Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Буженина з курячої грудки

Буженина з курячої грудки

20-06-2015, 23:00
1 888
Буженина з курячої грудки
За інтригуючою назвою «буженина» криється цілком звичне запечене куряче філе, кожен з нас без проблем і швидко зможе приготувати у власній духовці. Готова буженина домашнього виробництва – прекрасна і здорова альтернатива магазинного продукту, яка ідеально поєднується з овочами і крупами, стаючи універсальним доповненням до денної або вечірньої трапези.

Рецепт буженини з курячої грудки


Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 кг;

  • часникові зубчики - 5 шт.;

  • зернова гірчиця - 15 г;

  • свіжий розмарин і шавлія;

  • сік половини лимона;

  • велика цибулина;

  • оливкова олія - 35 мл


  • Приготування
    Бажано за ніч, але можна й за пару-трійку годин до початку приготування, натираємо куряче філе щедрою порцією солі і свіжомеленого перцю. За півгодини до запікання виймаємо м'ясо з холодильника, а тим часом беремося за замішування пасти з дрібку свіжого листя розмарину і шавлії, соку лимона і часникових зубчиків. Отриманою пастою рівномірно покриваємо філе з усіх боків, а потім обертаємо його листом фольги.
    Філе слід запікати в розігрітій до 220 градусів духовці 17 хвилин, а потім ще півгодини при 80 градусах, але якщо ви вирішили готувати буженину з курячої грудки в мультиварці, то включіть «Випічку» на 45 хвилин або відповідно з потужністю конкретного пристрою.

    Буженина з курячої грудки в фользі


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 12 кг;

  • сушену цибулю і часник - 3 г;

  • мелений кумін - 3 г;

  • сушений чилі - 3 г;

  • сушена паприка - 5 г;

  • орегано - 2 г;

  • рослинна олія - 25 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати буженину з курячої грудки, беремося за суху суміш спецій для натирання м'яса. Для її заготівлі досить з'єднати разом сушену цибулю з часником, чилі, паприкою і орегано, а потім залити спеції маслом, щоб утворилася кашка. Отриману кашку і слід рівномірно нанести на поверхню курячої грудки, попередньо очистивши останню від плівок і жив, а також рясно натер сіллю. Перед випіканням залиште куру на пару-трійку годин у холодильнику як можна більш рівномірно промаринуватися, а потім оберніть філе фольгою і відправте в розігріту до 210 градусів духовку на 25 хвилин. Готове філе слід повністю остудити перед нарізкою.

    Буженина з курячої грудки в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • мед - 140 г;

  • апельсинова цедра;

  • апельсиновий фреш - 60 мл;

  • яблучний оцет - 10 мл;

  • прованські трави - 6 г;

  • паприка - 5 г;

  • розмарин і чебрець (свіжі) - по 5 р.


  • Приготування
    Готуємо медову глазур, змішуючи мед, апельсиновий сік і цедру разом з яблучним оцтом і прованськими травами. Для кольору додаємо в глазур мелену паприку, а для аромату нарізаний свіжі трави – розмарин і чебрець. Очистивши куру, споліскують і обсушуємо її, а потім натираємо хорошою пучкою солі і маринуємо в половині глазурі протягом години-двох. Викладаємо майбутню буженину на деко і ставимо в духовку. Курячому філе слід запікати півгодини при 190 градусах, при цьому кожні 5 хвилин його слід покривати додатковим шаром медовій глазурі для красивої скоринки.

    Буженина з курячої грудки в духовці
    Буженина з курячої грудки


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 кг;

  • гострий кетчуп - 60 мл;

  • мед - 60 мл;

  • вершкове масло - 45 г;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • сушений базилік - 3 р.


  • Приготування
    Попередньо доводимо температуру духовки до 220 градусів. Готуємо легкий гострий маринад з кетчупу, меду, розтопленого олії, сої та пюрированного часнику з сушеними травами. Залишаємо буженину маринуватися в суміші 2-6 годин або відразу ж кладемо в рукав для випічки і готуємо 20 хвилин. Даємо охолонути, а потім нарізаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Піца без тіста
    Піца без тіста
    Пропонуємо поповнити ваші домашні рецепти цікавим екземпляром. Версія для лінивих господинь, які не проти смачно поїсти. За зовнішнім виглядом піцу
    Буженина у фользі в духовці
    Буженина у фользі в духовці
    Буженина - запечене в духовці м'ясо зі спеціями, яке відмінно підійде в якості закуски в холодному вигляді. Зараз буженину можна купити в будь-якому
    Буженина з індички
    Буженина з індички
    Буженина - це смачне запечене м'ясо роблять в духовці, аерогрилі, мультиварки. По більшій частині її готують із свинини або яловичини. Але ми
    Буженина в духовці
    Буженина в духовці
    Буженина - це смачне блюдо, яке відомо досить давно. І приготувати його в домашніх умовах досить просто. Ми підготували для вас кілька цікавих
    Буженина в рукаві
    Буженина в рукаві
    Буженина - це дуже смачне запечене м'ясо. Її готують в духовці, мультиварці, аерогрилі. І сьогодні ми з вами поділимося парочкою простих рецептів
    Буженина в аерогрилі
    Буженина в аерогрилі
    Буженина - це запечений шматок м'яса. Це блюдо досить популярно в російської, української і молдавської кухнях. Готувати її досить просто. Давайте