» » Як смачно приготувати курку?

Як смачно приготувати курку?

Як смачно приготувати курку?
Існує безліч способів приготування оригінальних і ароматних страв з курки. М'ясо цієї птиці користується величезною популярністю по всьому світу і є дієтичним продуктом. Її варять, парять, запікають, тушкують і смажать. Ми поділимося з вами сьогодні смачними рецептами з курки, а ви виберіть те, що вам більше сподобається.

Як приготувати смачну курку з грибами?


Інгредієнти:

  • масло вершкове – 50 г;

  • філе куряче – 3 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • свіжі гриби – 200 г;

  • курячий бульйон – 150 мл;

  • свіжа зелень – за смаком;

  • вершки – 150 мл


  • Приготування
    На сковороді розпускаємо шматочок вершкового масла. Куряче філе промиваємо, обсушуємо, приправляємо спеціями і обсмажуємо на сильному вогні до появи скоринки. Цим часом очищаємо цибулину і шаткуємо її дрібними кубиками. Обсмажену курочку знімаємо зі сковороди і відправляємо туди цибулька. Пасеруємо до прозорості, а потім додаємо гриби, оброблені і нарізані скибочками. Обсмажуємо овочі до напівготовності і викладаємо курку. Потім виливаємо вершки, курячий бульйон і доводимо все до кипіння. Тушкуємо на повільному вогні до готовності. Подаємо смачну страву з курки до столу гарячим, посипавши за бажанням тертим сиром.

    Як смачно посмажити курку?


    Інгредієнти:

  • курячі крильця – 12 шт.;

  • сушений орегано – щіпка;

  • масло рослинне – 100 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Як смачно приготувати курку? Отже, м'ясо добре промиваємо і просушуємо. Потім складаємо крила в миску, посипаємо сіллю, сушеними травами і перемішуємо. У сковорідці розігріваємо рослинне масло, викладаємо крильця і обсмажуємо їх до рум'яного кольору спочатку з одного боку, а потім перевертаємо на інший. Щоб переконатися в готовності страви, в самому товстому місці проколює м'ясо зубочисткою – якщо сік виділяється прозорий і крові немає, значить дістаємо курячі крильця і подаємо з будь-яким гарніром.

    Як смачно тушкувати курку в томатній пасті


    Інгредієнти:

  • курячий бульйон – 250 мл;

  • курка – 500 г;

  • паста томатна – 2 ст. ложки;

  • трави сушені – 1 ст. ложка;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • болгарський солодкий перець – 1 шт.;

  • сметана – 100 мл;

  • масло рослинне – 1 ч. ложка;

  • борошно – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Курочку промиваємо, обсушуємо і викладаємо на сковороду з олією. Обсмажуємо трохи на великому вогні, а потім акуратно перекладаємо в сотейник. Цибулину і перець обробляємо, нарізаємо соломкою і додаємо до м'яса. Вливаємо бульйон, додаємо борошно, перемішуємо і коли маса закипить, кладемо сметану і томатну пасту. Все перемішуємо до однорідної консистенції, підсолюємо за смаком, додаємо трохи цукру, додаємо подрібнену зелень. Доводимо до закипання і тушкуємо страву до готовності на вогні повільно.

    Як смачно запекти курку?


    Інгредієнти:

  • філе куряче – 1 кг;

  • рис довгозерний – 100 г;

  • кукурудза консервована – 100 г;

  • горошок консервований – 100 г;

  • сир – 100 г;

  • помідори черрі – 8 шт.;

  • олія рослинна;

  • майонез – 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Як смачно приготувати філе курки? М'ясо промиваємо, просушуємо і розрізаємо вздовж на декілька частин. Потім
    Як смачно приготувати курку?
    накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо. Підсолюємо за смаком і відставляємо поки в сторону. Рис промиваємо, відварюємо до готовності додаємо приправу каррі. З'єднайте рис з консервованим горошком і кукурудзою, ретельно перемішуємо. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо куряче філе, зверху кладемо трохи рисової начинки і змащуємо майонезом. Посипаємо зверху тертим сиром і прикрашаємо кожну порцію помідорками черрі. Накриваємо деко фольгою й запікаємо блюдо в розігрітій до 180°С духовці 40 хвилин. Подаємо куряче філе гарячим зі свіжими овочами та зеленню. Ось і все, смачна курка в духовці готова!
    Додав: admin | 20-06-2015, 23:03
    Переглядів: 632