Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з капустою з рідкого тіста

Пиріг з капустою з рідкого тіста

21-06-2015, 11:41
1 529
Пиріг з капустою з рідкого тіста
Пиріг з капустою з рідкого тіста дуже схожий на шарлотку, але тільки з овочами. Страва виходить повітряним, дуже ніжним і неймовірно смачним. Таким ласощами можна ситно нагодувати всю сім'ю!

Рецепт пирога з рідкого тіста з капустою


Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • борошно – 250 г;

  • харчова сода – щіпка;

  • спеції;

  • яйце – 2 шт.;

  • масло рослинне – 15 ст. ложки;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • манна крупа або мелені сухарі;

  • білокачанна капуста – 300 р.


  • Приготування
    Для приготування пирога з рідкого тіста капусту гарненько промиваємо, обсушуємо і шаткуємо на крупній тертці, прямо над глибокою мискою. Одночасно з цим викладаємо в сковороду шматочок вершкового масла і розігріваємо його. Далі висипаємо капусту і, помішуючи тушкуємо овоч до світло-золотистого кольору. Потім знімаємо сковороду з вогню і залишаємо начинку остигати.
    А цим часом приготуємо поки рідке тісто на кефірі для пирога з капустою. Виливаємо кисломолочний продукт в глибоку миску, відразу ж кидаємо харчову соду і все ретельно перемішуємо до однорідності. Далі акуратно вводимо яйця, сіль за смаком і збиваємо всі інгредієнти віночком. Тепер додаємо майонез, поступово всипаємо борошно, попередньо просіяне через сито. Паралельно з цим збиваємо все віночком, щоб не з'явилися грудки. В самому кінці підливаємо трохи рослинного масла і доводимо тісто до однорідного стану. Дно і стінки форми промазуємо маслом і виливаємо половину порції тіста. Потім викладаємо рівномірно капустяну начинку і заливаємо її рештою тестом. За допомогою столової ложки розрівнюємо поверхню пирога, присипаємо зверху меленими сухарями або манною крупою.
    Духовку запалюємо, розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо форму на середній
    Пиріг з капустою з рідкого тіста
    рівень. Запікаємо пиріг протягом 40 хвилин і після відведеного проміжку часу страва має покритися ніжно-золотистою скоринкою. Після цього негайно вимикаємо духовку, дістаємо форму кухонними тканинними прихватками і відставляємо в сторону остигати.
    Теплий пиріг акуратно перекладаємо з форми на плоску тарілку, з допомогою гострого ножа розрізаємо його порційними шматочками і подаємо до обіднього столу. Таку випічку можна полити рідким сметанкою та іншими соусами на ваш смак. Пиріг виходить до такої міри ситним, що його буде достатньо на сніданок або вечерю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Лінивий пиріг з капустою
    Лінивий пиріг з капустою
    Лінивий пиріг з капустою - спеціально для тих господинь, які не хочуть у вихідний день відправляти себе на кухню. Готується страва дійсно дуже
    Цибульний пиріг – рецепт з плавленим сиром
    Цибульний пиріг – рецепт з плавленим сиром
    Сьогодні ми розглянемо цибульний пиріг з плавленим сирком. Цей рецепт напевно сподобається господиням, оскільки він простий у приготуванні і не займе
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг з капустою
    Заливний пиріг - це смачне і ніжне блюдо, яке отримало свою назву завдяки рідкого тесту, яким буквально заливають начинку. Вона може бути з чого
    Пиріг з капустою на майонезі
    Пиріг з капустою на майонезі
    Пиріг з капустою на майонезі - це швидкий і смачний варіант обіду або вечері. Готувати начинку і тісто досить просто, і ми пропонуємо вам 2 цікавих
    Пиріг з капустою і яйцем
    Пиріг з капустою і яйцем
    Всі ми любимо пироги. Їх готують з різними начинками: м'ясними, рибними, овочевими та солодкими. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг
    Шарлотка на кефірі - рецепт
    Шарлотка на кефірі - рецепт
    Шарлотка - це дивовижний пиріг з начинкою. У традиційному варіанті він робиться з яблуками. Але в даний час її готують з різними фруктами і ягодами.