Вернуться назад Распечатать

Биточки з курячого філе

Биточки з курячого філе
Биточки курячі – це невеликі котлетки які готуються з рубленого м'яса і можуть подаватися як самостійно, так і разом з соусами і різноманітними добавками. Пара таких биточків в компанії з гарніром з круп або овочів, і ситний обід або вечеря готова. Про найсмачніші рецепти ми поговоримо далі.

Січені биточки з курячого філе з грибами


Биточки можна готувати з будь-якої частини тушки, але безперечною класикою можна назвати рецепт на основі курячого філе. Легкі і низькокалорійні, вони стануть прекрасною частиною дієтичного меню.
Інгредієнти:

  • курятина - 450 г;

  • білий цибуля - 40 г;

  • оливкова олія;

  • зелена цибуля;

  • гриби - 190 г;

  • пара гілочок чебрецю ;

  • нежирний йогурт - 40 г;

  • молоко - 120 мл


  • Приготування
    Куряче філе знамените тим, що може легко пересушуватися під час приготування через відсутність жиру, щоб уникнути цього до рубленному м'яса слід додати пропущену через м'ясорубку цибулю, сік якої в подальшому забезпечить соковитість і самих биточків. Приправляємо м'ясо і ліпимо з нього биточки рівного розміру. Кожен з биточків обсмажуємо на сильно розігрітій оливковій олії до рум'янцю.
    В окремому посуді смажимо гриби, а коли з них випарується вся волога, додаємо часник і чебрець (свіжий або сушений). Заливаємо гриби сумішшю молока і йогурту, і даємо вершкового соусу випаруватися і загуснути. Кладемо в соус биточки і тушкуємо їх 7-9 хвилин, після чого посипаємо блюдо пір'ям зеленого лука.

    Ніжні биточки з курячого філе


    Інгредієнти:

  • курятина (рублена) - 450 г;

  • великий кабачок;

  • зелена цибуля;

  • яйце;

  • зелень м'яти і петрушки;

  • часниковий зубчик;

  • кайенский перець і кумін - по щіпці.


  • Приготування
    Натираємо кабачок на дрібній тертці і злегка віджимаємо, щоб позбавитися від зайвої вологи. Змішуємо кабачок з рубленою курою і яйцем, додаємо дрібно нарізану зелень і розтертий з морською сіллю зубчик часнику. За бажанням в суміш для биточків можна також додати трохи кайенского перцю і куміна.
    Фарш формуем в кульки однакового розміру і злегка сплющує кожен з них долонями. Смажимо биточки по 4-6 хвилин на рослинному або оливковому маслі. За бажанням биточки з курячого філе можна зробити в духовці, попередньо розігрів останню до 190 градусів і залишивши в неї деко з биточками на 9-12 хвилин.

    Биточки з курячого філе з сиром


    Поєднання курки або індички з сиром Чеддер і яблуками можна назвати класичним у американської кухні. Якщо ви хочете приготувати незвичайні биточки, то візьміть цей рецепт на замітку.
    Інгредієнти:

  • курятина - 340 г;

  • невелика червона цибулина;

  • тертий Чеддер - 60 г;

  • діжонська гірчиця - 7 г;

  • маленьке зелене яблуко.
  • Биточки з курячого філе


    Приготування
    Курятину, будь то філе або червоне м'ясо, очищаємо від плівок і жив, після чого дрібно рубаємо і змішуємо з тертим сиром і спеціями. В якості останніх можна використовувати як стандартну комбінацію з солі і свіжомеленого перцю, так і готовий мікс спецій для кури, який легко знайти в будь-якому маркеті. Ще одним смаковими відтінком у страві стане невелика кількість діжонської гірчиці. Очищену цибулину і яблуко натираємо на середній тертці і додаємо у фарш, попередньо віджавши надлишки вологи. Ділимо суміш на рівні порції і формуем з них котлетки. Биточки з курячої грудки досить обсмажують на добре розігрітому маслі близько 6-7 хвилин, після чого вберіть надлишки жиру кухонним рушником і подавайте страву до столу.
    Пікантним доповненням до такої страви з курятини може стати легкий йогуртовий соус, що складається з суміші самого йогурту з невеликим зубчиком часнику, подрібненими листям м'яти і цедрою половини лимона або лайма.