Приголомшливо простий східноєвропейський рецепт дерунів може послужити вам хорошу службу, як під час приготування сніданку, в обід або на вечерю. У компанії легкого салату і соусу, деруни перетворюються з буденного страви на основі картоплі, приголомшливий снек, яким хочеться балувати себе як можна частіше. Сьогодні ми присвятимо цілу статтю лише пісним варіацій цієї страви.
Пісні деруни з картоплі – рецепт
Інгредієнти: картопля (середні бульби) - 4 шт.; зелена цибуля - 2 пера; кріп - 3 гілочки; борошно - 30 г; паприка, кайенский перець, сушений часник - по щіпці; олія для смаження. Приготування Очистивши і ретельно промивши бульби, натираємо їх на дрібній тертці і віджимаємо надлишки вологи. Чим краще отожмете, тим більш хрусткими в підсумку вийдуть деруни. Додайте до тертому картоплі нарізану зелень і просіяне борошно. Не шкодуйте спецій, адже саме вони визначать смак готової страви. Крім стандартної порції солі за смаком, здобріть картопляну суміш паприкою, кайенским перцем і сушеним гранульованим часником.
Обсмажте порції картопляної суміші на змащеній олією сковороді. Коли деруни стануть рум'яними, подавайте їх з додатковою порцією зелені і сметаною на соєвій основі.
Пісні деруни з картоплі з імбиром
Інгредієнти: картопля - 750 г; лимонний сік - 15 мл; зелена цибуля; зелень петрушки (нарізана) - 1 ст. ложка; тертий імбир - 1 1/2 ст. ложки; борошно - 30 г; насіння льону - 1 ст. ложка. Приготування Ці деруни ми не будемо обсмажувати на сковороді, а запечемо в духовій шафі, тому перед тим, як приступити до замішування картопляної основи, розігрійте духовку до 160°С, а пергамент змастіть маслом і додайте на деку.
Очищаємо і моєму бульби, після чого натираємо їх на дрібній тертці і залишаємо в холодній воді, змішаної з дрібкою солі і лимонним соком, щоб бульби не потемніли. Через 10 хвилин ретельно відіжміть картоплю від залишків рідини, щоб деруни вийшли рум'яними і хрусткими в підсумку.
Змішайте тертий картопля з нарізаною зеленою цибулею, петрушкою, тертим імбиром і борошном. Насіння льону розітріть в ступі в порошок, змішайте отриманий порошок з картоплею – надалі він стане заміною яйцям. Сформуйте з суміші деруни і викладіть кожен з їх на підготовлену основу. Випікайте 20 хвилин з кожного боку.
Пісні деруни з грибами
Інгредієнти: картопля (середні бульби) - 5 шт.; морква - 130 г; гриби - 60 г; гілочка орегано; борошно - 20 р. Приготування Очистивши картоплю з морквою і натерти їх на дрібній тертці, посипаємо овочі сіллю і залишаємо їх на 10 хвилин. За цей час сіль витягне надлишки вологи, які потім можна буде з легкістю віджати. Дуже дрібно нарубаєте гриби і змішайте з іншими інгредієнтами, включаючи натерті овочі. Вологими руками скатайте овочеву суміш в кульки, розплющить їх між долонями і розкладіть на деку.
Випікайте деруни при 180°С 20 хвилин з кожного боку.
Як приготувати пісні деруни з буряка?
Інгредієнти: буряк - 320 г; червоний цибуля - 50 р; картопля - 200 г; борошно - 20 г; мелений кумін; морська сіль; олія для смаження. Приготування Очистивши буряк і картопля, натріть їх на тертці і змішайте з подрібненою цибулею. Відіжміть овочі від надлишків вологи, приправити меленим кумином і морською сіллю, а для зв'язки додайте трохи борошна.
Розігрійте сковороду з маслом і викладіть в розігріте масло порції овочевої суміші для дерунів. Смажте їх по парі-трійці хвилин з кожного боку, а потім подавайте, у супроводі улюблених соусів і нарізаної зелені.