Існує безліч варіантів, як приготувати качині ніжки. Ніжки можна гасити, варити, смажити, запікати. Качине м'ясо ніжніше, соковитіше і жирніше курячого, тому воно дуже рідко виходить пересушеним в процесі приготування. Зараз ми вам розповімо, як можна приготувати качині ніжки.
Качині стегенця в духовці
Інгредієнти: качині ніжки – 2 шт.; сіль – 1 ч. ложка; перець мелений – 1/2 ч. ложки; чебрець (сушений) – 1/2 ч. ложки. Для соусу:
часник – 1 зубок; малина свіжа – 1 склянка; вино сухе (червоний) – 1 ст. ложка; оцет винний – 2 ст. ложки; апельсин – 1 шт.; цукор – 3 ч. ложки; сіль; перець мелений білий. Приготування Ніжки добре миємо, зрізаємо зайвий жир і обережно робимо кілька надрізів в шкірі, акуратно, щоб не пошкодити м'ясо. Це допоможе поліпшити процес витоплювання жиру і утвориться хрустка скориночка. Сумішшю з чебрецю, перцю і солі натираємо стегенця і загортаємо його в плівку, витримуємо так м'ясо кілька годин в теплі або кладемо в холодильник на ніч, щоб м'ясо добре просочилося.
Качині ніжки споліскують під холодною водою і вмочаємо паперовим рушником. М'ясо викладаємо в жаровню і відправляємо в духовку розігріту до 150 градусів на 2 години. Качині ніжки обов'язково періодично змащуємо жиром з дна жаровні.
Для приготування соусу до качиним стегенець подрібнюємо в блендері неповний стакан малини, апельсиновий сік, цедру, оцет, вино і цукор. Отриману суміш протираємо через сито. Часник подрібнюємо, обсмажуємо його на качиному жирі одну хвилину, і додаємо його до суміші з малини і апельсина. Даємо соусу закипіти й варимо, поки він не почне густіти. Додаємо в соус цілі ягоди малини і кип'ятимо ще 40 секунд, додаємо сіль, перець. Готові качині стегенця поливаємо соусом.
Рецепт качиних стегенець в мультиварці
Інгредієнти: цибуля – 1 шт.; морква – 2 шт.; картопля – 4 шт.; качині ніжки – 2 шт.; розсіл від маринованих огірків – 5 ст. ложок; сіль; спеції. Приготування Качині ніжки моєму, обсмажуємо в мультиварці при закритій кришці 20 хвилин з кожного боку, без олії. Коли стегенця обсмажаться, додати в них розсіл і солимо. Вибираємо режим «Гасіння» і встановлюємо час приготування 1 годину 40 хвилин (в залежності від жорсткості м'яса, коригуємо час). Готове м'ясо викладаємо на тарілку, а в чашу мультиварки в утворився качиний жир викладаємо нарізану кубиками цибулю, обсмажуємо в режимі «Смаження» або «Гасіння»). Після додаємо картоплю і моркву, нарізані соломкою, солимо, додаємо спеції і воду, все перемішуємо і викладаємо зверху качині ніжки. Мультиварку включаємо в режим «Плов» і готуємо, поки картопля не стане м'яким.
Качині стегенця на сковороді
Інгредієнти: качині стегенця – 4 шт.; цибуля – 1 шт.; яблука – 3 шт.; апельсин – 1 шт.; брусниця – 150 г; сіль; рослинне масло. Приготування Яблука очищаємо від шкірки і ріжемо на невеликі шматочки, цибулю нарізаємо півкільцями, апельсин кружечками. У глибокій сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо ніжки з обох боків до рум'яної скоринки, додаємо цибулю і тушкуємо при закритій кришці 10 хвилин. Не вимикаючи вогонь, додаємо яблука і продовжуємо готувати ще 15 хвилин. Викладаємо в сковороду брусницю і тушкуємо ще 3 хвилини. Після чого додаємо апельсин, знову накриваємо кришкою і готуємо ще 10 хвилин. М'ясо готове до подачі на стіл.
Рецепт тушкованих качиних стегенець
Інгредієнти: качині ніжки – 600 г; цибуля ріпчаста – 1 шт.; апельсин – 1 шт.; паприка солодка – 1 ч. ложка; часник – 2 зубчики; сіль – 1 ч. ложка; перець чорний горошок – 5 шт.; перець чорний мелений 05 ч. ложки; вода – 300 мл; борошно – 1 ст. ложка. Приготування Качині ніжки моєму, викладаємо в каструлю і заливаємо водою, але так щоб вода не покривала повністю качку. Накриваємо кришкою, включаємо сильний вогонь і даємо закипіти. Вогонь зменшуємо до мінімуму, солимо, кладемо перець горошком. Цибулю нарізаємо півкільцями і розкладаємо зверху (так щоб цибуля перебував на м'ясі, а не у воді). Зверху посипаємо паприкою і меленим перцем. Закриваємо каструлю кришкою і тушкуємо 25 хвилин. Перемішуємо, намагаючись, щоб качка вийшла, як би на цибулевої «подушці». Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 45 хвилин. Додаємо апельсиновий сік, можна покласти і шматочки апельсина без гірки і тушкуємо ще 30 хвилин. Борошно розвести у воді і вливаємо в каструлю за три хвилини до кінця приготування.