Традиційні білоруські драники - рецепт досить мінімалістичний, оскільки до його складу, крім самого картоплі, входить, хіба що, сіль. Але домашні кулінари доповнили цю страву на свій манер, так в рецептуру драніков додалися яйця, борошно, зелень і навіть ковбаса. Інтригуюче?
Картопляні деруни з ковбасою
Інгредієнти: бульби картоплі - 5 шт.; яйце - 1 шт.; ковбаса - 50 г; борошно - 1 ст. ложка; цибуля біла - 70 г; зубчик часнику. Приготування Підготовлені, тобто очищені і вимиті бульби картоплі слід натерти на тертці. Щоб картопля не потемнів, натирати його можна разом з ріпчастою цибулею, але куди легше натирати бульби в каструльку з водою, яку потім слід злити. Обсушенний картопля з'єднуємо з подрібненою цибулею і білим зубчиком часнику, додаємо сіль, борошно, зелень і яйце. Ковбасу ріжемо тонкою соломкою, або натираємо на крупній тертці, а потім додаємо в тісто. Смажимо деруни як і завжди, а потім викладаємо на серветку, щоб знизити калорійність страви за рахунок поглинання надлишків олії.
Рецепт дерунів з картоплі з ковбасою
Інгредієнти: сервелат - 100 г; бульби картоплі - 4-5 шт.; яйце - 1 шт.; борошно - 45 р. Приготування Сервелат ріжемо кружальцями. Картопляні бульби очищаємо від шкірки і дрібно натираємо, після чого віджимаємо картопляну масу через подвійний шар марлі. Сіль з перцем за смаком, а також борошно і яйця - такі інгредієнти, які доповнять наше тісто.
На розігріту сковороду викладаємо гарну їдальню ложку основи для дерунів, поверх кладемо кружечок ковбаси і злегка вдавлюємо його в суміш. Розподіляємо ще ложку картоплі зверху і обсмажуємо.
Картопляні деруни з ковбасою і сиром
Гарним доповненням традиційного рецепту також може стати сир, в нашому випадку трохи більш вишуканий - Брі.
Інгредієнти: шавлія - 2-3 аркуша; картопля - 400 г; лимон - 1 шт.; ковбаса - 115 г; сир брі - 120 г; борошно - 3 ст. ложки. Приготування Вимиті бульби чистимо і натираємо досить крупно. Присаливаем картоплю і віджимаємо зайву вологу. Ковбасу нарізаємо невеликими скибочками і додаємо до картоплі разом з борошном, лимонною цедрою і подрібненим шавлією. Родзинкою страви стане сир брі, який також слід дрібно нарізати і змішати з картопляною масою. Коли суміш для дерунів буде готова, можна негайно приступати до обжарке. Щоб кожна порція вийшла максимально акуратною, деруни можна формувати за допомогою кулінарного кільця.
Деруни з картоплі з ковбасою
Цей рецепт дерунів ще більш незвичайний, адже в якості основи ми будемо використовувати не сирий, а попередньо злегка ошпарений картопля, завдяки якому наші овочеві котлети будуть мати кремову текстуру.
Інгредієнти: картопляні бульби - 1 кг; ковбаса - 500 г; печериці - 150 г; рукола - 80 г; тертий сир - 1 1/4 ст.; яйця - 3 шт.; свіжа хлібна крихта - 1 ст.; вершкове масло - 40 р. Приготування Вимиті бульби ціликів занурюємо в каструлю, заливаємо водою
і варимо протягом 10 хвилин. Остуджуємо і чистимо картоплю, крупно натираємо його і з'єднайте з нарізаною ковбасою. Додаємо до картоплі гриби і рукколу, трохи тертого твердого сиру і хлібної крихти з яйцями для зв'язки. Формуем деруни і розкладаємо їх за застеленному пергаментом деку.
Подмораживаем котлетки протягом півгодини, щоб вони краще тримали форму під час обсмажування. Смажимо деруни як зазвичай. Сервірувати готову страву можна зі сметаною або кетчупом , але незвичайний рецепт вимагає незвичайних доповнень, тому можна змінити звичайні соуси на екзотичне овочеве чатні, наприклад.