Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно приготувати перловку?

Як смачно приготувати перловку?

20-06-2015, 22:27
669
Як смачно приготувати перловку?
Перлову крупу багато хто не люблять, вважаючи її грубою, простою їжею. Але це помилкове думка. На Русі «царську» кашу готували саме з цієї крупи. І неспроста – перловка дуже корисний продукт. Вона відмінно чистить організм від токсинів і шлаків. Регулярне її вживання благотворно впливає на шкіру. А ще в цій крупі міститься лізин – речовина, що володіє противірусними властивостями. Загалом, не крупа, а справжній скарб. Як приготувати смачну перловку, ми вам зараз розповімо.

Смачна перловка – рецепт


Інгредієнти:

  • крупа перлова – 200 г;

  • філе курки – 450 г;

  • цибуля ріпчаста – 130 г;

  • морква – 200 г;

  • соус томатний – 1/3 склянки;

  • вода – 400 мл;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Подрібнюємо моркву і цибулю, філе ріжемо невеликими шматочками. Перлову крупу ретельно промиваємо. Якщо потрібно, щоб вона зварилася швидше, її можна попередньо замочити у воді. Цибулю з морквою злегка обсмажуємо на олії, потім додаємо куряче філе, перемішуємо і смажимо, поки шматочки м'яса не побіліють. Якщо всі продукти обсмажувалися в казані, то прямо сюди додаємо перлову крупу, вливаємо воду, додаємо сіль і спеції за смаком і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і тушкуємо страва до його готовності. Як правило, 40 хвилин буде цілком достатньо, щоб смачна перловка з м'ясом була готова.

    Як смачно варити перловку в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • перлова крупа – 1 мультистакан;

  • цибуля – 200 г;

  • печериці – 400 р;

  • вода – 25 мультистакана;

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Перлову крупу промиваємо і заливаємо водою. Залишаємо години на 4. У чашу мультиварки вливаємо олію, викладаємо нашатковану цибулю і у режимі або «випічка», або «Смаження» обсмажуємо хвилин 7 до приємного золотистого кольору. Тепер додаємо гриби, нарізані скибочками. В тому ж режимі готуємо хвилин 15. Солимо, перчимо до смаку і викладаємо крупу, зливаємо з неї воду, в якій вона вымачивалась. Тепер вливаємо чисту воду і в режимі «Гречка» готуємо до сигналу. Замість води гречку можна залити бульйоном – овочевим або м'ясним, буде ще смачніше.
    А щоб просто приготувати перловку на гарнір, крупу досить помістити в мультиварочную каструлю, додати воду з розрахунку – 1:25-3 посолити за смаком і додати шматочок масла. Готувати можна в режимі «Гречка».

    Як смачно приготувати перловку з томатами і перцем - рецепт


    Інгредієнти:

  • перлова крупа – 1 склянка;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • морква – 200 г;

  • ріпчаста цибуля – 150 г;

  • томати у власному соку – 1 банка;

  • часник свіжий – 3 зубчики;

  • оливкова олія – 30 мл;

  • паста томатна – 1 ст. ложка;

  • вода – 800 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Цибулю шаткуємо полуколечками. Часник дрібно рубаємо, а моркву ріжемо соломкою. У сковороду вливаємо олію, викладаємо в нього цибулю, моркву і часник. Обсмажуємо хвилин 10 помішуючи, щоб уникнути пригорання. Тепер викладаємо до овочів промиту перлову крупу і тушкуємо ще хвилин 5. Очищений болгарський перчик нарізаємо шматочками невеликої величини. У сковороду додаємо розім'яті томати, томатну пасту, перець і вливаємо гарячу воду (800 мл). Накриваємо сковороду кришкою, і, помішуючи, доводимо страву до готовності. В самому кінці за смаком додаємо перець і сіль. Якщо соус вийшов трохи кислуватим, можна додати трішки цукру.

    Смачний розсольник з перловкою – рецепт


    Інгредієнти:

  • м'ясо на кістці – 400 г;

  • картопля – 500 г;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • солоні огірки – 300 г;

  • морква – 280 м;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • чорний перець горошком – 4 шт.;

  • крупа перлова – 1 склянка;

  • цибуля – 100 г;

  • огірковий розсіл – 130 мл


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, викладаємо в каструлю, вливаємо близько 2 літрів холодної води і доводимо до кипіння. Після появи піни воду зливаємо, вливаємо 25 літри свіжої води,
    Як смачно приготувати перловку?
    знову доводимо до кипіння і варимо під кришкою м'ясо близько 2 годин. Цибульку і моркву подрібнюємо, картоплю ріжемо скибочками. Перловку промиваємо, заливаємо холодною водою і відставляємо. Обсмажуємо на сковороді спочатку цибулю, потім додаємо моркву, тушкуємо до м'якості. Солоні огірки ріжемо невеликими кубиками, викладаємо їх в сковороду і тушкуємо, поки вони не зменшаться в об'ємі в 2 рази. Після цього вливаємо розсіл і знімаємо огірки з вогню. У бульйон кладемо картоплю, висипаємо набряклу перловку і варимо до напівготовності крупи. Після цього додаємо овочеву зажарку, лаврові листочки. Накриваємо кришкою і після кипіння проварюємо найсмачніший розсольник з перловкою ще хвилин 5. Після цього пробуємо його на смак, якщо необхідно, можна влити ще трохи розсолу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Розсольник з ковбасою
    Розсольник з ковбасою
    Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з
    Перловка з грибами
    Перловка з грибами
    Перловка - неймовірно корисна каша, ну а якщо ви не хочете готувати її на молоці, то зробіть більш ситний варіант - перловку з грибами. До речі, до
    Перлова каша з тушонкою
    Перлова каша з тушонкою
    Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
    Перлова каша - рецепт
    Перлова каша - рецепт
    Перловка не є фаворитом серед круп на нашому столі, хоча багатьом відомо про її корисні властивості. Давайте познайомимося з нею ближче. Сьогодні ми
    Перловка з м'ясом в мультиварці
    Перловка з м'ясом в мультиварці
    Якщо перловку просто зварити, те вийде звичайна каша. Але ви прийшли за смачними рецептами. Вірно? Перловка з м'ясом в мультиварці - пальчики
    Перлова каша в мультиварці
    Перлова каша в мультиварці
    Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте