Перлова каша з тушонкою
У петровські часи перловка вважалася царською стравою. У сучасному житті ця крупа не користується великим успіхом, хоча містить масу вітамінів і велику кількість клітковини. Вся справа в тому, як перловку приготувати: рецепт перлової каші з тушонкою сподобається абсолютно всім, навіть чоловікам з армійським минулим.
Інгредієнти:
перлова крупа - 1 склянка;
свиняча тушонка - 1 банка;
цибулина - 2 шт.;
вода - 2 5 склянки;
морква - 2 шт.;
часник - 2 зубчики.
Приготування
Попередньо замочуємо перловку в холодній воді на ніч або на 10 годин мінімум. Потім зливаємо воду, сковороду ставимо на великий вогонь, викладаємо жир з тушонки і розігріваємо. Викладаємо в сковороду дрібно нарізану цибулю , натерту на тертці моркву і подрібнений часник. Перловку промиваємо кілька разів, потім викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Даємо воді закипіти, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин під кришкою. Потім виливаємо крупу з водою до підсмажених овочів і солимо. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо 30 хвилин (якщо вода швидко википіла, то потрібно трохи долити). Тушонку розминаємо виделкою і викладаємо до перловке, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо каші настоятися під закритою кришкою 15 хвилин.
Інгредієнти:
перлова крупа - 2 мультистакана;
вода - 5 мультистаканов;
тушонка - 1 банка;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
помідор - 1 шт.;
сіль, спеції - за смаком;
олія соняшникова.
Приготування
Кілька разів крупу промиваємо. Цибулю і помідор дрібно ріжемо, моркву тремо на тертці. Закладаємо нарізані овочі в чашу мультиварки, включаємо режим «Випічка» і пасеруємо до появи золотистого кольору. Потім викладаємо перлову крупу і тушонку, заливаємо водою, солимо й додаємо спеції за смаком. Активуємо режим «Плов», коли прозвучить таймер, кашу перемішуємо, даємо трохи постояти.
Перлова каша з тушонкою
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо замочуємо перловку в холодній воді на ніч або на 10 годин мінімум. Потім зливаємо воду, сковороду ставимо на великий вогонь, викладаємо жир з тушонки і розігріваємо. Викладаємо в сковороду дрібно нарізану цибулю , натерту на тертці моркву і подрібнений часник. Перловку промиваємо кілька разів, потім викладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Даємо воді закипіти, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин під кришкою. Потім виливаємо крупу з водою до підсмажених овочів і солимо. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо 30 хвилин (якщо вода швидко википіла, то потрібно трохи долити). Тушонку розминаємо виделкою і викладаємо до перловке, добре перемішуємо і знімаємо з вогню. Даємо каші настоятися під закритою кришкою 15 хвилин.
Перлова каша з тушонкою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Кілька разів крупу промиваємо. Цибулю і помідор дрібно ріжемо, моркву тремо на тертці. Закладаємо нарізані овочі в чашу мультиварки, включаємо режим «Випічка» і пасеруємо до появи золотистого кольору. Потім викладаємо перлову крупу і тушонку, заливаємо водою, солимо й додаємо спеції за смаком. Активуємо режим «Плов», коли прозвучить таймер, кашу перемішуємо, даємо трохи постояти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Перловка з грибами
Перловка - неймовірно корисна каша, ну а якщо ви не хочете готувати її на молоці, то зробіть більш ситний варіант - перловку з грибами. До речі, до
Гречана каша з тушонкою
Гречана каша з тушонкою - воістину армійська класика. Це чудовий варіант обіду, коли просто не вистачає часу, щоб приготувати щось вишукане або
Перлова каша - рецепт
Перловка не є фаворитом серед круп на нашому столі, хоча багатьом відомо про її корисні властивості. Давайте познайомимося з нею ближче. Сьогодні ми
Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
Пшоно - корисна крупа, яка насичує кров і печінку поживними речовинами. І сьогодні ми поділимося з вами смачними рецептами приготування пшоняної каші
Перловка з м'ясом в мультиварці
Якщо перловку просто зварити, те вийде звичайна каша. Але ви прийшли за смачними рецептами. Вірно? Перловка з м'ясом в мультиварці - пальчики
Перлова каша в мультиварці
Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте