Биточки – рецепт
Як правило, всі сприймають биточки в ролі невеликих котлеток з рубленого м'яса або птиці, але ми вирішили піти далі, відійшовши від банальних рецептів і приготувавши це популярне блюдо на досить незвичайною основі з грибів, печінки і риби, окремо, зрозуміло.
Інгредієнти:
рибне філе - 750 г;
яйце - 1 шт.;
тертий пармезан - 45 г;
хлібна крихта - 30 г;
зелень м'яти і петрушки;
кедрові горішки - 20 г;
щіпка мускату.
Приготування
Перевіривши рибне філе на відсутність шкіри і кісток, дрібно нарізаємо його вручну або збиваємо буквально пару секунд з допомогою блендера на низькій потужності, щоб на виході отримати великі шматки риби. Готовий фарш змішуємо з яйцем і хлібної крихтою, додаємо горішки і тертий сир, а слідом зелень з дрібкою меленого мускатного горіха. Пучку солі також, зрозуміло, обов'язкова. Ліпимо биточки попередньо змочивши руки або змастивши їх рослинною олією, а потім обвалюємо всі додаткової порції крихти або смажимо так, без панірування. Рум'яний колір биточків повідомить вам про їх готовності.
Інгредієнти:
куряча печінка - 480 м;
білий цибулю - 45 г;
скибочки хліба, вимочені в молоці - 2 шт.;
яйце;
борошно - 35 г;
розпушувач - 5 г;
оцет - 7 мл;
томатна паста - 2 ст. ложки;
крохмаль - 5 г;
зубчик часнику;
бульйон (овочевий або мясний) - 290 мл
Приготування
Курячу печінку рубаємо невеликими шматочками і з'єднуємо з подрібненою цибулею, віджатим від зайвого молока хлібним м'якушем і яйцем. Щоб биточки тримали форму, додаємо до них трохи борошна в суміші з розпушувачем. У фіналі додаємо оцет і хорошу порцію солі з свіжомеленим перцем. Обсмаживши биточки до рівномірного зарум'янювання з обох сторін, відкладаємо їх в сторону і беремося за підливку.
Для підливи часник смажимо півхвилини з томатною пастою і заливаємо розчином крохмалю в бульйоні. В густому соусі розміщуємо биточки і тушкуємо їх 6-8 хвилин.
Інгредієнти:
печериці - 640 г;
оливкова олія - 25 мл;
відварна перловка - 1 1/2 ст.;
борошно - 55 г;
вода - 30 мл;
солі і сушений орегано - по щіпці.
Приготування
Спассеровав печериці, збиваємо їх з відвареної перловкою і спеціями, додаємо трохи води і ділимо масу на порції. З кожної порції ліпимо биточки і обвалюємо їх у борошні, залишаємо в холодильнику на годину, а потім обсмажуємо. Подаємо окремо з підливою або у вегетаріанському бургері.
Рибні биточки з сиром – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Перевіривши рибне філе на відсутність шкіри і кісток, дрібно нарізаємо його вручну або збиваємо буквально пару секунд з допомогою блендера на низькій потужності, щоб на виході отримати великі шматки риби. Готовий фарш змішуємо з яйцем і хлібної крихтою, додаємо горішки і тертий сир, а слідом зелень з дрібкою меленого мускатного горіха. Пучку солі також, зрозуміло, обов'язкова. Ліпимо биточки попередньо змочивши руки або змастивши їх рослинною олією, а потім обвалюємо всі додаткової порції крихти або смажимо так, без панірування. Рум'яний колір биточків повідомить вам про їх готовності.
Рецепт печінкових биточків з підливою
Інгредієнти:
Приготування
Курячу печінку рубаємо невеликими шматочками і з'єднуємо з подрібненою цибулею, віджатим від зайвого молока хлібним м'якушем і яйцем. Щоб биточки тримали форму, додаємо до них трохи борошна в суміші з розпушувачем. У фіналі додаємо оцет і хорошу порцію солі з свіжомеленим перцем. Обсмаживши биточки до рівномірного зарум'янювання з обох сторін, відкладаємо їх в сторону і беремося за підливку.
Для підливи часник смажимо півхвилини з томатною пастою і заливаємо розчином крохмалю в бульйоні. В густому соусі розміщуємо биточки і тушкуємо їх 6-8 хвилин.
Грибні биточки – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спассеровав печериці, збиваємо їх з відвареної перловкою і спеціями, додаємо трохи води і ділимо масу на порції. З кожної порції ліпимо биточки і обвалюємо їх у борошні, залишаємо в холодильнику на годину, а потім обсмажуємо. Подаємо окремо з підливою або у вегетаріанському бургері.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняні биточки
З такої простої і дуже корисною крупи пшоно можна готувати не тільки каші. Далі ми розповімо вам, як зробити пшоняні биточки. Навіть ті, хто не
Биточки з свинини
Биточки з свинини - смачне, ситне і ніжне м'ясне блюдо, яке ваші рідні і гості оцінять по достоїнству. Приготувати їх зовсім не складно, а насичений
Биточки з курячого філе
Биточки з курячого філе - просте, швидке і дуже смачне блюдо, яке ідеально підійде як на звичайний сімейний обід, так і на святковий стіл. Готуються
М'ясні биточки з підливою
Існує безліч різноманітних рецептів биточків з підливою або без. Який з цього достатку вибрати і який рецепт стане улюбленим ви дізнаєтеся тільки
Биточки з картопляного пюре
Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком
Рибні биточки
Биточки - відмінне рішення для вечері, особливо якщо в сім'ї є діти. Хочете спробувати приготувати це блюдо? Значить вам неодмінно знадобляться наші