Вернуться назад Распечатать

Пиріг з капустою з рідкого тіста

Пиріг з капустою з рідкого тіста
Пиріг з капустою з рідкого тіста дуже схожий на шарлотку, але тільки з овочами. Страва виходить повітряним, дуже ніжним і неймовірно смачним. Таким ласощами можна ситно нагодувати всю сім'ю!

Рецепт пирога з рідкого тіста з капустою


Інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;

  • борошно – 250 г;

  • харчова сода – щіпка;

  • спеції;

  • яйце – 2 шт.;

  • масло рослинне – 15 ст. ложки;

  • майонез – 2 ст. ложки;

  • манна крупа або мелені сухарі;

  • білокачанна капуста – 300 р.


  • Приготування
    Для приготування пирога з рідкого тіста капусту гарненько промиваємо, обсушуємо і шаткуємо на крупній тертці, прямо над глибокою мискою. Одночасно з цим викладаємо в сковороду шматочок вершкового масла і розігріваємо його. Далі висипаємо капусту і, помішуючи тушкуємо овоч до світло-золотистого кольору. Потім знімаємо сковороду з вогню і залишаємо начинку остигати.
    А цим часом приготуємо поки рідке тісто на кефірі для пирога з капустою. Виливаємо кисломолочний продукт в глибоку миску, відразу ж кидаємо харчову соду і все ретельно перемішуємо до однорідності. Далі акуратно вводимо яйця, сіль за смаком і збиваємо всі інгредієнти віночком. Тепер додаємо майонез, поступово всипаємо борошно, попередньо просіяне через сито. Паралельно з цим збиваємо все віночком, щоб не з'явилися грудки. В самому кінці підливаємо трохи рослинного масла і доводимо тісто до однорідного стану. Дно і стінки форми промазуємо маслом і виливаємо половину порції тіста. Потім викладаємо рівномірно капустяну начинку і заливаємо її рештою тестом. За допомогою столової ложки розрівнюємо поверхню пирога, присипаємо зверху меленими сухарями або манною крупою.
    Духовку запалюємо, розігріваємо до температури 190 градусів і ставимо форму на середній
    Пиріг з капустою з рідкого тіста
    рівень. Запікаємо пиріг протягом 40 хвилин і після відведеного проміжку часу страва має покритися ніжно-золотистою скоринкою. Після цього негайно вимикаємо духовку, дістаємо форму кухонними тканинними прихватками і відставляємо в сторону остигати.
    Теплий пиріг акуратно перекладаємо з форми на плоску тарілку, з допомогою гострого ножа розрізаємо його порційними шматочками і подаємо до обіднього столу. Таку випічку можна полити рідким сметанкою та іншими соусами на ваш смак. Пиріг виходить до такої міри ситним, що його буде достатньо на сніданок або вечерю.