Якщо у вас немає зайвого часу на запікання курки, а вже наступає час вечері, то вихід є – можна просто приготувати страва з курки на сковороді. А як це зробити, ми вам зараз розповімо!
Курка в кефірі на сковороді
Інгредієнти: курячі ніжки – 1 шт.; кефір – 1 склянка; часник – 1 зубчик; кріп – 10 р. Приготування Для того, щоб смачно посмажити курочку на сковороді нам необхідно підготувати всі інгредієнти. Ніжки обробляємо, промиваємо й обсушуємо, використовуючи рушник. Потім нарізаємо шматочками і перекладаємо в миску. Часник чистимо, подрібнюємо в часничниці і разом з рубаним кропом додаємо до м'яса. Посипаємо все спеціями, заливаємо кефіром, перемішуємо і залишаємо на годину. Після цього перекладаємо курку на суху сковороду виливаємо маринад і тушкуємо на середньому вогні. Подаємо страву зеленню кінзи або базиліка.
Курка в паніровці на сковороді
Інгредієнти: курячі грудки – 700 г; яйце – 2 шт.; сухарі панірувальні; борошно; спеції; олія рослинна. Приготування Як приготувати курку на сковороді? Філе обполіскуємо, обсушуємо і злегка відбиваємо спеціальним молоточком. Потім присипаємо кожен шматочок спеціями і відставляємо в сторону. Окремо в мисці збиваємо яйця, в одну тарілку насипаємо борошно, а в іншу – панірувальні сухарі. Тепер обвалюємо курячий шматочок у борошні, потім в яйці і обсипаємо гарненько сухарями. На сковороді розігріваємо рослинне масло, викладаємо філе і підсмажуємо його до апетитної скоринки. Готові шматочки перекладаємо на паперові рушники і залишаємо на деякий час, щоб вийшов зайвий жир.
Курка в сухарях на сковороді
Інгредієнти: курячі стегна – 1 кг; олія рослинна; сухарі панірувальні. Для маринаду:
майонез – 3 ст. ложки; кетчуп – 1 ст. ложка; яйце – 1 шт.; гірчиця – 1 ст. ложка; часник – 2 зубчики; лимон – 05 шт.; спеції. Приготування Отже, спочатку готуємо маринад. У ємність вичавлюємо сік лимона, вбиваємо яйце і перемішуємо. Потім додаємо майонез, гірчицю, кетчуп, додаємо подрібнений часник і спеції. Доводимо все до однорідної консистенції. Стегенця ополоскиваем, зрізаємо зайвий жир і викладаємо в приготований маринад. Залишаємо м'ясо на 20 хвилин промаринуватися. По закінченні часу розігріваємо на сковороді рослинне масло. Кожне стегно обвалюємо в сухарях і обсмажуємо до золотавої скоринки. Потім заливаємо їх трохи водою і протушиваем близько 5 хвилин або запікаємо в духовці. Готову соковиту курку подаємо на сковороді, посипавши рубаною зеленню.
Курка з овочами на сковороді
Інгредієнти: грудка куряча – 300 р; соус соєвий – 20 мл; масло рослинне – 30 мл; часник сушений – 1 ч. ложка; мелений імбир – 1 ч. ложка; брокколі, гриби, зелена цибуля – за смаком; вода – 1 ст.; спеції. Для маринаду:
соус соєвий – 60 мл; вино рисове – 60 мл Приготування Спочатку готуємо маринад: змішуємо натуральний соєвий соус з рисовим вином. Курку нарізаємо шматочками, викладаємо в приготовлену суміш і прибираємо маринуватися в холодильник на півгодини. У сковорідку наливаємо масло, ставимо її на вогонь, додаємо тертий часник і мелений імбир. Пасеруємо спеції 15 секунд, а потім викладаємо курячі шматочки. Підрум'янюємо їх 1 хвилинку, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку. Потім викладаємо їх назад у тарілку, а в сковороду вливаємо ще олії і додаємо імбир з часником. Після цього викладаємо овочі і обсмажуємо їх 5-7 хвилин, постійно перемішуючи. Далі вливаємо воду, соєвий соус, викладаємо курку, доводимо до кипіння й тушкуємо хвилин 10. Ось і все, курка смажена шматочками на сковороді готова!