Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Биточки – рецепт

Биточки – рецепт

21-06-2015, 12:25
919
Биточки – рецепт
Як правило, всі сприймають биточки в ролі невеликих котлеток з рубленого м'яса або птиці, але ми вирішили піти далі, відійшовши від банальних рецептів і приготувавши це популярне блюдо на досить незвичайною основі з грибів, печінки і риби, окремо, зрозуміло.

Рибні биточки з сиром – рецепт


Інгредієнти:

  • рибне філе - 750 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • тертий пармезан - 45 г;

  • хлібна крихта - 30 г;

  • зелень м'яти і петрушки;

  • кедрові горішки - 20 г;

  • щіпка мускату.


  • Приготування
    Перевіривши рибне філе на відсутність шкіри і кісток, дрібно нарізаємо його вручну або збиваємо буквально пару секунд з допомогою блендера на низькій потужності, щоб на виході отримати великі шматки риби. Готовий фарш змішуємо з яйцем і хлібної крихтою, додаємо горішки і тертий сир, а слідом зелень з дрібкою меленого мускатного горіха. Пучку солі також, зрозуміло, обов'язкова. Ліпимо биточки попередньо змочивши руки або змастивши їх рослинною олією, а потім обвалюємо всі додаткової порції крихти або смажимо так, без панірування. Рум'яний колір биточків повідомить вам про їх готовності.

    Рецепт печінкових биточків з підливою


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 480 м;

  • білий цибулю - 45 г;

  • скибочки хліба, вимочені в молоці - 2 шт.;

  • яйце;

  • борошно - 35 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • оцет - 7 мл;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • крохмаль - 5 г;

  • зубчик часнику;

  • бульйон (овочевий або мясний) - 290 мл


  • Приготування
    Курячу печінку рубаємо невеликими шматочками і з'єднуємо з подрібненою цибулею, віджатим від зайвого молока хлібним м'якушем і яйцем. Щоб биточки тримали форму, додаємо до них трохи борошна в суміші з розпушувачем. У фіналі додаємо оцет і хорошу порцію солі з свіжомеленим перцем. Обсмаживши биточки до рівномірного зарум'янювання з обох сторін, відкладаємо їх в сторону і беремося за підливку.
    Для підливи часник смажимо півхвилини з томатною пастою і заливаємо розчином крохмалю в бульйоні.
    Биточки – рецепт
    В густому соусі розміщуємо биточки і тушкуємо їх 6-8 хвилин.

    Грибні биточки – рецепт


    Інгредієнти:

  • печериці - 640 г;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • відварна перловка - 1 1/2 ст.;

  • борошно - 55 г;

  • вода - 30 мл;

  • солі і сушений орегано - по щіпці.


  • Приготування
    Спассеровав печериці, збиваємо їх з відвареної перловкою і спеціями, додаємо трохи води і ділимо масу на порції. З кожної порції ліпимо биточки і обвалюємо їх у борошні, залишаємо в холодильнику на годину, а потім обсмажуємо. Подаємо окремо з підливою або у вегетаріанському бургері.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пшоняні биточки
    Пшоняні биточки
    З такої простої і дуже корисною крупи пшоно можна готувати не тільки каші. Далі ми розповімо вам, як зробити пшоняні биточки. Навіть ті, хто не
    Биточки з свинини
    Биточки з свинини
    Биточки з свинини - смачне, ситне і ніжне м'ясне блюдо, яке ваші рідні і гості оцінять по достоїнству. Приготувати їх зовсім не складно, а насичений
    Биточки з курячого філе
    Биточки з курячого філе
    Биточки з курячого філе - просте, швидке і дуже смачне блюдо, яке ідеально підійде як на звичайний сімейний обід, так і на святковий стіл. Готуються
    М'ясні биточки з підливою
    М'ясні биточки з підливою
    Існує безліч різноманітних рецептів биточків з підливою або без. Який з цього достатку вибрати і який рецепт стане улюбленим ви дізнаєтеся тільки
    Биточки з картопляного пюре
    Биточки з картопляного пюре
    Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком
    Рибні биточки
    Рибні биточки
    Биточки - відмінне рішення для вечері, особливо якщо в сім'ї є діти. Хочете спробувати приготувати це блюдо? Значить вам неодмінно знадобляться наші