Сушене м'ясо

Сушене м'ясо в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування сушеного м'яса беремо м'якоть яловичини і кладемо шматок на 1-2 години в морозилку. За цей час воно трохи затвердіє, і всі подальші дії з ним будуть проводитися набагато легше. Після закінчення часу, м'ясо обробляємо на тоненькі смужки, товщиною приблизно 3 міліметри. Також акуратно вирізаємо весь наявний жир. Всі м'ясні скибочки перекладаємо в глибоку ємність один на одного і відставляємо в сторону. Тепер давайте приготуємо маринад. Для цього змішуємо інгредієнти в таких пропорціях: 40% ворчестерширского соусу і 60% соєвого соусу. Заливаємо м'ясо таким маринадом, додаємо трохи перчика, інших приправ, кілька крапельок тобаско і трохи рідкого диму. Все ретельно перемішуємо руками, накриваємо ємність з м'ясом плівкою і прибираємо все в холодильник на 6-8 годин. Далі знову перемішуємо суміш і знову відправляємо в холод на 2-3 години. Після цього розігріваємо духовку до 50°С, ставимо режим обвітрювання і розвішуємо м'ясо. Приблизно через 2 години прибираємо обігрів і залишаємо яловичину ще на 3 години в тому ж режимі. Коли воно буде готове, ви самі зрозумієте: придбає чорний колір і пружним. Ну, ось і все, сушене м'ясо в духовці готово!
Сушене м'ясо
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину промиваємо, обробляємо, зрізаємо жир і нарізаємо м'якоть упоперек волокон на тоненькі, довгі шматочки. Далі замочуємо м'ясо в крутому сольовому розчині і залишаємо приблизно на добу постояти. Тепер покриваємо деко газетою, викладаємо рівним шаром м'ясні шматочки, щедро їх додаємо сіль і перчимо. Відправляємо яловичину в духовку, включивши її на самий слабенький вогонь. Двері духової шафи тримаємо злегка відкритим, для кращого випаровування вологи. Періодично беремо деко і акуратненько міняємо газету на нову суху. Приблизно через 3-4 години виймаємо готове сухе м'ясо з духовки, викладаємо його у відкриту пластикову коробку і залишаємо його остаточно подсушиваться в провітрюваному місці. Потім знову присипаємо сухе м'ясо сіллю, щоб вона взяла на себе всі залишки вологи і сформувала на поверхні шматочків тонку скориночку. Пакуємо сушене м'ясо в пластикові пляшки і подаємо до пива в будь-який час.
Сушене куряче м'ясо
Інгредієнти:

Приготування
Філе промиваємо і насухо витираємо рушником. На дно каструльки насипаємо сіль, укладаємо м'ясо, щедро присипаємо сіллю, кладемо лавровий лист і перець горошком. Прибираємо посуд з куркою в холодильник приблизно на 12 годин. Після цього дістаємо філе, гарненько промиваємо від солі, натираємо спеціями і укладаємо в сушарку на 6 годин. Якщо сушарки немає, можете скористатися духовкою, виставивши на ній температуру сушіння 40-60°С або прочинивши дверцята. По закінченні вказаного часу, сушене куряче філе готово! Нарізаємо її тоненькими скибочками і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тушонка в мультиварці
Тушонка, приготовлена в домашніх умовах, не зрівняється з магазинною. М'яка, ароматна, з чудовим смаком - тушонка не раз прийде вам на допомогу, коли

Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але

Яловичина під сиром в духовці
Кожне м'ясо вимагає особливих умов приготування. От наприклад, ви знаєте, як приготувати яловичину під сирною скоринкою в духовці? Якщо ні, то наша

Яловичина у вині
Яловичина, приготована у вині, набуває не тільки чудовий аромат, але і яскравий насичений колір. І якщо у вас намічається торжество, то таке вишукане

М'ясо у фользі в духовці
Багато з нас знають, що м'ясо можна приготувати різними способами: варити, пекти, смажити, замаринувати. І сьогодні ми розповімо, як смачно і

В'ялене м'ясо - рецепт
Якщо до вас часто приходять гості і ви частуєте їх всілякими гарячими стравами і закусками зразок ковбаси, сиру і в'яленого м'яса, то варто подумати