Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як готувати стейк з індички?

Як готувати стейк з індички?

20-06-2015, 23:05
1 056
Як готувати стейк з індички?
На відміну від м'яса тварин, індичатину готують трохи по-іншому. Таке блюдо зовсім не принесе шкоди вашій фігурі і стане коронною стравою на будь-якому столі. Ми розповімо вам, як правильно приготувати стейк з індички, щоб він вийшов ніжним і соковитим.

Стейк з індички в духовці


Інгредієнти:

  • філе індички – 500 г;

  • стиглий помідор – 2 шт.;

  • натуральний йогурт – 150 мл;

  • масло рослинне – 1 ст. ложка;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування цього оригінального і соковитого страви, м'ясо промиваємо та нарізаємо на однакові невеликі шматочки товщиною близько 2 сантиметрів. Потім пересипаємо стейки спеціями і викладаємо на деко, промазанный маслом. Помідори миємо, витираємо рушником, шаткуємо тонкими кружальцями і викладаємо їх рівномірно на м'ясо. Духовку заздалегідь запалюємо, прогріваємо до температури 180°С. Тепер акуратно заливаємо м'ясо з томатами питним йогуртом або рідкою сметаною і відправляємо деко в духовку. Через годину вимикаємо вогонь і залишаємо м'ясо в печі на 10 хвилин з відчиненими дверцятами. Викладаємо стейки з індички на тарілки і подаємо до столу з салатом і червоним сухим вином.

    Стейки з індички на сковороді


    Інгредієнти:

  • філе індички – 500 г;

  • топлене вершкове масло – 1 ст. ложка;

  • мелена паприка – 05 ч. ложки;

  • спеції;

  • каррі – за смаком.


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, нарізаємо на шматки товщиною близько 2 сантиметром, натираємо сумішшю спецій, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо просочуватися на 20 хвилин. Потім беремо чавунну сковороду, змащуємо її оливковою маслом і, коли воно трохи прогріється, кладемо топлене масло. Розігріваємо гарненько сковороду, потім зменшуємо вогонь і викладаємо стейки в один шар на деякій відстані один від одного. Через кілька хвилин перевертаємо їх і готуємо ще 2 хвилини. В третій раз перевертаємо стейки на сковороді і обсмажуємо до утворення золотистої скоринки. Після цього зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою, а через 2 хвилинки зовсім знімаємо з вогню. Знімаємо кришку, накриваємо м'ясо фольгою і залишаємо на 5 хвилин. Після цього перекладаємо стейки з філе індички на блюдо і подаємо з овочевим салатом або просто на зелених салатних листках.

    Рецепт стейка з індички на мангалі


    Інгредієнти:

  • соус соєвий – 100 мл;

  • філе індички – 1 кг;

  • олія оливкова – 100 мл;

  • сушений базилік – щіпка;

  • майоран – щіпка;

  • спеції.


  • Приготування
    М'ясо розрізаємо впоперек волокон приблизно на 4 однакових шматочка. У мисці змішуємо масло з соєвим соусом, спеціями, викладаємо м'ясо в маринад, перемішуємо і залишаємо маринуватися на кілька годин. Цим часом розпалюємо і готуємо мангал і коли вугілля покриються білим нальотом, змащуємо ґрати невеликою кількістю масла. Після цього викладаємо на неї стейки і розміщуємо грати на висоті 10 сантиметрів над вугіллям. Через 10 хвилин акуратно перевертаємо м'ясо і підсмажуємо його до готовності. Відразу ж подаємо стейки з будь-яким гарніром і свіжими овочами.

    Стейк з індички в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе індички – 1 кг;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • італійські сухі трави – щіпка;
  • Як готувати стейк з індички?

  • спеції.


  • Приготування
    Пропонуємо вам ще один простий рецепт приготування стейків з індички. М'ясо обполіскуємо, обсушуємо й розрізаємо на 4 однакових шматочка. Сіль змішати з перцем і прянощі і гарненько натираємо цією сумішшю стейки. Чашу мультиварки промазуємо рослинним маслом, кладемо в один шар м'ясні шматочки, закриваємо прилад і включаємо програму «Випічка». Хвилин через 20 відкриваємо кришку, перевертаємо м'ясо і готуємо ще хвилин 20. Готові стейки подаємо відразу ж до столу з гарніром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати стейк з сьомги?
    Як приготувати стейк з сьомги?
    Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
    Стейк тріски в духовці
    Стейк тріски в духовці
    Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
    Стейк з індички
    Стейк з індички
    Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Його зазвичай готують із свинини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо кілька простих
    Маринад для стейка з свинини
    Маринад для стейка з свинини
    Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде
    Стейк в мультиварці
    Стейк в мультиварці
    Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,
    Ескалоп з індички - рецепт
    Ескалоп з індички - рецепт
    Стежите за своєю фігурою? Тоді ви точно знаєте багато страв з індички. Ми пропонуємо вам вивчити ще одне - ескалоп. Це ніжне м'ясо готується дуже