Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Стейк з індички

Стейк з індички

19-03-2015, 12:54
1 900
Стейк з індички
Індичатина - чудове легко засвоюване дієтичне м'ясо. Для приготування стейків з індички використовуємо м'ясо з грудки або гомілки. Звичайно ж, у будь-якому випадку краще всього використовувати м'ясо молодої птиці. М'ясо дорослих індиків вимагає попереднього ретельного відбивання і щодо тривалого маринування. Давайте розглянемо кілька рецептів, як приготувати стейки з індички.

Рецепт стейка з індички


Спочатку підготуємо м'ясо. Промиємо його, обсушим полотняною серветкою і наріжемо на стейки товщиною близько 15 см (намагаємося різати упоперек волокон). При необхідності злегка відіб'ємо стейки кухарським молоточком і замаринуем.
Інгредієнти маринаду:

  • лимон - 1 шт.;

  • масло рослинне - 20 мл;

  • часник - 5 зубчиків;

  • зелень різна свіжа;

  • сухі мелені спеції за вашим смаком (перець різних видів, імбир, насіння кмину, коріандру і фенхелю).


  • Приготування
    Змішаємо масло і сік лимона, додамо продавлений часник, рубану зелень і сухі спеції. Можна додати в маринад 10-20 мл білого або рожевого столового несульфитированного вина. Залишаємо маринуватися мінімум хвилин на 30 а можна години на 2 (довше не треба). Цибулю в маринаді використовувати не радимо - він дає характерний присмак, що подобається далеко не всім (втім, це справа смаку).
    Далі у нас є вибір варіантів приготування.

    Стейк з індички на сковороді-гриль


    Безпосередньо перед приготуванням відкидаємо стейки на чисті серветки або на друшляк, щоб видалити надлишки маринаду.
    Приготування
    Змащуємо добре розігріту чавунну сковорідку-гриль шматочком свинячого сала (щоб не підгоріло). Викладаємо стейки і смажимо на середньо-сильному вогні 3-5 хвилин з кожного боку. Тепер знову перевертаємо з поворотом по відношенню стейка до дна сковороди на 90 градусів - таким чином, на дні вийде об'ємний малюнок-решітка. Смажимо 2-3 хвилини з кожного боку.
    Якщо готуємо на відкритому повітрі, можна смажити стейки і на решітці гриля (гратара). Спосіб приготування на відкритому вогні теж цілком непоганий, головне - не пересмажувати. Зрозуміло, ґрати слід змастити салом. А ось відкидати на друшляк в такому варіанті приготування необов'язково. В процесі приготування можна збризкувати стейки столовим вином або пивом.

    Стейки з індички в духовці


    Для цього потрібно вогнетривка форма (скляна, керамічна або з нержавіючої сталі). Якщо запікати в формі з кришкою (або під фольгою - м'ясо вийде без скоринки).
    Приготування
    Змащуємо трохи розігріту форму шматочком сала і викладаємо стейки. Запікаємо протягом 30-50 хвилин (залежить від температури). Якщо запікаємо без кришки, можна після 2/3 часу процесу вилити в форму трохи пива або світлого столового вина - м'ясо буде соковитішим, духмяне і смачніше.
    До стейкам з індички добре подати овочеві салати, гострі соуси (наприклад, томатний, шоколадний, молі та ін). Як гарнір підійдуть рис, квасоля, мамалига , полента або картоплю. Не забудьте також і про свіжої зелені.

    Стейк з індички в мультиварці


    Попередня підготовка така ж,
    Стейк з індички
    тобто маринування (див. вище).
    Приготування
    Дно чаші мультиварки змастимо рослинним маслом або будь-яким іншим жиром. Викладемо стейки в чашу, виберемо режим «Випічка» і встановимо таймер на 20 хвилин. Після закінчення цього часу стейки перевернемо і поставимо ще раз на 20 хвилин. Можна вибрати режим «Приготування на пару» - вийде дієтичний варіант. Головне, щоб чаша мультиварки була із сталі і не мала тефлонового покриття, яке, на думку деяких дієтологів, здатна виділяти і передавати виготовленої їжі шкідливі речовини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Стейк тріски в духовці
    Стейк тріски в духовці
    Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
    Яловичий стейк
    Яловичий стейк
    Якість стейка залежить від ступеня підсмажування м'яса, оскільки навіть купивши ніжну м'якоть, ви можете перетворити її в підошву при неправильному
    Свинячий стейк
    Свинячий стейк
    Стейк - це багатьма з нас улюблене блюдо. Найчастіше його смажать, звичайно ж, із яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від традиції, і розповімо вам
    Стейк з телятини
    Стейк з телятини
    Стейк - це смачне блюдо для справжніх чоловіків і не тільки. Його зазвичай готують з яловичини або свинини. Але сьогодні ми пропонуємо більш ніжний
    Маринад для стейка з свинини
    Маринад для стейка з свинини
    Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде
    Стейк в мультиварці
    Стейк в мультиварці
    Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,