Буженина з курячої грудки
За інтригуючою назвою «буженина» криється цілком звичне запечене куряче філе, кожен з нас без проблем і швидко зможе приготувати у власній духовці. Готова буженина домашнього виробництва – прекрасна і здорова альтернатива магазинного продукту, яка ідеально поєднується з овочами і крупами, стаючи універсальним доповненням до денної або вечірньої трапези.
Інгредієнти:
куряче філе - 2 кг;
часникові зубчики - 5 шт.;
зернова гірчиця - 15 г;
свіжий розмарин і шавлія;
сік половини лимона;
велика цибулина;
оливкова олія - 35 мл
Приготування
Бажано за ніч, але можна й за пару-трійку годин до початку приготування, натираємо куряче філе щедрою порцією солі і свіжомеленого перцю. За півгодини до запікання виймаємо м'ясо з холодильника, а тим часом беремося за замішування пасти з дрібку свіжого листя розмарину і шавлії, соку лимона і часникових зубчиків. Отриманою пастою рівномірно покриваємо філе з усіх боків, а потім обертаємо його листом фольги.
Філе слід запікати в розігрітій до 220 градусів духовці 17 хвилин, а потім ще півгодини при 80 градусах, але якщо ви вирішили готувати буженину з курячої грудки в мультиварці, то включіть «Випічку» на 45 хвилин або відповідно з потужністю конкретного пристрою.
Інгредієнти:
куряче філе - 12 кг;
сушену цибулю і часник - 3 г;
мелений кумін - 3 г;
сушений чилі - 3 г;
сушена паприка - 5 г;
орегано - 2 г;
рослинна олія - 25 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати буженину з курячої грудки, беремося за суху суміш спецій для натирання м'яса. Для її заготівлі досить з'єднати разом сушену цибулю з часником, чилі, паприкою і орегано, а потім залити спеції маслом, щоб утворилася кашка. Отриману кашку і слід рівномірно нанести на поверхню курячої грудки, попередньо очистивши останню від плівок і жив, а також рясно натер сіллю. Перед випіканням залиште куру на пару-трійку годин у холодильнику як можна більш рівномірно промаринуватися, а потім оберніть філе фольгою і відправте в розігріту до 210 градусів духовку на 25 хвилин. Готове філе слід повністю остудити перед нарізкою.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 кг;
мед - 140 г;
апельсинова цедра;
апельсиновий фреш - 60 мл;
яблучний оцет - 10 мл;
прованські трави - 6 г;
паприка - 5 г;
розмарин і чебрець (свіжі) - по 5 р.
Приготування
Готуємо медову глазур, змішуючи мед, апельсиновий сік і цедру разом з яблучним оцтом і прованськими травами. Для кольору додаємо в глазур мелену паприку, а для аромату нарізаний свіжі трави – розмарин і чебрець. Очистивши куру, споліскують і обсушуємо її, а потім натираємо хорошою пучкою солі і маринуємо в половині глазурі протягом години-двох. Викладаємо майбутню буженину на деко і ставимо в духовку. Курячому філе слід запікати півгодини при 190 градусах, при цьому кожні 5 хвилин його слід покривати додатковим шаром медовій глазурі для красивої скоринки.
Інгредієнти:
куряче філе - 2 кг;
гострий кетчуп - 60 мл;
мед - 60 мл;
вершкове масло - 45 г;
соєвий соус - 15 мл;
часникові зубчики - 2 шт.;
сушений базилік - 3 р.
Приготування
Попередньо доводимо температуру духовки до 220 градусів. Готуємо легкий гострий маринад з кетчупу, меду, розтопленого олії, сої та пюрированного часнику з сушеними травами. Залишаємо буженину маринуватися в суміші 2-6 годин або відразу ж кладемо в рукав для випічки і готуємо 20 хвилин. Даємо охолонути, а потім нарізаємо.
Рецепт буженини з курячої грудки
Інгредієнти:
Приготування
Бажано за ніч, але можна й за пару-трійку годин до початку приготування, натираємо куряче філе щедрою порцією солі і свіжомеленого перцю. За півгодини до запікання виймаємо м'ясо з холодильника, а тим часом беремося за замішування пасти з дрібку свіжого листя розмарину і шавлії, соку лимона і часникових зубчиків. Отриманою пастою рівномірно покриваємо філе з усіх боків, а потім обертаємо його листом фольги.
Філе слід запікати в розігрітій до 220 градусів духовці 17 хвилин, а потім ще півгодини при 80 градусах, але якщо ви вирішили готувати буженину з курячої грудки в мультиварці, то включіть «Випічку» на 45 хвилин або відповідно з потужністю конкретного пристрою.
Буженина з курячої грудки в фользі
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати буженину з курячої грудки, беремося за суху суміш спецій для натирання м'яса. Для її заготівлі досить з'єднати разом сушену цибулю з часником, чилі, паприкою і орегано, а потім залити спеції маслом, щоб утворилася кашка. Отриману кашку і слід рівномірно нанести на поверхню курячої грудки, попередньо очистивши останню від плівок і жив, а також рясно натер сіллю. Перед випіканням залиште куру на пару-трійку годин у холодильнику як можна більш рівномірно промаринуватися, а потім оберніть філе фольгою і відправте в розігріту до 210 градусів духовку на 25 хвилин. Готове філе слід повністю остудити перед нарізкою.
Буженина з курячої грудки в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо медову глазур, змішуючи мед, апельсиновий сік і цедру разом з яблучним оцтом і прованськими травами. Для кольору додаємо в глазур мелену паприку, а для аромату нарізаний свіжі трави – розмарин і чебрець. Очистивши куру, споліскують і обсушуємо її, а потім натираємо хорошою пучкою солі і маринуємо в половині глазурі протягом години-двох. Викладаємо майбутню буженину на деко і ставимо в духовку. Курячому філе слід запікати півгодини при 190 градусах, при цьому кожні 5 хвилин його слід покривати додатковим шаром медовій глазурі для красивої скоринки.
Буженина з курячої грудки в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо доводимо температуру духовки до 220 градусів. Готуємо легкий гострий маринад з кетчупу, меду, розтопленого олії, сої та пюрированного часнику з сушеними травами. Залишаємо буженину маринуватися в суміші 2-6 годин або відразу ж кладемо в рукав для випічки і готуємо 20 хвилин. Даємо охолонути, а потім нарізаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Піца без тіста
Пропонуємо поповнити ваші домашні рецепти цікавим екземпляром. Версія для лінивих господинь, які не проти смачно поїсти. За зовнішнім виглядом піцу
Буженина у фользі в духовці
Буженина - запечене в духовці м'ясо зі спеціями, яке відмінно підійде в якості закуски в холодному вигляді. Зараз буженину можна купити в будь-якому
Буженина з індички
Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
Буженина в духовці
Буженина - це смачне блюдо, яке відомо досить давно. І приготувати його в домашніх умовах досить просто. Ми підготували для вас кілька цікавих
Буженина в рукаві
Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
Буженина в аерогрилі
Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте