Крупи - це не тільки добре знайомі нам гречка і рис. Вам варто обов'язково спробувати страви з булгуру , перловки, нуту , вівсянки, сочевиці, ячки та інших видів круп, щоб здивувати себе і близьких відмінними гарнірами. Пропонуємо вам кілька цікавих і смачних рецептів приготування гарнірів з круп, які прикрасять ваш стіл.
Гарнір з кукурудзяної крупи
Інгредієнти: кукурудзяна крупа - 150 г; пшоно - 30 г; цукор - 2 ст. ложки; молоко - 1 л; вершкове масло - 30 р. Приготування Отже, в чашу мультиварки засипаємо 2 виду крупи, виливаємо молоко, кладемо вершкове масло, цукор і сіль. Тепер виставляємо на приладі режим «Каша» і готуємо при закритій кришці до звукового сигналу. Після завершення програми залишаємо гарнір з пшоняної крупи ще на 30 хвилин на режимі «Підігрів» щоб страва добре настоявся і разбухло. Готову кашу розкладаємо по тарілках і подаємо до столу.
Гарнір з ячної крупи
Інгредієнти: вода - 600 мл; ячна крупа - 300 г; сіль; цибулина - 1 шт.; олія рослинна; масло вершкове. Приготування Ячну крупу добре промиваємо, потім заливаємо водою в пропорції 1:2 і ставимо на середній вогонь. Коли каша почне «пихкати», значить, вона практично готова. Тепер зменшуємо вогонь, підсолюємо її за смаком і добре перемішуємо, щоб не пригоріла. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями і злегка обсмажуємо його. Коли вся вода майже википить, знімаємо каструлю з кашею з вогню і кладемо шматочок вершкового масла. Тепер накриваємо кришкою, загорнути рушником і ставимо на 40 хвилин під ковдру, щоб крупа «дійшла» і пропарилася. Потім дістаємо теплу кашку, посипаємо її смаженою цибулькою і відразу ж подаємо на стіл як гарнір до будь-якої м'ясної страви.
Гарнір з перлової крупи
Інгредієнти: перлова крупа - 200 г; цибулина - 05 шт.; яйце - 1 шт.; зелень; сир сирний - 50 г; сухарі панірувальні - 50 г; сіль. Приготування Перлову крупу замочуємо на 30 хвилин, а потім відварюємо в підсоленій воді до готовності. Далі акуратно відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати. Цибулю чистимо, дрібно шаткуємо, змішуємо з сирним сиром і курячим яйцем. Отриману масу з'єднайте з перловкою, додаємо панірувальні сухарі і зелень. Готовий фарш підсолюємо за смаком, перчимо і формуємо невеликі котлетки. Потім обсмажуємо їх з кожного боку по 5 хвилин, і подаємо до столу з улюбленим соусом.