Як правило, всі сприймають биточки в ролі невеликих котлеток з рубленого м'яса або птиці, але ми вирішили піти далі, відійшовши від банальних рецептів і приготувавши це популярне блюдо на досить незвичайною основі з грибів, печінки і риби, окремо, зрозуміло.
Рибні биточки з сиром – рецепт
Інгредієнти: рибне філе - 750 г; яйце - 1 шт.; тертий пармезан - 45 г; хлібна крихта - 30 г; зелень м'яти і петрушки; кедрові горішки - 20 г; щіпка мускату. Приготування Перевіривши рибне філе на відсутність шкіри і кісток, дрібно нарізаємо його вручну або збиваємо буквально пару секунд з допомогою блендера на низькій потужності, щоб на виході отримати великі шматки риби. Готовий фарш змішуємо з яйцем і хлібної крихтою, додаємо горішки і тертий сир, а слідом зелень з дрібкою меленого мускатного горіха. Пучку солі також, зрозуміло, обов'язкова. Ліпимо биточки попередньо змочивши руки або змастивши їх рослинною олією, а потім обвалюємо всі додаткової порції крихти або смажимо так, без панірування. Рум'яний колір биточків повідомить вам про їх готовності.
Рецепт печінкових биточків з підливою
Інгредієнти: куряча печінка - 480 м; білий цибулю - 45 г; скибочки хліба, вимочені в молоці - 2 шт.; яйце; борошно - 35 г; розпушувач - 5 г; оцет - 7 мл; томатна паста - 2 ст. ложки; крохмаль - 5 г; зубчик часнику; бульйон (овочевий або мясний) - 290 мл Приготування Курячу печінку рубаємо невеликими шматочками і з'єднуємо з подрібненою цибулею, віджатим від зайвого молока хлібним м'якушем і яйцем. Щоб биточки тримали форму, додаємо до них трохи борошна в суміші з розпушувачем. У фіналі додаємо оцет і хорошу порцію солі з свіжомеленим перцем. Обсмаживши биточки до рівномірного зарум'янювання з обох сторін, відкладаємо їх в сторону і беремося за підливку.
Для підливи часник смажимо півхвилини з томатною пастою і заливаємо розчином крохмалю в бульйоні.
В густому соусі розміщуємо биточки і тушкуємо їх 6-8 хвилин.
Грибні биточки – рецепт
Інгредієнти: печериці - 640 г; оливкова олія - 25 мл; відварна перловка - 1 1/2 ст.; борошно - 55 г; вода - 30 мл; солі і сушений орегано - по щіпці. Приготування Спассеровав печериці, збиваємо їх з відвареної перловкою і спеціями, додаємо трохи води і ділимо масу на порції. З кожної порції ліпимо биточки і обвалюємо їх у борошні, залишаємо в холодильнику на годину, а потім обсмажуємо. Подаємо окремо з підливою або у вегетаріанському бургері.