Існує безліч рецептів приготування перлової каші: на молоці, на воді, з овочами і т. д. Давайте розглянемо з вами деякі з них.
Рецепт перлової каші в мультиварці
Інгредієнти: перловка - 05 ст.; сало - 50 г; сіль, лавровий лист - за смаком; морква - 1 шт.; вода - 300 мл; петрушка. Приготування Перлову крупу промиваємо, кілька разів міняємо воду, і замочуємо приблизно на 3 години. Сало нарізаємо кубиками. Моркву чистимо і натираємо на тертці. У чашу мультиварки з'єднуємо сало, моркву і кладемо лавровий лист. Включаємо програму «Випічка» і готуємо 10 хвилин.
Потім лавровий лист виймаємо і викладаємо перлову крупу. Вливаємо воду, кладемо сіль по смаку, перемішуємо і готуємо ще 20 хвилин, вибравши програму «Крупа». Залишаємо ще на 10 хвилин на режимі «Підігрів», розкладаємо по тарілках і посипаємо свіжою рубаною петрушкою. Ну ось і все перлова каша в мультиварці готова!
Рецепт перлової каші з тушонкою
Інгредієнти: перлова крупа - 1 ст.; свиняча тушонка - 1 банка; цибуля ріпчаста - 2 шт.; морква - 2 шт.; часник - 2 зубчики; сіль, спеції - за смаком. Приготування Рецепт приготування перлової каші досить простий: часник, цибулю і моркву очищаємо і промиваємо. Потім цибулька дрібненько шаткуємо, моркву нарізаємо тонкою соломкою, а часник видавлюємо через прес. Жир з тушкованого м'яса викладаємо на сковороду, ставимо на вогонь і розтоплюємо його. Далі викладаємо цибулю і злегка підсмажити його. Додаємо моркву, трохи обсмажуємо і додаємо часник. Перлову крупу ретельно промиваємо, заливаємо кип'яченою водою і ставимо на плиту. Нагріваємо до кипіння і проварюємо приблизно 10 хвилин. Після цього крупу промиваємо і викладаємо до обсмаженою овочам. Все перемішуємо, заливаємо окропом, приправляємо сіллю і перцем. Доводимо все до кипіння, робимо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою і готуємо при необхідності доливаючи воду. В самому кінці викладаємо тушонку, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Даємо перлової каші з тушонкою настоятися протягом 15 хвилин і подаємо на стіл.
Рецепт перлової каші з овочами
Інгредієнти: крупа перлова - 200 г; вода - 500 мл; перець болгарський - 1 шт.; томати - 1 шт.; сіль - за смаком; цибуля - за смаком рослинне масло - 2 ст. ложки; петрушка пучок. Приготування Крупи перед варінням гарненько промиваємо, кладемо в чашу мультиварки, заливаємо водою і виставляємо режим "Гречка". Паровий клапан під час готування обов'язково знімаємо. Поки каша вариться, дрібно нарізаємо очищений цибулю, перець і помідор. Перекладаємо всі овочі, крім помідорів, в мультиварку і включаємо режим "Випічка". Обсмажуємо хвилин 10 хвилин. Потім додаємо туди перловку, добре перемішуємо і прогріваємо ще 5 хвилин.
Якщо гарнір полежить в мультиварці довше, овочі вийдуть сильно размягченними. Помідор додаємо в приготоване блюдо в останню чергу, безпосередньо перед подачею до столу.
Рецепт перлової каші на воді
Інгредієнти: перлова крупа - 100 г; кальмари - 50 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; рослинне масло. Приготування Кільця кальмарів спочатку заливаємо крутим окропом, а потім гарненько промиваємо під холодною проточною водою. Овочі промиваємо, чистимо і дрібненько ріжемо. Моркву тремо на крупній тертці. Подрібнені овочі пасеруємо на рослинній олії. Кільця кальмарів обсмажуємо на олії. Крупу трохи прогріваємо на сковороді, потім перекладаємо в каструлю, заливаємо окропом і залишаємо набрякнути. Після цього ставимо кашу на плиту і варимо при закритій кришці до готовності. Зварену крупу змішуємо з кальмарами і овочами, солимо, перемішуємо і розкладаємо по порційних тарілках.