» » Як приготувати курку на сковороді?

Як приготувати курку на сковороді?

Як приготувати курку на сковороді?
Якщо у вас немає зайвого часу на запікання курки, а вже наступає час вечері, то вихід є – можна просто приготувати страва з курки на сковороді. А як це зробити, ми вам зараз розповімо!

Курка в кефірі на сковороді


Інгредієнти:

  • курячі ніжки – 1 шт.;

  • кефір – 1 склянка;

  • часник – 1 зубчик;

  • кріп – 10 р.


  • Приготування
    Для того, щоб смачно посмажити курочку на сковороді нам необхідно підготувати всі інгредієнти. Ніжки обробляємо, промиваємо й обсушуємо, використовуючи рушник. Потім нарізаємо шматочками і перекладаємо в миску. Часник чистимо, подрібнюємо в часничниці і разом з рубаним кропом додаємо до м'яса. Посипаємо все спеціями, заливаємо кефіром, перемішуємо і залишаємо на годину. Після цього перекладаємо курку на суху сковороду виливаємо маринад і тушкуємо на середньому вогні. Подаємо страву зеленню кінзи або базиліка.

    Курка в паніровці на сковороді


    Інгредієнти:

  • курячі грудки – 700 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • сухарі панірувальні;

  • борошно;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Як приготувати курку на сковороді? Філе обполіскуємо, обсушуємо і злегка відбиваємо спеціальним молоточком. Потім присипаємо кожен шматочок спеціями і відставляємо в сторону. Окремо в мисці збиваємо яйця, в одну тарілку насипаємо борошно, а в іншу – панірувальні сухарі. Тепер обвалюємо курячий шматочок у борошні, потім в яйці і обсипаємо гарненько сухарями. На сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо філе і підсмажуємо його до апетитної скоринки. Готові шматочки перекладаємо на паперові рушники і залишаємо на деякий час, щоб вийшов зайвий жир.

    Курка в сухарях на сковороді


    Інгредієнти:

  • курячі стегна – 1 кг;

  • олія рослинна;

  • сухарі панірувальні.


  • Для маринаду:

  • майонез – 3 ст. ложки;

  • кетчуп – 1 ст. ложка;

  • яйце – 1 шт.;

  • гірчиця – 1 ст. ложка;

  • часник – 2 зубчики;

  • лимон – 05 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, спочатку готуємо маринад. У ємність вичавлюємо сік лимона, вбиваємо яйце і перемішуємо. Потім додаємо майонез, гірчицю, кетчуп, додаємо подрібнений часник і спеції. Доводимо все до однорідної консистенції. Стегенця ополоскиваем, зрізаємо зайвий жир і викладаємо в приготований маринад. Залишаємо м'ясо на 20 хвилин промаринуватися. По закінченні часу розігріваємо на сковороді рослинне масло. Кожне стегно обвалюємо в сухарях і обсмажуємо до золотавої скоринки. Потім заливаємо їх трохи водою і протушиваем близько 5 хвилин або запікаємо в духовці. Готову соковиту курку подаємо на сковороді, посипавши рубаною зеленню.

    Курка з овочами на сковороді


    Інгредієнти:

  • грудка куряча – 300 р;

  • соус соєвий – 20 мл;

  • масло рослинне – 30 мл;

  • часник сушений – 1 ч. ложка;

  • мелений імбир – 1 ч. ложка;

  • брокколі, гриби, зелена цибуля – за смаком;

  • вода – 1 ст.;

  • спеції.


  • Для маринаду:

  • соус соєвий – 60 мл;

  • вино рисове – 60 мл


  • Приготування
    Як приготувати курку на сковороді?

    Спочатку готуємо маринад: змішуємо натуральний соєвий соус з рисовим вином. Курку нарізаємо шматочками, викладаємо в приготовлену суміш і прибираємо маринуватися в холодильник на півгодини. У сковорідку наливаємо масло, ставимо її на вогонь, додаємо тертий часник і мелений імбир. Пасеруємо спеції 15 секунд, а потім викладаємо курячі шматочки. Підрум'янюємо їх 1 хвилинку, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. Потім викладаємо їх назад у тарілку, а в сковороду вливаємо ще олії і додаємо імбир з часником. Після цього викладаємо овочі і обсмажуємо їх 5-7 хвилин, постійно перемішуючи. Далі вливаємо воду, соєвий соус, викладаємо курку, доводимо до кипіння й тушкуємо хвилин 10. Ось і все, курка смажена шматочками на сковороді готова!
    Додав: admin | 20-06-2015, 23:03
    Переглядів: 726