Перлова каша - рецепт
Існує безліч рецептів приготування перлової каші: на молоці, на воді, з овочами і т. д. Давайте розглянемо з вами деякі з них.
Інгредієнти:
перловка - 05 ст.;
сало - 50 г;
сіль, лавровий лист - за смаком;
морква - 1 шт.;
вода - 300 мл;
петрушка.
Приготування
Перлову крупу промиваємо, кілька разів міняємо воду, і замочуємо приблизно на 3 години. Сало нарізаємо кубиками. Моркву чистимо і натираємо на тертці. У чашу мультиварки з'єднуємо сало, моркву і кладемо лавровий лист. Включаємо програму «Випічка» і готуємо 10 хвилин.
Потім лавровий лист виймаємо і викладаємо перлову крупу. Вливаємо воду, кладемо сіль по смаку, перемішуємо і готуємо ще 20 хвилин, вибравши програму «Крупа». Залишаємо ще на 10 хвилин на режимі «Підігрів», розкладаємо по тарілках і посипаємо свіжою рубаною петрушкою. Ну ось і все перлова каша в мультиварці готова!
Інгредієнти:
перлова крупа - 1 ст.;
свиняча тушонка - 1 банка;
цибуля ріпчаста - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Рецепт приготування перлової каші досить простий: часник, цибулю і моркву очищаємо і промиваємо. Потім цибулька дрібненько шаткуємо, моркву нарізаємо тонкою соломкою, а часник видавлюємо через прес. Жир з тушкованого м'яса викладаємо на сковороду, ставимо на вогонь і розтоплюємо його. Далі викладаємо цибулю і злегка підсмажити його. Додаємо моркву, трохи обсмажуємо і додаємо часник. Перлову крупу ретельно промиваємо, заливаємо кип'яченою водою і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння і проварюємо приблизно 10 хвилин. Після цього крупу промиваємо і викладаємо до обсмаженою овочам. Все перемішуємо, заливаємо окропом, приправляємо сіллю і перцем. Доводимо все до кипіння, робимо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і готуємо при необхідності доливаючи воду. В самому кінці викладаємо тушонку, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо перлової каші з тушонкою настоятися протягом 15 хвилин і подаємо на стіл.
Інгредієнти:
крупа перлова - 200 г;
вода - 500 мл;
перець болгарський - 1 шт.;
томати - 1 шт.;
сіль - за смаком;
цибуля - за смаком
рослинне масло - 2 ст. ложки;
петрушка пучок.
Приготування
Крупи перед варінням гарненько промиваємо, кладемо в чашу мультиварки, заливаємо водою і виставляємо режим "Гречка". Паровий клапан під час готування обов'язково знімаємо. Поки каша вариться, дрібно нарізаємо очищений цибулю, перець і помідор. Перекладаємо всі овочі, крім помідорів, в мультиварку і включаємо режим "Випічка". Обсмажуємо хвилин 10 хвилин. Потім додаємо туди перловку, добре перемішуємо і прогріваємо ще 5 хвилин.
Якщо гарнір полежить в мультиварці довше, овочі вийдуть сильно размягченними. Помідор додаємо в приготоване блюдо в останню чергу, безпосередньо перед подачею до столу.
Інгредієнти:
перлова крупа - 100 г;
кальмари - 50 г;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
рослинне масло.
Приготування
Кільця кальмарів спочатку заливаємо крутим окропом, а потім гарненько промиваємо під холодною проточною водою. Овочі промиваємо, чистимо і дрібненько ріжемо. Моркву тремо на крупній тертці. Подрібнені овочі пасеруємо на рослинній олії. Кільця кальмарів обсмажуємо на олії. Крупу трохи прогріваємо на сковороді, потім перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і залишаємо набрякнути. Після цього ставимо кашу на плиту і варимо при закритій кришці до готовності. Зварену крупу змішуємо з кальмарами і овочами, солимо, перемішуємо і розкладаємо по порційних тарілках.
