» » Як приготувати качині стегенця?

Як приготувати качині стегенця?

Як приготувати качині стегенця?
Існує безліч варіантів, як приготувати качині ніжки. Ніжки можна гасити, варити, смажити, запікати. Качине м'ясо ніжніше, соковитіше і жирніше курячого, тому воно дуже рідко виходить пересушеним в процесі приготування. Зараз ми вам розповімо, як можна приготувати качині ніжки.

Качині стегенця в духовці


Інгредієнти:

  • качині ніжки – 2 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • перець мелений – 1/2 ч. ложки;

  • чебрець (сушений) – 1/2 ч. ложки.


  • Для соусу:

  • часник – 1 зубок;

  • малина свіжа – 1 склянка;

  • вино сухе (червоний) – 1 ст. ложка;

  • оцет винний – 2 ст. ложки;

  • апельсин – 1 шт.;

  • цукор – 3 ч. ложки;

  • сіль;

  • перець мелений білий.


  • Приготування
    Ніжки добре миємо, зрізаємо зайвий жир і обережно робимо кілька надрізів в шкірі, акуратно, щоб не пошкодити м'ясо. Це допоможе поліпшити процес витоплювання жиру і утвориться хрустка скориночка. Сумішшю з чебрецю, перцю і солі натираємо стегенця і загортаємо його в плівку, витримуємо так м'ясо кілька годин в теплі або кладемо в холодильник на ніч, щоб м'ясо добре просочилося.
    Качині ніжки споліскують під холодною водою і вмочаємо паперовим рушником. М'ясо викладаємо в жаровню і відправляємо в духовку розігріту до 150 градусів на 2 години. Качині ніжки обов'язково періодично змащуємо жиром з дна жаровні.
    Для приготування соусу до качиним стегенець подрібнюємо в блендері неповний стакан малини, апельсиновий сік, цедру, оцет, вино і цукор. Отриману суміш протираємо через сито. Часник подрібнюємо, обсмажуємо його на качиному жирі одну хвилину, і додаємо його до суміші з малини і апельсина. Даємо соусу закипіти й варимо, поки він не почне густіти. Додаємо в соус цілі ягоди малини і кип'ятимо ще 40 секунд, додаємо сіль, перець. Готові качині стегенця поливаємо соусом.

    Рецепт качиних стегенець в мультиварці


    Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • картопля – 4 шт.;

  • качині ніжки – 2 шт.;

  • розсіл від маринованих огірків – 5 ст. ложок;

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    Качині ніжки моєму, обсмажуємо в мультиварці при закритій кришці 20 хвилин з кожного боку, без олії. Коли стегенця обсмажаться, додати в них розсіл і солимо. Вибираємо режим «Гасіння» і встановлюємо час приготування 1 годину 40 хвилин (в залежності від жорсткості м'яса, коригуємо час). Готове м'ясо викладаємо на тарілку, а в чашу мультиварки в утворився качиний жир викладаємо нарізану кубиками цибулю, обсмажуємо в режимі «Смаження» або «Гасіння»). Після додаємо картоплю і моркву, нарізані соломкою, солимо, додаємо спеції і воду, все перемішуємо і викладаємо зверху качині ніжки. Мультиварку включаємо в режим «Плов» і готуємо, поки картопля не стане м'яким.

    Качині стегенця на сковороді


    Інгредієнти:

  • качині стегенця – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • яблука – 3 шт.;

  • апельсин – 1 шт.;

  • брусниця – 150 г;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки, цибулю нарізаємо півкільцями, апельсин кружечками. У глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо ніжки з обох боків до рум'яної скоринки, додаємо цибулю і тушкуємо при закритій кришці 10 хвилин. Не вимикаючи вогонь, додаємо яблука і продовжуємо готувати ще 15 хвилин. Викладаємо в сковороду брусницю і тушкуємо ще 3 хвилини. Після чого додаємо апельсин, знову накриваємо кришкою і готуємо ще 10 хвилин. М'ясо готове до подачі на стіл.

    Рецепт тушкованих качиних стегенець


    Інгредієнти:

  • качині ніжки – 600 г;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • апельсин – 1 шт.;

  • паприка солодка – 1 ч. ложка;

  • часник – 2 зубчики;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • перець чорний горошок – 5 шт.;

  • перець чорний мелений 05 ч. ложки;

  • вода – 300 мл;

  • борошно – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Як приготувати качині стегенця?

    Качині ніжки моєму, викладаємо в каструлю і заливаємо водою, але так щоб вода не покривала повністю качку. Накриваємо кришкою, включаємо сильний вогонь і даємо закипіти. Вогонь зменшуємо до мінімуму, солимо, кладемо перець горошком. Цибулю нарізаємо півкільцями і розкладаємо зверху (так щоб цибуля перебував на м'ясі, а не у воді). Зверху посипаємо паприкою і меленим перцем. Закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 25 хвилин. Перемішуємо, намагаючись, щоб качка вийшла, як би на цибулевої «подушці». Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 45 хвилин. Додаємо апельсиновий сік, можна покласти і шматочки апельсина без гірки і тушкуємо ще 30 хвилин. Борошно розвести у воді і вливаємо в каструлю за три хвилини до кінця приготування.
    Додав: admin | 20-06-2015, 22:44
    Переглядів: 1876