Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гречка з грибами і цибулею

Гречка з грибами і цибулею

20-06-2015, 22:26
407
Гречка з грибами і цибулею
Прийнято вважати, що батьківщиною гречки є гірські райони Індії і Непалу. Вона культивується вже більше чотирьох тисяч років. Гречка має досить високою харчовою цінністю і цілющими властивостями завдяки величезній кількості містяться в ній необхідних вітамінів і мінеральних речовин. З причини того, що гречка не боїться бур'янів і з успіхом сама витісняє їх, її посіви не обробляються пестицидами і синтетичними добривами. Вона вважається одним з кращих дієтичних продуктів, завдяки оптимально збалансованому біохімічним складом. На цій підставі гречана каша традиційно вважається улюбленою стравою багатьох народів.
Для того щоб урізноманітнити смак, кулінари додають в гречану кашу різні інгредієнти, як м'ясні, так і овочеві.
З усього різноманіття страв гречка з грибами і цибулею вважається найпоширенішою і шанованою. Особливо смачним це блюдо виходить з лісовими грибами, але при їх відсутності цілком згодяться свіжі або заморожені інші гриби.
Про те, як можна смачно приготувати гречку з грибами і цибулею, ми розповідаємо в наших сьогоднішніх рецептах.

Гречка з грибами, цибулею і яйцем


Інгредієнти:

  • гречка – 1 склянка;

  • вода – 2 склянки;

  • цибуля – 150 г;

  • печериці – 300 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • запашний перець;

  • мелений коріандр;

  • сіль;

  • рубана зелень.


  • Приготування
    Гречану крупу перебираємо, ретельно промиваємо, заливаємо холодною водою, солимо за смаком, доводимо до кипіння і варимо під кришкою, не заважаючи, на повільному вогні до випаровування рідини.
    Очищений і нарізаний цибулю обсмажуємо на рослинній олії до прозорості, додаємо нарізані печериці, сіль, запашний перець і коріандр і обсмажуємо до готовності.
    Викладаємо вміст сковорідки до гречки, додаємо відварені круто, очищені і нарізані яйця і перемішуємо.
    Подаємо запашну гречку, притрусивши січеною зеленню.

    Гречка з м'ясом і грибами


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 400 г;

  • крупа гречана – 1 стакан;

  • вода – 2 склянки;

  • цибуля – 150 г;

  • морква – 100 г;

  • печериці – 360 г;

  • часник – 2 невеликих зубчики;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • чорний перець;

  • хмелі-сунелі;

  • сіль;

  • рубана зелень.


  • Приготування
    Печериці промиваємо, нарізаємо шматочками і відправляємо на розігріту суху сковороду, смажимо до випаровування рідини. Потім вливаємо рослинну рафіновану олію і обсмажуємо три хвилини. Відправляємо до грибів нарізане брусочками свиняче м'ясо і теж обсмажуємо. Додаємо очищений і нарізаний ріпчаста цибулю, часник і моркву і смажимо ще п'ять хвилин. Тепер всипаємо підготовлену гречку, сіль, перець, хмелі-сунелі, вливаємо воду і готуємо під кришкою до готовності гречки.
    Готову гречку з м'ясом і грибами подаємо з рубаною зеленню.

    Гречка з куркою і грибами в сметані


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 350 г;

  • крупа гречана – 1 стакан;

  • вода – 2 склянки;

  • цибуля – 75 г;

  • печериці – 380 г;

  • часник – 1 великий зубчик;

  • вершкове масло – 25 г;

  • сметана – 200 г;

  • борошно – 30 г;

  • чорний перець;

  • сіль;

  • тертий пармезан;

  • рубана зелень.


  • Приготування
    Підготовлену гречку відварюємо в підсоленій воді в каструлі під кришкою до готовності. У процесі варіння не заважаємо.
    Гречка з грибами і цибулею

    У сковороді обсмажуємо на вершковому маслі подрібнені гриби. Потім додаємо нарізану цибулю і куряче філе і теж обсмажуємо.
    Розвести борошно в 150 грамах води, додаємо сметану, добре перемішуємо, вливаємо в сковороду до грибів та курки і тушкуємо п'ятнадцять хвилин, періодично помішуючи. В кінці додаємо подрібнений часник, рубану зелень і знімаємо з вогню.
    При подачі накладаємо в тарілку відварну гречку, зверху курку з грибами, поливаємо соусом і присипаємо тертим пармезаном.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з гречки - рецепт
    Котлети з гречки - рецепт
    Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
    Гречка з цибулею
    Гречка з цибулею
    Гречка з цибулею - прекрасне блюдо, яке не тільки вгамує голод, але і надовго подарує вам відчуття ситості. Його можна готувати вегетаріанцям, а
    Гречка з яйцем
    Гречка з яйцем
    Гречка-дуже смачний і корисний продукт, але найчастіше ми обмежуємося нею в якості гарніру, молочної каші або гречаного супу. Можна урізноманітнити
    Гречка з грибами
    Гречка з грибами
    Гречка - дуже корисні продукт, який містить в собі безліч вітамінів. Однак не всі люблять їсти цю кашу. Тому ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити
    Гречка в пароварці
    Гречка в пароварці
    Гречка - це дуже корисний продукт, яким можуть готувати і молоді господині, і вже дорослі і досвідчені. Тому пропонуємо вам дізнатися, як готувати
    Як приготувати гречку в мультиварці?
    Як приготувати гречку в мультиварці?
    Гречка в мультиварці - відмінне рішення для тих господинь, у яких багато справ. Її можна просто зварити, згасити з грибами або м'ясом. Загалом,