В наш час сушене м'ясо є великою рідкістю і вважається справжнім делікатесом. А адже колись вона була самою звичайною їжею мисливців, які робили його для того, щоб довше зберегти продукт свіжим. Тому давайте дізнаємося з вами, як приготувати сушене м'ясо і здивувати ваших гостей оригінальної закускою до пива.
Сушене м'ясо в домашніх умовах
Інгредієнти: яловичина – 3 кг; соєвий соус – за смаком; ворчестершірскій соус за смаком; соус тобаско – 5 крапель; рідкий дим – 5 крапель; часник – 2 зубчики; спеції. Приготування Отже, для приготування сушеного м'яса беремо м'якоть яловичини і кладемо шматок на 1-2 години в морозилку. За цей час воно трохи затвердіє, і всі подальші дії з ним будуть проводитися набагато легше. Після закінчення часу, м'ясо обробляємо на тоненькі смужки, товщиною приблизно 3 міліметри. Також акуратно вирізаємо весь наявний жир. Всі м'ясні скибочки перекладаємо в глибоку ємність один на одного і відставляємо в сторону. Тепер давайте приготуємо маринад. Для цього змішуємо інгредієнти в таких пропорціях: 40% ворчестерширского соусу і 60% соєвого соусу. Заливаємо м'ясо таким маринадом, додаємо трохи перчика, інших приправ, кілька крапельок тобаско і трохи рідкого диму. Все ретельно перемішуємо руками, накриваємо ємність з м'ясом плівкою і прибираємо все в холодильник на 6-8 годин. Далі знову перемішуємо суміш і знову відправляємо в холод на 2-3 години. Після цього розігріваємо духовку до 50°С, ставимо режим обвітрювання і розвішуємо м'ясо. Приблизно через 2 години прибираємо обігрів і залишаємо яловичину ще на 3 години в тому ж режимі. Коли воно буде готове, ви самі зрозумієте: придбає чорний колір і пружним. Ну, ось і все, сушене м'ясо в духовці готово!
Сушене м'ясо
Інгредієнти: нежирна яловичина – 10 кг; сіль; кип'ячена вода; спеції. Приготування Яловичину промиваємо, обробляємо, зрізаємо жир і нарізаємо м'якоть упоперек волокон на тоненькі, довгі шматочки. Далі замочуємо м'ясо в крутому сольовому розчині і залишаємо приблизно на добу постояти. Тепер покриваємо деко газетою, викладаємо рівним шаром м'ясні шматочки, щедро їх додаємо сіль і перчимо. Відправляємо яловичину в духовку, включивши її на самий слабенький вогонь. Двері духової шафи тримаємо злегка відкритим, для кращого випаровування вологи. Періодично беремо деко і акуратненько міняємо газету на нову суху. Приблизно через 3-4 години виймаємо готове сухе м'ясо з духовки, викладаємо його у відкриту пластикову коробку і залишаємо його остаточно подсушиваться в провітрюваному місці. Потім знову присипаємо сухе м'ясо сіллю, щоб вона взяла на себе всі залишки вологи і сформувала на поверхні шматочків тонку скориночку. Пакуємо сушене м'ясо в пластикові пляшки і подаємо до пива в будь-який час.
Сушене куряче м'ясо
Інгредієнти: куряче філе – 3 кг; сіль; чорний перець горошком – 5 шт.; лавровий лист – 2 шт.; кмин – 05 ч. ложки; спеції; мускатний горіх – щіпка. Приготування Філе промиваємо і насухо витираємо рушником. На дно каструльки насипаємо сіль, укладаємо м'ясо, щедро присипаємо сіллю, кладемо лавровий лист і перець горошком. Прибираємо посуд з куркою в холодильник приблизно на 12 годин. Після цього дістаємо філе, гарненько промиваємо від солі, натираємо спеціями і укладаємо в сушарку на 6 годин. Якщо сушарки немає, можете скористатися духовкою, виставивши на ній температуру сушіння 40-60°С або прочинивши дверцята. По закінченні вказаного часу, сушене куряче філе готово! Нарізаємо її тоненькими скибочками і подаємо.