Ячна каша на воді
Всі знають, що каші є корисним продуктом на нашому столі. Вони містять велику кількість вуглеводів, тим самим будучи чудовим джерелом енергії. Але найчастіше ми вживаємо в їжу рис, гречку, вівсянку, а от про ячну крупу незаслужено забуваємо. А даремно, вона робиться з ячменю, який містить білки, вуглеводи, ферменти, вітаміни А, Е, В, D. Каші з цієї крупи корисні для травлення. При варінні вона збільшується в розмірах до 5 разів. Її засипають в супи, готують в'язкі і розсипчасті каші, їй навіть курку можна нафарширувати! Але ми поговоримо про те, як смачно приготувати ячну кашу на воді.
Приготування ячної каші - процес зовсім нескладний. Головне знати деякі секрети, якими ми з вами зараз поділимося.
Інгредієнти:
ячна крупа - 1 склянка;
вода - 2 склянки;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
сіль - за смаком.
Приготування
Перед приготуванням крупу висипаємо на суху сковороду і обсмажуємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Слідкуйте, щоб вона не пригоріла. У киплячу підсолену воду поступово вводимо крупу і варимо на невеликому вогні, поки не википить вода, додаємо масло. Потім вимикаємо вогонь, а каструльку загортаємо в рушник, щоб каша «дійшла».
Інгредієнти:
крупа ячна - 200 г;
вода - 400 г;
свинина - 300 г;
масло вершкове - 50 г;
цибуля - 1 шт.;
морква (невелика) - 1 шт.;
гарбуз - 250 г;
помідори - 2 шт.;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо маленькими шматочками, моркву - соломкою, гарбуз - кубиками, цибулю дрібненько кришимо, помідори очищаємо від шкірки і перетираємо в блендері. М'ясо з цибулею, морквою обсмажуємо, додаємо гарбуз, томатне пюре і тушкуємо ще близько 5 хвилин, солимо, перчимо за смаком. Перекладаємо м'ясо з овочами в горщик, засипаємо промитої крупою і заливаємо окропом. Горщик ставимо в теплу духовку, виставляємо температуру 180 градусів і залишаємо на 20-25 хвилин, потім дістаємо, додаємо масло, перемішуємо і ще на 15 хвилин у духовку. Смачне і апетитне блюдо готове до подачі на стіл.
Ячна каша на воді - рецепт
Приготування ячної каші - процес зовсім нескладний. Головне знати деякі секрети, якими ми з вами зараз поділимося.
Інгредієнти:
Приготування
Перед приготуванням крупу висипаємо на суху сковороду і обсмажуємо близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Слідкуйте, щоб вона не пригоріла. У киплячу підсолену воду поступово вводимо крупу і варимо на невеликому вогні, поки не википить вода, додаємо масло. Потім вимикаємо вогонь, а каструльку загортаємо в рушник, щоб каша «дійшла».
Ячна каша з гарбузом і свининою в горщику
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо маленькими шматочками, моркву - соломкою, гарбуз - кубиками, цибулю дрібненько кришимо, помідори очищаємо від шкірки і перетираємо в блендері. М'ясо з цибулею, морквою обсмажуємо, додаємо гарбуз, томатне пюре і тушкуємо ще близько 5 хвилин, солимо, перчимо за смаком. Перекладаємо м'ясо з овочами в горщик, засипаємо промитої крупою і заливаємо окропом. Горщик ставимо в теплу духовку, виставляємо температуру 180 градусів і залишаємо на 20-25 хвилин, потім дістаємо, додаємо масло, перемішуємо і ще на 15 хвилин у духовку. Смачне і апетитне блюдо готове до подачі на стіл.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кукурудзяна каша на воді
Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже
Ячна каша на молоці
Ячна каша на молоці готується дуже легко, а тому її часто роблять до сніданку. А ще вона дуже корисна. Так що якщо ви вирішили стежити за своїм
Пшоняна каша в духовці
Всі ми знаємо, наскільки корисні каші для правильного харчування дорослих і тим більше дітей. Їх різновидів дуже багато: манна, рисова, ячмінна,
Перлова каша з тушонкою
Перловка містить масу вітамінів і велику кількість клітковини, але, тим не менш, в сучасній кулінарії вона не користується великим попитом. Давайте,
Каша в мікрохвильовці
Мікрохвильовка вже давно є універсальною помічницею будь-якої господині. У ній можна не тільки розморожувати, розігрівати, але і готувати різні
Ячна каша в мультиварці
Ячна каша повна вітамінів і корисних речовин, а тому готувати її потрібно частіше, особливо на сніданок. Якщо вам ніколи або ви поспішаєте і немає