Рецепт перлової каші в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Перлову крупу промиваємо, кілька разів міняємо воду, і замочуємо приблизно на 3 години. Сало нарізаємо кубиками. Моркву чистимо і натираємо на тертці. У чашу мультиварки з'єднуємо сало, моркву і кладемо лавровий лист. Включаємо програму «Випічка» і готуємо 10 хвилин.
Потім лавровий лист виймаємо і викладаємо перлову крупу. Вливаємо воду, кладемо сіль по смаку, перемішуємо і готуємо ще 20 хвилин, вибравши програму «Крупа». Залишаємо ще на 10 хвилин на режимі «Підігрів», розкладаємо по тарілках і посипаємо свіжою рубаною петрушкою. Ну ось і все перлова каша в мультиварці готова!
Рецепт перлової каші з тушонкою
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування перлової каші досить простий: часник, цибулю і моркву очищаємо і промиваємо. Потім цибулька дрібненько шаткуємо, моркву нарізаємо тонкою соломкою, а часник видавлюємо через прес. Жир з тушкованого м'яса викладаємо на сковороду, ставимо на вогонь і розтоплюємо його. Далі викладаємо цибулю і злегка підсмажити його. Додаємо моркву, трохи обсмажуємо і додаємо часник. Перлову крупу ретельно промиваємо, заливаємо кип'яченою водою і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння і проварюємо приблизно 10 хвилин. Після цього крупу промиваємо і викладаємо до обсмаженою овочам. Все перемішуємо, заливаємо окропом, приправляємо сіллю і перцем. Доводимо все до кипіння, робимо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і готуємо при необхідності доливаючи воду. В самому кінці викладаємо тушонку, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо перлової каші з тушонкою настоятися протягом 15 хвилин і подаємо на стіл.
Рецепт перлової каші з овочами
Інгредієнти:
Приготування
Крупи перед варінням гарненько промиваємо, кладемо в чашу мультиварки, заливаємо водою і виставляємо режим "Гречка". Паровий клапан під час готування обов'язково знімаємо. Поки каша вариться, дрібно нарізаємо очищений цибулю, перець і помідор. Перекладаємо всі овочі, крім помідорів, в мультиварку і включаємо режим "Випічка". Обсмажуємо хвилин 10 хвилин. Потім додаємо туди перловку, добре перемішуємо і прогріваємо ще 5 хвилин.
Якщо гарнір полежить в мультиварці довше, овочі вийдуть сильно размягченними. Помідор додаємо в приготоване блюдо в останню чергу, безпосередньо перед подачею до столу.
Рецепт перлової каші на воді
Інгредієнти:
Приготування
Кільця кальмарів спочатку заливаємо крутим окропом, а потім гарненько промиваємо під холодною проточною водою. Овочі промиваємо, чистимо і дрібненько ріжемо. Моркву тремо на крупній тертці. Подрібнені овочі пасеруємо на рослинній олії. Кільця кальмарів обсмажуємо на олії. Крупу трохи прогріваємо на сковороді, потім перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і залишаємо набрякнути. Після цього ставимо кашу на плиту і варимо при закритій кришці до готовності. Зварену крупу змішуємо з кальмарами і овочами, солимо, перемішуємо і розкладаємо по порційних тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарніри з круп
Смачні і ароматні гарніри можна отримати не тільки з найвідоміших круп рису і гречки. Відмінні гарніри можна приготувати і з інших круп: перловки,
Перловка з грибами
Перловка - неймовірно корисна каша, ну а якщо ви не хочете готувати її на молоці, то зробіть більш ситний варіант - перловку з грибами. До речі, до
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Пшоняна каша з тушонкою - рецепт
Пшоно - корисна крупа, яка насичує кров і печінку поживними речовинами. І сьогодні ми поділимося з вами смачними рецептами приготування пшоняної каші
Перловка з м'ясом в мультиварці
Якщо перловку просто зварити, те вийде звичайна каша. Але ви прийшли за смачними рецептами. Вірно? Перловка з м'ясом в мультиварці - пальчики
Перлова каша в мультиварці
Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте