Гарніри з круп
Крупи - це не тільки добре знайомі нам гречка і рис. Вам варто обов'язково спробувати страви з булгуру , перловки, нуту , вівсянки, сочевиці, ячки та інших видів круп, щоб здивувати себе і близьких відмінними гарнірами. Пропонуємо вам кілька цікавих і смачних рецептів приготування гарнірів з круп, які прикрасять ваш стіл.
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа - 150 г;
пшоно - 30 г;
цукор - 2 ст. ложки;
молоко - 1 л;
вершкове масло - 30 р.
Приготування
Отже, в чашу мультиварки засипаємо 2 виду крупи, виливаємо молоко, кладемо вершкове масло, цукор і сіль. Тепер виставляємо на приладі режим «Каша» і готуємо при закритій кришці до звукового сигналу. Після завершення програми залишаємо гарнір з пшоняної крупи ще на 30 хвилин на режимі «Підігрів» щоб страва добре настоявся і разбухло. Готову кашу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Інгредієнти:
вода - 600 мл;
ячна крупа - 300 г;
сіль;
цибулина - 1 шт.;
олія рослинна;
масло вершкове.
Приготування
Ячну крупу добре промиваємо, потім заливаємо водою в пропорції 1:2 і ставимо на середній вогонь. Коли каша почне «пихкати», значить, вона практично готова. Тепер зменшуємо вогонь, підсолюємо її за смаком і добре перемішуємо, щоб не пригоріла. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і злегка обсмажуємо його. Коли вся вода майже википить, знімаємо каструлю з кашею з вогню і кладемо шматочок вершкового масла. Тепер накриваємо кришкою, загорнути рушником і ставимо на 40 хвилин під ковдру, щоб крупа «дійшла» і пропарилася. Потім дістаємо теплу кашку, посипаємо її смаженою цибулькою і відразу ж подаємо на стіл як гарнір до будь-якої м'ясної страви.
Інгредієнти:
перлова крупа - 200 г;
цибулина - 05 шт.;
яйце - 1 шт.;
зелень;
сир сирний - 50 г;
сухарі панірувальні - 50 г;
сіль.
Приготування
Перлову крупу замочуємо на 30 хвилин, а потім відварюємо в підсоленій воді до готовності. Далі акуратно відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо, змішуємо з сирним сиром і курячим яйцем. Отриману масу з'єднайте з перловкою, додаємо панірувальні сухарі і зелень. Готовий фарш підсолюємо за смаком, перчимо і формуємо невеликі котлетки. Потім обсмажуємо їх з кожного боку по 5 хвилин, і подаємо до столу з улюбленим соусом.
Гарнір з кукурудзяної крупи
Інгредієнти:
Приготування
Отже, в чашу мультиварки засипаємо 2 виду крупи, виливаємо молоко, кладемо вершкове масло, цукор і сіль. Тепер виставляємо на приладі режим «Каша» і готуємо при закритій кришці до звукового сигналу. Після завершення програми залишаємо гарнір з пшоняної крупи ще на 30 хвилин на режимі «Підігрів» щоб страва добре настоявся і разбухло. Готову кашу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Гарнір з ячної крупи
Інгредієнти:
Приготування
Ячну крупу добре промиваємо, потім заливаємо водою в пропорції 1:2 і ставимо на середній вогонь. Коли каша почне «пихкати», значить, вона практично готова. Тепер зменшуємо вогонь, підсолюємо її за смаком і добре перемішуємо, щоб не пригоріла. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і злегка обсмажуємо його. Коли вся вода майже википить, знімаємо каструлю з кашею з вогню і кладемо шматочок вершкового масла. Тепер накриваємо кришкою, загорнути рушником і ставимо на 40 хвилин під ковдру, щоб крупа «дійшла» і пропарилася. Потім дістаємо теплу кашку, посипаємо її смаженою цибулькою і відразу ж подаємо на стіл як гарнір до будь-якої м'ясної страви.
Гарнір з перлової крупи
Інгредієнти:
Приготування
Перлову крупу замочуємо на 30 хвилин, а потім відварюємо в підсоленій воді до готовності. Далі акуратно відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо, змішуємо з сирним сиром і курячим яйцем. Отриману масу з'єднайте з перловкою, додаємо панірувальні сухарі і зелень. Готовий фарш підсолюємо за смаком, перчимо і формуємо невеликі котлетки. Потім обсмажуємо їх з кожного боку по 5 хвилин, і подаємо до столу з улюбленим соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ячна каша на воді
Каші - це джерело багатьох корисних речовин, які необхідні нашому організму. З цієї причини викреслювати їх зі свого раціону не варто. Візьміть за
Ячна каша на молоці
Ячна каша на молоці готується дуже легко, а тому її часто роблять до сніданку. А ще вона дуже корисна. Так що якщо ви вирішили стежити за своїм
Перлова каша - рецепт
Перловка не є фаворитом серед круп на нашому столі, хоча багатьом відомо про її корисні властивості. Давайте познайомимося з нею ближче. Сьогодні ми
Пшоняна каша з родзинками
На основі пшоняної крупи готують безліч смачних і цікавих страв: супи, юшки, начиняють птицю, а також різні види каш. І зараз ми розповімо, як
Кукурудзяна каша в мультиварці
Приготувати кукурудзяну кашу дуже просто, адже для цього можна скористатися таким приладом як мультиварка. Звичайно, різні моделі мають різні
Перлова каша в мультиварці
Перловка - це багатюще джерело білків і вуглеводів. Але фаворитом серед круп вона не є, і багато господині готують її досить рідко. Давайте