Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пісна запіканка

Пісна запіканка

20-06-2015, 21:55
1 883
Пісна запіканка
Чудовим пропозицією для людей, які дотримуються посту, дотримуються здорового харчування, піклуються про свою фігуру або просто вирішили урізноманітнити своє меню і виключити з раціону тваринну їжу, є пісна овочева запіканка. Вона готується з різноманітних видів овочів з додаванням грибів, зернових і бобових. Молоко, яйця, майонез, вершки в пісної запіканці не використовуються. При бажанні їх замінюють соєвими продуктами, але це справа смаку. Основним інгредієнтом для будь пісної запіканки як правило є картопля, до якого для додання пікантних смакових якостей додають інші види овочів, грибів, спецій і т. д., але можна обходитися і без нього.
Щоб пісна запіканка з овочів мала насичений смак, соковитість і аромат її запікають в мультиварці або в духовці.

Рецепт пісної запіканки з овочів в духовці


Інгредієнти:

  • картопля - 13 кг;

  • гриби, у нашому випадку печериці - 300 г;

  • помідор, середніх розмірів - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста, середніх розмірів - 1 шт.;

  • брокколі - 200 г;

  • оливки - 10 шт;

  • пісний соус, що не містить сировини тваринного жиру - за смаком;

  • куркума - за смаком;

  • олія оливкова - 50 г;

  • прованські трави - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    З відвареної картоплі, з додаванням куркуми і солі готуємо пюре. Гриби нарізаємо на тонкі пласти і обсмажуємо на оливковій олії з додаванням прованських трав і солі. Третю частину пюре викладаємо в змащену оливковою олією форму для випічки. Потім розподіляємо по всій поверхні гриби, нарізані цибулю, помідори, оливки. Закриваємо все це залишилися пюре, змащуємо соусом, зверху розміщуємо брокколі і запікаємо протягом 25 хвилин у духовці до появи рум'яної скоринки.

    Пісна картопляна запіканка в мультиварці


    Інгредієнти:

  • картопля - 750 г;

  • свіжі гриби (печериці або глива) - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень кропу - за смаком;

  • крохмаль картопляний - 45-50 г;

  • сіль - за смаком;

  • приправа для картоплі - 10 р.


  • Приготування
    Спочатку обсмажуємо на сухій сковороді нарізані гриби,
    Пісна запіканка
    поки рідина не випарується, потім додаємо рослинне масло, цибулю. В кінці смаження кладемо дрібно нарізаний часник і зелень, солимо за смаком.
    Поки готуються гриби, чистимо картоплю, натираємо на крупній тертці, і на п'ять хвилин заливаємо окропом. Потім зливаємо воду і перемішуємо з приправою, крохмалем і дрібкою солі.
    Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, і шарами викладаємо начинку, починаючи і закінчуючи картоплею. Верхній шар промазуємо маслом, і випікаємо в режимі "Випічка" близько години. Готової пісної запіканці даємо охолонути. Так вона краще тримає форму. Подаємо до столу, приправивши кропом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Картопляна запіканка в мультиварці
    Картопляна запіканка в мультиварці
    Картопляна запіканка - паличка-виручалочка на всі випадки життя. Не знаєте, що приготувати на вечерю або для зустрічей гостей? Запіканка з картоплі -
    Картопляна запіканка з грибами в духовці
    Картопляна запіканка з грибами в духовці
    Картопляна запіканка з грибами, запечена в духовці, може стати прекрасним ситною вечерею для всієї родини. А якщо у вас є лісові гриби, зібрані
    Пісна картопляна запіканка з грибами
    Пісна картопляна запіканка з грибами
    Багато хто думає, що пісна їжа повинна бути не дуже смачною, прісної і нудною. Але це зовсім не так. Існує безліч страв, які допоможуть
    Биточки з картопляного пюре
    Биточки з картопляного пюре
    Якщо у вас після вечері залишилося картопляне пюре – не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати чудові картопляні биточки, які цілком
    Пісна картопляна запіканка
    Пісна картопляна запіканка
    Під час посту не можна їсти тваринну їжу, але живити організм корисними продуктами все-таки треба, тому вмілі кулінари придумали безліч апетитних і
    Грибна запіканка
    Грибна запіканка
    Скільки не говори про запіканках, а всіх і не згадати, сьогодні ми вчимося готувати ароматну грибну запіканку - чудово блюдо на кожен день і на