Існує безліч способів приготування оригінальних і ароматних страв з курки. М'ясо цієї птиці користується величезною популярністю по всьому світу і є дієтичним продуктом. Її варять, парять, запікають, тушкують і смажать. Ми поділимося з вами сьогодні смачними рецептами з курки, а ви виберіть те, що вам більше сподобається.
Як приготувати смачну курку з грибами?
Інгредієнти: масло вершкове – 50 г; філе куряче – 3 шт.; цибулина – 1 шт.; спеції; свіжі гриби – 200 г; курячий бульйон – 150 мл; свіжа зелень – за смаком; вершки – 150 мл Приготування На сковороді розпускаємо шматочок вершкового масла. Куряче філе промиваємо, обсушуємо, приправляємо спеціями і обсмажуємо на сильному вогні до появи скоринки. Цим часом очищаємо цибулину і шаткуємо її дрібними кубиками. Обсмажену курочку знімаємо зі сковороди і відправляємо туди цибулька. Пасеруємо до прозорості, а потім додаємо гриби, оброблені і нарізані скибочками. Обсмажуємо овочі до напівготовності і викладаємо курку. Потім виливаємо вершки, курячий бульйон і доводимо все до кипіння. Тушкуємо на повільному вогні до готовності. Подаємо смачну страву з курки до столу гарячим, посипавши за бажанням тертим сиром.
Як смачно посмажити курку?
Інгредієнти: курячі крильця – 12 шт.; сушений орегано – щіпка; масло рослинне – 100 мл; спеції. Приготування Як смачно приготувати курку? Отже, м'ясо добре промиваємо і просушуємо. Потім складаємо крила в миску, посипаємо сіллю, сушеними травами і перемішуємо. У сковорідці розігріваємо рослинне масло, викладаємо крильця і обсмажуємо їх до рум'яного кольору спочатку з одного боку, а потім перевертаємо на інший. Щоб переконатися в готовності страви, в самому товстому місці проколює м'ясо зубочисткою – якщо сік виділяється прозорий і крові немає, значить дістаємо курячі крильця і подаємо з будь-яким гарніром.
Як смачно тушкувати курку в томатній пасті
Інгредієнти: курячий бульйон – 250 мл; курка – 500 г; паста томатна – 2 ст. ложки; трави сушені – 1 ст. ложка; цукор – 1 ч. ложка; цибулина – 1 шт.; спеції; болгарський солодкий перець – 1 шт.; сметана – 100 мл; масло рослинне – 1 ч. ложка; борошно – 2 ст. ложки. Приготування Курочку промиваємо, обсушуємо і викладаємо на сковороду з олією. Обсмажуємо трохи на великому вогні, а потім акуратно перекладаємо в сотейник. Цибулину і перець обробляємо, нарізаємо соломкою і додаємо до м'яса. Вливаємо бульйон, додаємо борошно, перемішуємо і коли маса закипить, кладемо сметану і томатну пасту. Все перемішуємо до однорідної консистенції, підсолюємо за смаком, додаємо трохи цукру, додаємо подрібнену зелень. Доводимо до закипання і тушкуємо страву до готовності на вогні повільно.
Як смачно запекти курку?
Інгредієнти: філе куряче – 1 кг; рис довгозерний – 100 г; кукурудза консервована – 100 г; горошок консервований – 100 г; сир – 100 г; помідори черрі – 8 шт.; олія рослинна; майонез – 3 ст. ложки; спеції. Приготування Як смачно приготувати філе курки? М'ясо промиваємо, просушуємо і розрізаємо вздовж на декілька частин. Потім
накриваємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо. Підсолюємо за смаком і відставляємо поки в сторону. Рис промиваємо, відварюємо до готовності додаємо приправу каррі. З'єднайте рис з консервованим горошком і кукурудзою, ретельно перемішуємо. Деко промазуємо рослинним маслом, викладаємо куряче філе, зверху кладемо трохи рисової начинки і змащуємо майонезом. Посипаємо зверху тертим сиром і прикрашаємо кожну порцію помідорками черрі. Накриваємо деко фольгою й запікаємо блюдо в розігрітій до 180°С духовці 40 хвилин. Подаємо куряче філе гарячим зі свіжими овочами та зеленню. Ось і все, смачна курка в духовці готова!