За інтригуючою назвою «буженина» криється цілком звичне запечене куряче філе, кожен з нас без проблем і швидко зможе приготувати у власній духовці. Готова буженина домашнього виробництва – прекрасна і здорова альтернатива магазинного продукту, яка ідеально поєднується з овочами і крупами, стаючи універсальним доповненням до денної або вечірньої трапези.
Рецепт буженини з курячої грудки
Інгредієнти: куряче філе - 2 кг; часникові зубчики - 5 шт.; зернова гірчиця - 15 г; свіжий розмарин і шавлія; сік половини лимона; велика цибулина; оливкова олія - 35 мл Приготування Бажано за ніч, але можна й за пару-трійку годин до початку приготування, натираємо куряче філе щедрою порцією солі і свіжомеленого перцю. За півгодини до запікання виймаємо м'ясо з холодильника, а тим часом беремося за замішування пасти з дрібку свіжого листя розмарину і шавлії, соку лимона і часникових зубчиків. Отриманою пастою рівномірно покриваємо філе з усіх боків, а потім обертаємо його листом фольги.
Філе слід запікати в розігрітій до 220 градусів духовці 17 хвилин, а потім ще півгодини при 80 градусах, але якщо ви вирішили готувати буженину з курячої грудки в мультиварці, то включіть «Випічку» на 45 хвилин або відповідно з потужністю конкретного пристрою.
Буженина з курячої грудки в фользі
Інгредієнти: куряче філе - 12 кг; сушену цибулю і часник - 3 г; мелений кумін - 3 г; сушений чилі - 3 г; сушена паприка - 5 г; орегано - 2 г; рослинна олія - 25 мл Приготування Перед тим, як приготувати буженину з курячої грудки, беремося за суху суміш спецій для натирання м'яса. Для її заготівлі досить з'єднати разом сушену цибулю з часником, чилі, паприкою і орегано, а потім залити спеції маслом, щоб утворилася кашка. Отриману кашку і слід рівномірно нанести на поверхню курячої грудки, попередньо очистивши останню від плівок і жив, а також рясно натер сіллю. Перед випіканням залиште куру на пару-трійку годин у холодильнику як можна більш рівномірно промаринуватися, а потім оберніть філе фольгою і відправте в розігріту до 210 градусів духовку на 25 хвилин. Готове філе слід повністю остудити перед нарізкою.
Буженина з курячої грудки в домашніх умовах
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; мед - 140 г; апельсинова цедра; апельсиновий фреш - 60 мл; яблучний оцет - 10 мл; прованські трави - 6 г; паприка - 5 г; розмарин і чебрець (свіжі) - по 5 р. Приготування Готуємо медову глазур, змішуючи мед, апельсиновий сік і цедру разом з яблучним оцтом і прованськими травами. Для кольору додаємо в глазур мелену паприку, а для аромату нарізаний свіжі трави – розмарин і чебрець. Очистивши куру, споліскують і обсушуємо її, а потім натираємо хорошою пучкою солі і маринуємо в половині глазурі протягом години-двох. Викладаємо майбутню буженину на деко і ставимо в духовку. Курячому філе слід запікати півгодини при 190 градусах, при цьому кожні 5 хвилин його слід покривати додатковим шаром медовій глазурі для красивої скоринки.
Буженина з курячої грудки в духовці
Інгредієнти: куряче філе - 2 кг; гострий кетчуп - 60 мл; мед - 60 мл; вершкове масло - 45 г; соєвий соус - 15 мл; часникові зубчики - 2 шт.; сушений базилік - 3 р. Приготування Попередньо доводимо температуру духовки до 220 градусів. Готуємо легкий гострий маринад з кетчупу, меду, розтопленого олії, сої та пюрированного часнику з сушеними травами. Залишаємо буженину маринуватися в суміші 2-6 годин або відразу ж кладемо в рукав для випічки і готуємо 20 хвилин. Даємо охолонути, а потім нарізаємо.