Як смачно приготувати перловку?
Перлову крупу багато хто не люблять, вважаючи її грубою, простою їжею. Але це помилкове думка. На Русі «царську» кашу готували саме з цієї крупи. І неспроста – перловка дуже корисний продукт. Вона відмінно чистить організм від токсинів і шлаків. Регулярне її вживання благотворно впливає на шкіру. А ще в цій крупі міститься лізин – речовина, що володіє противірусними властивостями. Загалом, не крупа, а справжній скарб. Як приготувати смачну перловку, ми вам зараз розповімо.
Інгредієнти:
крупа перлова – 200 г;
філе курки – 450 г;
цибуля ріпчаста – 130 г;
морква – 200 г;
соус томатний – 1/3 склянки;
вода – 400 мл;
сіль, спеції.
Приготування
Подрібнюємо моркву і цибулю, філе ріжемо невеликими шматочками. Перлову крупу ретельно промиваємо. Якщо потрібно, щоб вона зварилася швидше, її можна попередньо замочити у воді. Цибулю з морквою злегка обсмажуємо на олії, потім додаємо куряче філе, перемішуємо і смажимо, поки шматочки м'яса не побіліють. Якщо всі продукти обсмажувалися в казані, то прямо сюди додаємо перлову крупу, вливаємо воду, додаємо сіль і спеції за смаком і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і тушкуємо страва до його готовності. Як правило, 40 хвилин буде цілком достатньо, щоб смачна перловка з м'ясом була готова.
Інгредієнти:
перлова крупа – 1 мультистакан;
цибуля – 200 г;
печериці – 400 р;
вода – 25 мультистакана;
сіль, перець;
рослинне масло.
Приготування
Перлову крупу промиваємо і заливаємо водою. Залишаємо години на 4. У чашу мультиварки вливаємо олію, викладаємо нашатковану цибулю і у режимі або «випічка», або «Смаження» обсмажуємо хвилин 7 до приємного золотистого кольору. Тепер додаємо гриби, нарізані скибочками. В тому ж режимі готуємо хвилин 15. Солимо, перчимо до смаку і викладаємо крупу, зливаємо з неї воду, в якій вона вымачивалась. Тепер вливаємо чисту воду і в режимі «Гречка» готуємо до сигналу. Замість води гречку можна залити бульйоном – овочевим або м'ясним, буде ще смачніше.
А щоб просто приготувати перловку на гарнір, крупу досить помістити в мультиварочную каструлю, додати воду з розрахунку – 1:25-3 посолити за смаком і додати шматочок масла. Готувати можна в режимі «Гречка».
Інгредієнти:
перлова крупа – 1 склянка;
болгарський перець – 1 шт.;
морква – 200 г;
ріпчаста цибуля – 150 г;
томати у власному соку – 1 банка;
часник свіжий – 3 зубчики;
оливкова олія – 30 мл;
паста томатна – 1 ст. ложка;
вода – 800 мл;
сіль, перець.
Приготування
Цибулю шаткуємо полуколечками. Часник дрібно рубаємо, а моркву ріжемо соломкою. У сковороду вливаємо олію, викладаємо в нього цибулю, моркву і часник. Обсмажуємо хвилин 10 помішуючи, щоб уникнути пригорання. Тепер викладаємо до овочів промиту перлову крупу і тушкуємо ще хвилин 5. Очищений болгарський перчик нарізаємо шматочками невеликої величини. У сковороду додаємо розім'яті томати, томатну пасту, перець і вливаємо гарячу воду (800 мл). Накриваємо сковороду кришкою, і, помішуючи, доводимо страву до готовності. В самому кінці за смаком додаємо перець і сіль. Якщо соус вийшов трохи кислуватим, можна додати трішки цукру.
Інгредієнти:
м'ясо на кістці – 400 г;
картопля – 500 г;
рослинна олія – 50 мл;
солоні огірки – 300 г;
морква – 280 м;
лавровий лист – 3 шт.;
чорний перець горошком – 4 шт.;
крупа перлова – 1 склянка;
цибуля – 100 г;
огірковий розсіл – 130 мл
Приготування
М'ясо промиваємо, викладаємо в каструлю, вливаємо близько 2 літрів холодної води і доводимо до кипіння. Після появи піни воду зливаємо, вливаємо 25 літри свіжої води, знову доводимо до кипіння і варимо під кришкою м'ясо близько 2 годин. Цибульку і моркву подрібнюємо, картоплю ріжемо скибочками. Перловку промиваємо, заливаємо холодною водою і відставляємо. Обсмажуємо на сковороді спочатку цибулю, потім додаємо моркву, тушкуємо до м'якості. Солоні огірки ріжемо невеликими кубиками, викладаємо їх в сковороду і тушкуємо, поки вони не зменшаться в об'ємі в 2 рази. Після цього вливаємо розсіл і знімаємо огірки з вогню. У бульйон кладемо картоплю, висипаємо набряклу перловку і варимо до напівготовності крупи. Після цього додаємо овочеву зажарку, лаврові листочки. Накриваємо кришкою і після кипіння проварюємо найсмачніший розсольник з перловкою ще хвилин 5. Після цього пробуємо його на смак, якщо необхідно, можна влити ще трохи розсолу.
