Пісні деруни – рецепт
Приголомшливо простий східноєвропейський рецепт дерунів може послужити вам хорошу службу, як під час приготування сніданку, в обід або на вечерю. У компанії легкого салату і соусу, деруни перетворюються з буденного страви на основі картоплі, приголомшливий снек, яким хочеться балувати себе як можна частіше. Сьогодні ми присвятимо цілу статтю лише пісним варіацій цієї страви.
Інгредієнти:
картопля (середні бульби) - 4 шт.;
зелена цибуля - 2 пера;
кріп - 3 гілочки;
борошно - 30 г;
паприка, кайенский перець, сушений часник - по щіпці;
олія для смаження.
Приготування
Очистивши і ретельно промивши бульби, натираємо їх на дрібній тертці і віджимаємо надлишки вологи. Чим краще отожмете, тим більш хрусткими в підсумку вийдуть деруни. Додайте до тертому картоплі нарізану зелень і просіяне борошно. Не шкодуйте спецій, адже саме вони визначать смак готової страви. Крім стандартної порції солі за смаком, здобріть картопляну суміш паприкою, кайенским перцем і сушеним гранульованим часником.
Обсмажте порції картопляної суміші на змащеній олією сковороді. Коли деруни стануть рум'яними, подавайте їх з додатковою порцією зелені і сметаною на соєвій основі.
Інгредієнти:
картопля - 750 г;
лимонний сік - 15 мл;
зелена цибуля;
зелень петрушки (нарізана) - 1 ст. ложка;
тертий імбир - 1 1/2 ст. ложки;
борошно - 30 г;
насіння льону - 1 ст. ложка.
Приготування
Ці деруни ми не будемо обсмажувати на сковороді, а запечемо в духовій шафі, тому перед тим, як приступити до замішування картопляної основи, розігрійте духовку до 160°С, а пергамент змастіть маслом і додайте на деку.
Очищаємо і моєму бульби, після чого натираємо їх на дрібній тертці і залишаємо в холодній воді, змішаної з дрібкою солі і лимонним соком, щоб бульби не потемніли. Через 10 хвилин ретельно відіжміть картоплю від залишків рідини, щоб деруни вийшли рум'яними і хрусткими в підсумку.
Змішайте тертий картопля з нарізаною зеленою цибулею, петрушкою, тертим імбиром і борошном. Насіння льону розітріть в ступі в порошок, змішайте отриманий порошок з картоплею – надалі він стане заміною яйцям. Сформуйте з суміші деруни і викладіть кожен з їх на підготовлену основу. Випікайте 20 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти:
картопля (середні бульби) - 5 шт.;
морква - 130 г;
гриби - 60 г;
гілочка орегано;
борошно - 20 р.
Приготування
Очистивши картоплю з морквою і натерти їх на дрібній тертці, посипаємо овочі сіллю і залишаємо їх на 10 хвилин. За цей час сіль витягне надлишки вологи, які потім можна буде з легкістю віджати. Дуже дрібно нарубаєте гриби і змішайте з іншими інгредієнтами, включаючи натерті овочі. Вологими руками скатайте овочеву суміш в кульки, розплющить їх між долонями і розкладіть на деку.
Випікайте деруни при 180°С 20 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти:
буряк - 320 г;
червоний цибуля - 50 р;
картопля - 200 г;
борошно - 20 г;
мелений кумін;
морська сіль;
олія для смаження.
Приготування
Очистивши буряк і картопля, натріть їх на тертці і змішайте з подрібненою цибулею. Відіжміть овочі від надлишків вологи, приправити меленим кумином і морською сіллю, а для зв'язки додайте трохи борошна.
Розігрійте сковороду з маслом і викладіть в розігріте масло порції овочевої суміші для дерунів. Смажте їх по парі-трійці хвилин з кожного боку, а потім подавайте, у супроводі улюблених соусів і нарізаної зелені.
Пісні деруни з картоплі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши і ретельно промивши бульби, натираємо їх на дрібній тертці і віджимаємо надлишки вологи. Чим краще отожмете, тим більш хрусткими в підсумку вийдуть деруни. Додайте до тертому картоплі нарізану зелень і просіяне борошно. Не шкодуйте спецій, адже саме вони визначать смак готової страви. Крім стандартної порції солі за смаком, здобріть картопляну суміш паприкою, кайенским перцем і сушеним гранульованим часником.
Обсмажте порції картопляної суміші на змащеній олією сковороді. Коли деруни стануть рум'яними, подавайте їх з додатковою порцією зелені і сметаною на соєвій основі.
Пісні деруни з картоплі з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Ці деруни ми не будемо обсмажувати на сковороді, а запечемо в духовій шафі, тому перед тим, як приступити до замішування картопляної основи, розігрійте духовку до 160°С, а пергамент змастіть маслом і додайте на деку.
Очищаємо і моєму бульби, після чого натираємо їх на дрібній тертці і залишаємо в холодній воді, змішаної з дрібкою солі і лимонним соком, щоб бульби не потемніли. Через 10 хвилин ретельно відіжміть картоплю від залишків рідини, щоб деруни вийшли рум'яними і хрусткими в підсумку.
Змішайте тертий картопля з нарізаною зеленою цибулею, петрушкою, тертим імбиром і борошном. Насіння льону розітріть в ступі в порошок, змішайте отриманий порошок з картоплею – надалі він стане заміною яйцям. Сформуйте з суміші деруни і викладіть кожен з їх на підготовлену основу. Випікайте 20 хвилин з кожного боку.
Пісні деруни з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши картоплю з морквою і натерти їх на дрібній тертці, посипаємо овочі сіллю і залишаємо їх на 10 хвилин. За цей час сіль витягне надлишки вологи, які потім можна буде з легкістю віджати. Дуже дрібно нарубаєте гриби і змішайте з іншими інгредієнтами, включаючи натерті овочі. Вологими руками скатайте овочеву суміш в кульки, розплющить їх між долонями і розкладіть на деку.
Випікайте деруни при 180°С 20 хвилин з кожного боку.
Як приготувати пісні деруни з буряка?
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши буряк і картопля, натріть їх на тертці і змішайте з подрібненою цибулею. Відіжміть овочі від надлишків вологи, приправити меленим кумином і морською сіллю, а для зв'язки додайте трохи борошна.
Розігрійте сковороду з маслом і викладіть в розігріте масло порції овочевої суміші для дерунів. Смажте їх по парі-трійці хвилин з кожного боку, а потім подавайте, у супроводі улюблених соусів і нарізаної зелені.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні деруни
Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
Деруни з ковбасою
Деруни - це просте білоруське блюдо, яке готується з картоплі. А ми вирішили трошки урізноманітнити цю страву і додати до нього ковбаси. Вийде ситно
Деруни з м'ясом, рецепт
Деруни знайомі дуже багатьом господиням. А чи знаєте ви, що це блюдо можна приготувати не за звичайним рецептом? Адже звичайними дерунами зараз
Деруни в горщику
Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
Деруни з сиром
Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
Деруни з фаршем
Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати