Биточки з курячого філе
Биточки курячі – це невеликі котлетки які готуються з рубленого м'яса і можуть подаватися як самостійно, так і разом з соусами і різноманітними добавками. Пара таких биточків в компанії з гарніром з круп або овочів, і ситний обід або вечеря готова. Про найсмачніші рецепти ми поговоримо далі.
Биточки можна готувати з будь-якої частини тушки, але безперечною класикою можна назвати рецепт на основі курячого філе. Легкі і низькокалорійні, вони стануть прекрасною частиною дієтичного меню.
Інгредієнти:
курятина - 450 г;
білий цибуля - 40 г;
оливкова олія;
зелена цибуля;
гриби - 190 г;
пара гілочок чебрецю ;
нежирний йогурт - 40 г;
молоко - 120 мл
Приготування
Куряче філе знамените тим, що може легко пересушуватися під час приготування через відсутність жиру, щоб уникнути цього до рубленному м'яса слід додати пропущену через м'ясорубку цибулю, сік якої в подальшому забезпечить соковитість і самих биточків. Приправляємо м'ясо і ліпимо з нього биточки рівного розміру. Кожен з биточків обсмажуємо на сильно розігрітій оливковій олії до рум'янцю.
В окремому посуді смажимо гриби, а коли з них випарується вся волога, додаємо часник і чебрець (свіжий або сушений). Заливаємо гриби сумішшю молока і йогурту, і даємо вершкового соусу випаруватися і загуснути. Кладемо в соус биточки і тушкуємо їх 7-9 хвилин, після чого посипаємо блюдо пір'ям зеленого лука.
Інгредієнти:
курятина (рублена) - 450 г;
великий кабачок;
зелена цибуля;
яйце;
зелень м'яти і петрушки;
часниковий зубчик;
кайенский перець і кумін - по щіпці.
Приготування
Натираємо кабачок на дрібній тертці і злегка віджимаємо, щоб позбавитися від зайвої вологи. Змішуємо кабачок з рубленою курою і яйцем, додаємо дрібно нарізану зелень і розтертий з морською сіллю зубчик часнику. За бажанням в суміш для биточків можна також додати трохи кайенского перцю і куміна.
Фарш формуем в кульки однакового розміру і злегка сплющує кожен з них долонями. Смажимо биточки по 4-6 хвилин на рослинному або оливковому маслі. За бажанням биточки з курячого філе можна зробити в духовці, попередньо розігрів останню до 190 градусів і залишивши в неї деко з биточками на 9-12 хвилин.
Поєднання курки або індички з сиром Чеддер і яблуками можна назвати класичним у американської кухні. Якщо ви хочете приготувати незвичайні биточки, то візьміть цей рецепт на замітку.
Інгредієнти:
курятина - 340 г;
невелика червона цибулина;
тертий Чеддер - 60 г;
діжонська гірчиця - 7 г;
маленьке зелене яблуко.
Приготування
Курятину, будь то філе або червоне м'ясо, очищаємо від плівок і жив, після чого дрібно рубаємо і змішуємо з тертим сиром і спеціями. В якості останніх можна використовувати як стандартну комбінацію з солі і свіжомеленого перцю, так і готовий мікс спецій для кури, який легко знайти в будь-якому маркеті. Ще одним смаковими відтінком у страві стане невелика кількість діжонської гірчиці. Очищену цибулину і яблуко натираємо на середній тертці і додаємо у фарш, попередньо віджавши надлишки вологи. Ділимо суміш на рівні порції і формуем з них котлетки. Биточки з курячої грудки досить обсмажують на добре розігрітому маслі близько 6-7 хвилин, після чого вберіть надлишки жиру кухонним рушником і подавайте страву до столу.
Пікантним доповненням до такої страви з курятини може стати легкий йогуртовий соус, що складається з суміші самого йогурту з невеликим зубчиком часнику, подрібненими листям м'яти і цедрою половини лимона або лайма.
Січені биточки з курячого філе з грибами
Биточки можна готувати з будь-якої частини тушки, але безперечною класикою можна назвати рецепт на основі курячого філе. Легкі і низькокалорійні, вони стануть прекрасною частиною дієтичного меню.
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе знамените тим, що може легко пересушуватися під час приготування через відсутність жиру, щоб уникнути цього до рубленному м'яса слід додати пропущену через м'ясорубку цибулю, сік якої в подальшому забезпечить соковитість і самих биточків. Приправляємо м'ясо і ліпимо з нього биточки рівного розміру. Кожен з биточків обсмажуємо на сильно розігрітій оливковій олії до рум'янцю.
В окремому посуді смажимо гриби, а коли з них випарується вся волога, додаємо часник і чебрець (свіжий або сушений). Заливаємо гриби сумішшю молока і йогурту, і даємо вершкового соусу випаруватися і загуснути. Кладемо в соус биточки і тушкуємо їх 7-9 хвилин, після чого посипаємо блюдо пір'ям зеленого лука.
Ніжні биточки з курячого філе
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо кабачок на дрібній тертці і злегка віджимаємо, щоб позбавитися від зайвої вологи. Змішуємо кабачок з рубленою курою і яйцем, додаємо дрібно нарізану зелень і розтертий з морською сіллю зубчик часнику. За бажанням в суміш для биточків можна також додати трохи кайенского перцю і куміна.
Фарш формуем в кульки однакового розміру і злегка сплющує кожен з них долонями. Смажимо биточки по 4-6 хвилин на рослинному або оливковому маслі. За бажанням биточки з курячого філе можна зробити в духовці, попередньо розігрів останню до 190 градусів і залишивши в неї деко з биточками на 9-12 хвилин.
Биточки з курячого філе з сиром
Поєднання курки або індички з сиром Чеддер і яблуками можна назвати класичним у американської кухні. Якщо ви хочете приготувати незвичайні биточки, то візьміть цей рецепт на замітку.
Інгредієнти:
Приготування
Курятину, будь то філе або червоне м'ясо, очищаємо від плівок і жив, після чого дрібно рубаємо і змішуємо з тертим сиром і спеціями. В якості останніх можна використовувати як стандартну комбінацію з солі і свіжомеленого перцю, так і готовий мікс спецій для кури, який легко знайти в будь-якому маркеті. Ще одним смаковими відтінком у страві стане невелика кількість діжонської гірчиці. Очищену цибулину і яблуко натираємо на середній тертці і додаємо у фарш, попередньо віджавши надлишки вологи. Ділимо суміш на рівні порції і формуем з них котлетки. Биточки з курячої грудки досить обсмажують на добре розігрітому маслі близько 6-7 хвилин, після чого вберіть надлишки жиру кухонним рушником і подавайте страву до столу.
Пікантним доповненням до такої страви з курятини може стати легкий йогуртовий соус, що складається з суміші самого йогурту з невеликим зубчиком часнику, подрібненими листям м'яти і цедрою половини лимона або лайма.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пшоняні биточки
З такої простої і дуже корисною крупи пшоно можна готувати не тільки каші. Далі ми розповімо вам, як зробити пшоняні биточки. Навіть ті, хто не
Рулетики з курячого філе з начинкою
Курячі рулетики - це вишукане, але просте у приготуванні блюдо, яке відмінно виглядає на святковому столі. Подати їх можна і на гаряче, і на холодне.
Биточки – рецепт
Далеко не всі знають, як можна швидко і смачно зробити домашні биточки. Нічого складного в цьому немає. Щоб переконатися в цьому твердженні,
Биточки по-селянськи
Биточки по-селянськи - ситне і смачне блюдо. Готується не складно, а виходить таким апетитним, ситний і дуже смачним, що ваші близькі неодмінно
Биточки з картопляного пюре
Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком
Биточки з фаршу
Любите готувати страви з фаршу? Значить ви напевно чули про биточках. Це надзвичайно ніжне і ситне блюдо відмінно підійде до вечері. На гарнір можна