Смачна перловка – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо моркву і цибулю, філе ріжемо невеликими шматочками. Перлову крупу ретельно промиваємо. Якщо потрібно, щоб вона зварилася швидше, її можна попередньо замочити у воді. Цибулю з морквою злегка обсмажуємо на олії, потім додаємо куряче філе, перемішуємо і смажимо, поки шматочки м'яса не побіліють. Якщо всі продукти обсмажувалися в казані, то прямо сюди додаємо перлову крупу, вливаємо воду, додаємо сіль і спеції за смаком і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і тушкуємо страва до його готовності. Як правило, 40 хвилин буде цілком достатньо, щоб смачна перловка з м'ясом була готова.
Як смачно варити перловку в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Перлову крупу промиваємо і заливаємо водою. Залишаємо години на 4. У чашу мультиварки вливаємо олію, викладаємо нашатковану цибулю і у режимі або «випічка», або «Смаження» обсмажуємо хвилин 7 до приємного золотистого кольору. Тепер додаємо гриби, нарізані скибочками. В тому ж режимі готуємо хвилин 15. Солимо, перчимо до смаку і викладаємо крупу, зливаємо з неї воду, в якій вона вымачивалась. Тепер вливаємо чисту воду і в режимі «Гречка» готуємо до сигналу. Замість води гречку можна залити бульйоном – овочевим або м'ясним, буде ще смачніше.
А щоб просто приготувати перловку на гарнір, крупу досить помістити в мультиварочную каструлю, додати воду з розрахунку – 1:25-3 посолити за смаком і додати шматочок масла. Готувати можна в режимі «Гречка».
Як смачно приготувати перловку з томатами і перцем - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю шаткуємо полуколечками. Часник дрібно рубаємо, а моркву ріжемо соломкою. У сковороду вливаємо олію, викладаємо в нього цибулю, моркву і часник. Обсмажуємо хвилин 10 помішуючи, щоб уникнути пригорання. Тепер викладаємо до овочів промиту перлову крупу і тушкуємо ще хвилин 5. Очищений болгарський перчик нарізаємо шматочками невеликої величини. У сковороду додаємо розім'яті томати, томатну пасту, перець і вливаємо гарячу воду (800 мл). Накриваємо сковороду кришкою, і, помішуючи, доводимо страву до готовності. В самому кінці за смаком додаємо перець і сіль. Якщо соус вийшов трохи кислуватим, можна додати трішки цукру.
Смачний розсольник з перловкою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиваємо, викладаємо в каструлю, вливаємо близько 2 літрів холодної води і доводимо до кипіння. Після появи піни воду зливаємо, вливаємо 25 літри свіжої води, знову доводимо до кипіння і варимо під кришкою м'ясо близько 2 годин. Цибульку і моркву подрібнюємо, картоплю ріжемо скибочками. Перловку промиваємо, заливаємо холодною водою і відставляємо. Обсмажуємо на сковороді спочатку цибулю, потім додаємо моркву, тушкуємо до м'якості. Солоні огірки ріжемо невеликими кубиками, викладаємо їх в сковороду і тушкуємо, поки вони не зменшаться в об'ємі в 2 рази. Після цього вливаємо розсіл і знімаємо огірки з вогню. У бульйон кладемо картоплю, висипаємо набряклу перловку і варимо до напівготовності крупи. Після цього додаємо овочеву зажарку, лаврові листочки. Накриваємо кришкою і після кипіння проварюємо найсмачніший розсольник з перловкою ще хвилин 5. Після цього пробуємо його на смак, якщо необхідно, можна влити ще трохи розсолу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Розсольник з ковбасою
Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з
Перловка з грибами
Перловка - неймовірно корисна каша, ну а якщо ви не хочете готувати її на молоці, то зробіть більш ситний варіант - перловку з грибами. До речі, до
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Перлова каша - рецепт
Перловка не є фаворитом серед круп на нашому столі, хоча багатьом відомо про її корисні властивості. Давайте познайомимося з нею ближче. Сьогодні ми
Перловка з м'ясом в мультиварці
Якщо перловку просто зварити, те вийде звичайна каша. Але ви прийшли за смачними рецептами. Вірно? Перловка з м'ясом в мультиварці - пальчики
Перлова каша в мультиварці
Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте