Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Деруни з ковбасою

Деруни з ковбасою

21-03-2015, 18:23
3 027
Деруни з ковбасою
Традиційні білоруські драники - рецепт досить мінімалістичний, оскільки до його складу, крім самого картоплі, входить, хіба що, сіль. Але домашні кулінари доповнили цю страву на свій манер, так в рецептуру драніков додалися яйця, борошно, зелень і навіть ковбаса. Інтригуюче?

Картопляні деруни з ковбасою


Інгредієнти:

  • бульби картоплі - 5 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • ковбаса - 50 г;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • цибуля біла - 70 г;

  • зубчик часнику.


  • Приготування
    Підготовлені, тобто очищені і вимиті бульби картоплі слід натерти на тертці. Щоб картопля не потемнів, натирати його можна разом з ріпчастою цибулею, але куди легше натирати бульби в каструльку з водою, яку потім слід злити. Обсушенний картопля з'єднуємо з подрібненою цибулею і білим зубчиком часнику, додаємо сіль, борошно, зелень і яйце. Ковбасу ріжемо тонкою соломкою, або натираємо на крупній тертці, а потім додаємо в тісто. Смажимо деруни як і завжди, а потім викладаємо на серветку, щоб знизити калорійність страви за рахунок поглинання надлишків олії.

    Рецепт дерунів з картоплі з ковбасою


    Інгредієнти:

  • сервелат - 100 г;

  • бульби картоплі - 4-5 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 45 р.


  • Приготування
    Сервелат ріжемо кружальцями. Картопляні бульби очищаємо від шкірки і дрібно натираємо, після чого віджимаємо картопляну масу через подвійний шар марлі. Сіль з перцем за смаком, а також борошно і яйця - такі інгредієнти, які доповнять наше тісто.
    На розігріту сковороду викладаємо гарну їдальню ложку основи для дерунів, поверх кладемо кружечок ковбаси і злегка вдавлюємо його в суміш. Розподіляємо ще ложку картоплі зверху і обсмажуємо.

    Картопляні деруни з ковбасою і сиром


    Гарним доповненням традиційного рецепту також може стати сир, в нашому випадку трохи більш вишуканий - Брі.
    Інгредієнти:

  • шавлія - 2-3 аркуша;

  • картопля - 400 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • ковбаса - 115 г;

  • сир брі - 120 г;

  • борошно - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Вимиті бульби чистимо і натираємо досить крупно. Присаливаем картоплю і віджимаємо зайву вологу. Ковбасу нарізаємо невеликими скибочками і додаємо до картоплі разом з борошном, лимонною цедрою і подрібненим шавлією. Родзинкою страви стане сир брі, який також слід дрібно нарізати і змішати з картопляною масою. Коли суміш для дерунів буде готова, можна негайно приступати до обжарке. Щоб кожна порція вийшла максимально акуратною, деруни можна формувати за допомогою кулінарного кільця.

    Деруни з картоплі з ковбасою


    Цей рецепт дерунів ще більш незвичайний, адже в якості основи ми будемо використовувати не сирий, а попередньо злегка ошпарений картопля, завдяки якому наші овочеві котлети будуть мати кремову текстуру.
    Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 1 кг;

  • ковбаса - 500 г;

  • печериці - 150 г;

  • рукола - 80 г;

  • тертий сир - 1 1/4 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • свіжа хлібна крихта - 1 ст.;

  • вершкове масло - 40 р.


  • Приготування
    Вимиті бульби ціликів занурюємо в каструлю, заливаємо водою
    Деруни з ковбасою
    і варимо протягом 10 хвилин. Остуджуємо і чистимо картоплю, крупно натираємо його і з'єднайте з нарізаною ковбасою. Додаємо до картоплі гриби і рукколу, трохи тертого твердого сиру і хлібної крихти з яйцями для зв'язки. Формуем деруни і розкладаємо їх за застеленному пергаментом деку.
    Подмораживаем котлетки протягом півгодини, щоб вони краще тримали форму під час обсмажування. Смажимо деруни як зазвичай. Сервірувати готову страву можна зі сметаною або кетчупом , але незвичайний рецепт вимагає незвичайних доповнень, тому можна змінити звичайні соуси на екзотичне овочеве чатні, наприклад.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляні деруни
    Картопляні деруни
    Ну, хто не знає, що таке деруни? Це ті ж деруни, тільки називаються по-іншому. Деякі вміють готувати цю страву, а деякі - ні. Дана стаття пропонує
    Картопляні млинці
    Картопляні млинці
    Млинці на основі картоплі виходять трохи більш ніжними, ніж усім відомі деруни, а готуються аналогічно - з тертої картоплі, або пюре: швидко і дуже
    Деруни в горщику
    Деруни в горщику
    Відомі і улюблені багатьма деруни можна не тільки посмажити на сковороді і подати до столу. З них вийде відмінний і ситне блюдо, якщо приготувати їх
    Деруни з кабачків
    Деруни з кабачків
    Усіма відоме і улюблене блюдо деруни можна готувати не тільки з картоплі, але і з кабачків. Вони виходять дуже ніжними, соковитими і смачними, і
    Деруни з сиром
    Деруни з сиром
    Деруни - це традиційна страва української і білоруської кухонь, яке має безліч варіантів приготування. Основний інгредієнт у них картопля, до нього
    Деруни з фаршем
    Деруни з фаршем
    Деруни - це популярне блюдо, яке з'явилося в білоруській кухні, але вже давно відоме по всьому світу. Їх можна робити з різними начинками і подавати