводі улюблених соусів і нарізаної зелені.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні деруни
    Картопляні деруни
    Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
    Деруни з ковбасою
    Деруни з ковбасою
    Деруни - це просте білоруське блюдо, яке готується з картоплі. А ми вирішили трошки урізноманітнити цю страву і додати до нього ковбаси. Вийде ситно
    Деруни з м'ясом, рецепт
    Деруни з м'ясом, рецепт
    Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз
    Деруни в горщику
    Деруни в горщику
    Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
    Деруни з сиром
    Деруни з сиром
    Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
    Деруни з фаршем
    Деруни з фаршем
    Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати