» » Буженина у фользі в духовці

Буженина у фользі в духовці

Буженина у фользі в духовці
Історія буженини також довга, як і перелік рецептів її приготування. У своєму традиційному вигляді, буженина - свинячий окіст , який шпигують спеціями і маринованими овочами, а потім довго і повільно запікають. З плином часу мало що змінилося, хіба що, замість печі стали використовувати сучасних духовки, а свинячі окости часом замінюють іншими частинами туші або м'ясом інших тварин. Далі ми поговоримо про те, як приготувати буженину у фользі у себе вдома.

Рецепт соковитою домашньої буженини у фользі


Інгредієнти:

  • свинина (будь зріз з ноги) - 12 кг;

  • гірчиця зернова - 12 м;

  • рослинне масло - 20 мл;

  • морква - 150 г;

  • часникові зубчики - 12 шт.


  • Приготування
    Підготовлену свинину, избавленную від всіх надлишків жиру, шкіри, кісток і сухожиль, спершу натираємо маслом, сіллю з перцем і зерновий гірчицею, а потім розтираємо в ступці 5 часникових зубчиків і також наносимо отриману пасту поверх. Залишилися зубчиками шпигуємо м'ясо разом з ломиками моркви. Робиться це дуже просто: в м'ясі робляться глибокі прорізи, достатні для розміщення часникових зубчиків або брусків моркви. Далі залишається лише обернути м'ясо листом фольги відправити запікатися при 160°С. Скільки запікати буженину у фользі залежить лише від конкретно вашої духовки, але в середньому цей процес займає від півтора до двох годин.

    Домашня буженина з свинини у фользі


    Незважаючи на те, що зазвичай м'ясо з буженини не містить жиру і шкіри, останні можуть допомогти зробити готову страву соковитіше, зберігши велику кількість вологи. Після приготування буженину можна нарізати і є прямо з шкірою, а можна зрізати її, якщо є необхідність.
    Інгредієнти:

  • свинина (зріз з шкірою) - 3 кг;

  • часникові зубчики - 3/4 ст.;

  • цедра 1 апельсина;

  • горошини чорного перцю - 17 шт.;

  • кумин - 5 г;

  • гострий перець;

  • рослинне масло - 35 мл


  • Приготування
    З м'яса видаляємо всі кістки і плівки, а після ретельного промивання і обсушування викладаємо на обробну дошку. Розтираємо В ступці всі наявні часникові зубчики з сіллю в більш-менш однорідну пасту, натираємо отриманою пастою м'ясо з усіх боків, не зачіпаючи шкіру. М'ясо також приправляємо подрібненим гострим перцем, кумином, свіжо меленим запашним і гострим перцем або міксом перців, посипаємо цедрою. Також не забуваємо про сіль, нею важливо натерти не тільки м'ясо, а й шкіру.
    Звертаємо свинину в рулет і фіксуємо шпагатом або будь синтетичною ниткою, яка витримає запікання в духовці. Так як ми готуємо буженину запечену у фользі, м'ясо спершу обертаємо листом фольги, а потім ставимо в холодильник на пару годин.
    Мариноване м'ясо поміщаємо в розігріту до 155°С духовку і запікаємо близько півгодини. Зменшуємо температуру до 130°С і готуємо все ще 4 години. За півгодини до закінчення приготування, знімаємо з м'яса фольгу, щоб воно злегка підрум'янилося зовні.

    Рецепт буженини з курки у фользі


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 600 г;

  • суха суміш спецій для курки - 50 г;

  • часникові зубчики - 6 шт.


  • Приготування
    Буженина у фользі в духовці

    Очищене від плівок куряче філе натираємо пастою, приготовленої з розтертих з сухою сумішшю спецій зубчиків часнику. Якщо ваш мікс готових спецій містить сіль, додавати її в блюдо не треба, в зворотному випадку чайна ложка не буде зайвою, а тільки додасть смаку страви. Тепер покладіть куру у пластиковий контейнер і закрийте кришкою або харчовою плівкою. Через 2 години м'ясо можна обертати фольгою і ставити в аерогриль.
    Буженина в аерогрилі у фользі готується при максимальній швидкості обдування і температурі 20-25 хвилин (в залежності від товщини філе). Після завершення часу куру з пристрою не дістаємо, а залишаємо дійти прямо там.
    Додав: admin | 26-03-2015, 19:47
    Переглядів: 884