Історія буженини також довга, як і перелік рецептів її приготування. У своєму традиційному вигляді, буженина - свинячий окіст , який шпигують спеціями і маринованими овочами, а потім довго і повільно запікають. З плином часу мало що змінилося, хіба що, замість печі стали використовувати сучасних духовки, а свинячі окости часом замінюють іншими частинами туші або м'ясом інших тварин. Далі ми поговоримо про те, як приготувати буженину у фользі у себе вдома.
Рецепт соковитою домашньої буженини у фользі
Інгредієнти: свинина (будь зріз з ноги) - 12 кг; гірчиця зернова - 12 м; рослинне масло - 20 мл; морква - 150 г; часникові зубчики - 12 шт. Приготування Підготовлену свинину, избавленную від всіх надлишків жиру, шкіри, кісток і сухожиль, спершу натираємо маслом, сіллю з перцем і зерновий гірчицею, а потім розтираємо в ступці 5 часникових зубчиків і також наносимо отриману пасту поверх. Залишилися зубчиками шпигуємо м'ясо разом з ломиками моркви. Робиться це дуже просто: в м'ясі робляться глибокі прорізи, достатні для розміщення часникових зубчиків або брусків моркви. Далі залишається лише обернути м'ясо листом фольги відправити запікатися при 160°С. Скільки запікати буженину у фользі залежить лише від конкретно вашої духовки, але в середньому цей процес займає від півтора до двох годин.
Домашня буженина з свинини у фользі
Незважаючи на те, що зазвичай м'ясо з буженини не містить жиру і шкіри, останні можуть допомогти зробити готову страву соковитіше, зберігши велику кількість вологи. Після приготування буженину можна нарізати і є прямо з шкірою, а можна зрізати її, якщо є необхідність.
Інгредієнти: свинина (зріз з шкірою) - 3 кг; часникові зубчики - 3/4 ст.; цедра 1 апельсина; горошини чорного перцю - 17 шт.; кумин - 5 г; гострий перець; рослинне масло - 35 мл Приготування З м'яса видаляємо всі кістки і плівки, а після ретельного промивання і обсушування викладаємо на обробну дошку. Розтираємо В ступці всі наявні часникові зубчики з сіллю в більш-менш однорідну пасту, натираємо отриманою пастою м'ясо з усіх боків, не зачіпаючи шкіру. М'ясо також приправляємо подрібненим гострим перцем, кумином, свіжо меленим запашним і гострим перцем або міксом перців, посипаємо цедрою. Також не забуваємо про сіль, нею важливо натерти не тільки м'ясо, а й шкіру.
Звертаємо свинину в рулет і фіксуємо шпагатом або будь синтетичною ниткою, яка витримає запікання в духовці. Так як ми готуємо буженину запечену у фользі, м'ясо спершу обертаємо листом фольги, а потім ставимо в холодильник на пару годин.
Мариноване м'ясо поміщаємо в розігріту до 155°С духовку і запікаємо близько півгодини. Зменшуємо температуру до 130°С і готуємо все ще 4 години. За півгодини до закінчення приготування, знімаємо з м'яса фольгу, щоб воно злегка підрум'янилося зовні.
Рецепт буженини з курки у фользі
Інгредієнти: куряче філе - 600 г; суха суміш спецій для курки - 50 г; часникові зубчики - 6 шт. Приготування Очищене від плівок куряче філе натираємо пастою, приготовленої з розтертих з сухою сумішшю спецій зубчиків часнику. Якщо ваш мікс готових спецій містить сіль, додавати її в блюдо не треба, в зворотному випадку чайна ложка не буде зайвою, а тільки додасть смаку страви. Тепер покладіть куру у пластиковий контейнер і закрийте кришкою або харчовою плівкою. Через 2 години м'ясо можна обертати фольгою і ставити в аерогриль.
Буженина в аерогрилі у фользі готується при максимальній швидкості обдування і температурі 20-25 хвилин (в залежності від товщини філе). Після завершення часу куру з пристрою не дістаємо, а залишаємо дійти прямо там.