Вернуться назад Распечатать

Як смачно приготувати перловку?

Як смачно приготувати перловку?
Перлову крупу багато хто не люблять, вважаючи її грубою, простою їжею. Але це помилкове думка. На Русі «царську» кашу готували саме з цієї крупи. І неспроста – перловка дуже корисний продукт. Вона відмінно чистить організм від токсинів і шлаків. Регулярне її вживання благотворно впливає на шкіру. А ще в цій крупі міститься лізин – речовина, що володіє противірусними властивостями. Загалом, не крупа, а справжній скарб. Як приготувати смачну перловку, ми вам зараз розповімо.

Смачна перловка – рецепт


Інгредієнти:

  • крупа перлова – 200 г;

  • філе курки – 450 г;

  • цибуля ріпчаста – 130 г;

  • морква – 200 г;

  • соус томатний – 1/3 склянки;

  • вода – 400 мл;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Подрібнюємо моркву і цибулю, філе ріжемо невеликими шматочками. Перлову крупу ретельно промиваємо. Якщо потрібно, щоб вона зварилася швидше, її можна попередньо замочити у воді. Цибулю з морквою злегка обсмажуємо на олії, потім додаємо куряче філе, перемішуємо і смажимо, поки шматочки м'яса не побіліють. Якщо всі продукти обсмажувалися в казані, то прямо сюди додаємо перлову крупу, вливаємо воду, додаємо сіль і спеції за смаком і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і тушкуємо страва до його готовності. Як правило, 40 хвилин буде цілком достатньо, щоб смачна перловка з м'ясом була готова.

    Як смачно варити перловку в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • перлова крупа – 1 мультистакан;

  • цибуля – 200 г;

  • печериці – 400 р;

  • вода – 25 мультистакана;

  • сіль, перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Перлову крупу промиваємо і заливаємо водою. Залишаємо години на 4. У чашу мультиварки вливаємо олію, викладаємо нашатковану цибулю і у режимі або «випічка», або «Смаження» обсмажуємо хвилин 7 до приємного золотистого кольору. Тепер додаємо гриби, нарізані скибочками. В тому ж режимі готуємо хвилин 15. Солимо, перчимо до смаку і викладаємо крупу, зливаємо з неї воду, в якій вона вымачивалась. Тепер вливаємо чисту воду і в режимі «Гречка» готуємо до сигналу. Замість води гречку можна залити бульйоном – овочевим або м'ясним, буде ще смачніше.
    А щоб просто приготувати перловку на гарнір, крупу досить помістити в мультиварочную каструлю, додати воду з розрахунку – 1:25-3 посолити за смаком і додати шматочок масла. Готувати можна в режимі «Гречка».

    Як смачно приготувати перловку з томатами і перцем - рецепт


    Інгредієнти:

  • перлова крупа – 1 склянка;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • морква – 200 г;

  • ріпчаста цибуля – 150 г;

  • томати у власному соку – 1 банка;

  • часник свіжий – 3 зубчики;

  • оливкова олія – 30 мл;

  • паста томатна – 1 ст. ложка;

  • вода – 800 мл;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Цибулю шаткуємо полуколечками. Часник дрібно рубаємо, а моркву ріжемо соломкою. У сковороду вливаємо олію, викладаємо в нього цибулю, моркву і часник. Обсмажуємо хвилин 10 помішуючи, щоб уникнути пригорання. Тепер викладаємо до овочів промиту перлову крупу і тушкуємо ще хвилин 5. Очищений болгарський перчик нарізаємо шматочками невеликої величини. У сковороду додаємо розім'яті томати, томатну пасту, перець і вливаємо гарячу воду (800 мл). Накриваємо сковороду кришкою, і, помішуючи, доводимо страву до готовності. В самому кінці за смаком додаємо перець і сіль. Якщо соус вийшов трохи кислуватим, можна додати трішки цукру.

    Смачний розсольник з перловкою – рецепт


    Інгредієнти:

  • м'ясо на кістці – 400 г;

  • картопля – 500 г;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • солоні огірки – 300 г;

  • морква – 280 м;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • чорний перець горошком – 4 шт.;

  • крупа перлова – 1 склянка;

  • цибуля – 100 г;

  • огірковий розсіл – 130 мл


  • Приготування
    М'ясо промиваємо, викладаємо в каструлю, вливаємо близько 2 літрів холодної води і доводимо до кипіння. Після появи піни воду зливаємо, вливаємо 25 літри свіжої води,
    Як смачно приготувати перловку?
    знову доводимо до кипіння і варимо під кришкою м'ясо близько 2 годин. Цибульку і моркву подрібнюємо, картоплю ріжемо скибочками. Перловку промиваємо, заливаємо холодною водою і відставляємо. Обсмажуємо на сковороді спочатку цибулю, потім додаємо моркву, тушкуємо до м'якості. Солоні огірки ріжемо невеликими кубиками, викладаємо їх в сковороду і тушкуємо, поки вони не зменшаться в об'ємі в 2 рази. Після цього вливаємо розсіл і знімаємо огірки з вогню. У бульйон кладемо картоплю, висипаємо набряклу перловку і варимо до напівготовності крупи. Після цього додаємо овочеву зажарку, лаврові листочки. Накриваємо кришкою і після кипіння проварюємо найсмачніший розсольник з перловкою ще хвилин 5. Після цього пробуємо його на смак, якщо необхідно, можна влити ще трохи розсолу.