Вернуться назад Распечатать

Буженина з курячої грудки

Буженина з курячої грудки
За інтригуючою назвою «буженина» криється цілком звичне запечене куряче філе, кожен з нас без проблем і швидко зможе приготувати у власній духовці. Готова буженина домашнього виробництва – прекрасна і здорова альтернатива магазинного продукту, яка ідеально поєднується з овочами і крупами, стаючи універсальним доповненням до денної або вечірньої трапези.

Рецепт буженини з курячої грудки


Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 кг;

  • часникові зубчики - 5 шт.;

  • зернова гірчиця - 15 г;

  • свіжий розмарин і шавлія;

  • сік половини лимона;

  • велика цибулина;

  • оливкова олія - 35 мл


  • Приготування
    Бажано за ніч, але можна й за пару-трійку годин до початку приготування, натираємо куряче філе щедрою порцією солі і свіжомеленого перцю. За півгодини до запікання виймаємо м'ясо з холодильника, а тим часом беремося за замішування пасти з дрібку свіжого листя розмарину і шавлії, соку лимона і часникових зубчиків. Отриманою пастою рівномірно покриваємо філе з усіх боків, а потім обертаємо його листом фольги.
    Філе слід запікати в розігрітій до 220 градусів духовці 17 хвилин, а потім ще півгодини при 80 градусах, але якщо ви вирішили готувати буженину з курячої грудки в мультиварці, то включіть «Випічку» на 45 хвилин або відповідно з потужністю конкретного пристрою.

    Буженина з курячої грудки в фользі


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 12 кг;

  • сушену цибулю і часник - 3 г;

  • мелений кумін - 3 г;

  • сушений чилі - 3 г;

  • сушена паприка - 5 г;

  • орегано - 2 г;

  • рослинна олія - 25 мл


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати буженину з курячої грудки, беремося за суху суміш спецій для натирання м'яса. Для її заготівлі досить з'єднати разом сушену цибулю з часником, чилі, паприкою і орегано, а потім залити спеції маслом, щоб утворилася кашка. Отриману кашку і слід рівномірно нанести на поверхню курячої грудки, попередньо очистивши останню від плівок і жив, а також рясно натер сіллю. Перед випіканням залиште куру на пару-трійку годин у холодильнику як можна більш рівномірно промаринуватися, а потім оберніть філе фольгою і відправте в розігріту до 210 градусів духовку на 25 хвилин. Готове філе слід повністю остудити перед нарізкою.

    Буженина з курячої грудки в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 кг;

  • мед - 140 г;

  • апельсинова цедра;

  • апельсиновий фреш - 60 мл;

  • яблучний оцет - 10 мл;

  • прованські трави - 6 г;

  • паприка - 5 г;

  • розмарин і чебрець (свіжі) - по 5 р.


  • Приготування
    Готуємо медову глазур, змішуючи мед, апельсиновий сік і цедру разом з яблучним оцтом і прованськими травами. Для кольору додаємо в глазур мелену паприку, а для аромату нарізаний свіжі трави – розмарин і чебрець. Очистивши куру, споліскують і обсушуємо її, а потім натираємо хорошою пучкою солі і маринуємо в половині глазурі протягом години-двох. Викладаємо майбутню буженину на деко і ставимо в духовку. Курячому філе слід запікати півгодини при 190 градусах, при цьому кожні 5 хвилин його слід покривати додатковим шаром медовій глазурі для красивої скоринки.

    Буженина з курячої грудки в духовці
    Буженина з курячої грудки


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 2 кг;

  • гострий кетчуп - 60 мл;

  • мед - 60 мл;

  • вершкове масло - 45 г;

  • соєвий соус - 15 мл;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • сушений базилік - 3 р.


  • Приготування
    Попередньо доводимо температуру духовки до 220 градусів. Готуємо легкий гострий маринад з кетчупу, меду, розтопленого олії, сої та пюрированного часнику з сушеними травами. Залишаємо буженину маринуватися в суміші 2-6 годин або відразу ж кладемо в рукав для випічки і готуємо 20 хвилин. Даємо охолонути, а потім нарізаємо.