Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ковбаса печінкова в домашніх умовах

Ковбаса печінкова в домашніх умовах

20-06-2015, 21:16
3 386
Ковбаса печінкова в домашніх умовах
В епоху піку розвитку хімічної промисловості, грішити покупкою магазинних ковбас справжньому шанувальнику смачною їжі якось не комільфо, саме тому нам вже не раз доводилося розбиратися з подробицями приготування сосисок і ковбас раніше. У рецептах далі ми вирішили присвятити увагу печінкової ковбасі.

Як зробити домашню печінкову ковбасу?


Перед тим, як безпосередньо перейти до рецептів домашньої ковбаси з печінки, давайте розберемося з ідеальними пропорціями інгредієнтів, виходячи з яких, ви зможете не тільки перетворити наведені нижче рецепти, але і готувати ковбасу, відштовхуючись від власної фантазії.
Отже, формула ідеальної домашньої печінкової ковбаси включає: 25-30% печінки і ще стільки ж м'яса, якщо ви плануєте робити мікс ковбасу, а також 20-40% сала, сіль і спеції.
Якщо ви вирішили додати м'ясо, то віддавайте перевагу телятині і свинині, а також курки і качки. Яловичину можна використовувати в кількості не більше 25% від загальної маси.
В якості жирової складової, що надає печінкової ковбасі соковитості, нічого краще звичайного свинячого сала або бекону придумати не можна.

Домашня ковбаса печінкова рецепт приготування


Почнемо з самого простого, самого базового рецепту, повністю відповідного нижепреведенным пропорцій.
Інгредієнти:

  • яловича печінка - 450 г;

  • телятина - 450 г;

  • свиняче сало - 300 г;

  • сіль - 12 г;

  • суміш перців;

  • свинячі кишки.


  • Приготування
    Починаємо з підготовки інгредієнтів: очищаємо печінку від плівок і проток, а потім пропускаємо через м'ясорубку разом з шматочками телятини. Слідом перемелюємо 2/3 сала, нарізаємо решту кубиками. Змішуємо всі сало з міксом з печінки і м'яса, а потім приправляємо морською сіллю і свіжомеленим перцем.
    Свинячі кишки до моменту готовності фаршу повинні бути промиті і повністю підготовлені. За допомогою спеціальної насадки наповнюємо фаршем кишку і зав'язуємо її з обох сторін. Для того, щоб ковбаса не лопнула під час варіння, її слід обережно надколоти зубочисткою з обох кінців. Варити ковбасу при постійній температурі 80°С протягом години. Остудіть ковбаску і лише потім пробуйте.

    Ковбаса печінкова з манкою – рецепт


    Деякі господині доповнюють печінковий фарш борошном або манкою. Подібний інгредієнт в результаті робить ковбаски більш щільними, додаючи текстури.
    Інгредієнти:

  • свиняча печінка - 650 г;

  • сало свиняче - 350 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • манна крупа - 82 г;

  • сіль - 12 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • свиняча кишка.


  • Приготування
    Попередньо очистивши свинячу печінку від плівок і ретельно промивши її, її можна пропустити через м'ясорубку, а можна нарізати невеликими шматочками вручну, так ковбаса вийде ще більш смачною і, до всього іншого, красивою на зрізі. За аналогією ріжемо і свиняче сало.
    Розтираємо часник з морською сіллю в пасту, додаємо цю пасту до суміші сала і печінки, слідом вбиваючи яйця. Додаємо до м'ясної суміші манну крупу і залишаємо основу для наших сосисок на півгодини. За цей час манна крупа набухне і не буде
    Ковбаса печінкова в домашніх умовах
    хрумтіти на зубах після варіння.
    Після закінчення часу, сумішшю можна заповнити заздалегідь підготовлену кишку, зав'язати її з обох боків, надколоти в парі-трійці місць і відправити варитися на півтори години. Готову ковбаску обережно вийміть і охолодіть перед зняттям проби.
    Якщо під рукою не виявилося кишок, то можна приготувати печінкову ковбасу в пакеті або рукаві для запікання. У першому випадку фарш не туго зав'язують відразу в трьох поліетиленових пакетах, залишаючи по краях місце для розростання ковбаси. У другому, печінку можна просто обгорнути плівкою рукави і зафіксувати гумками або затискачами з комплекту з обох сторін.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Навряд чи можна назвати ковбасу корисним продуктом, але так чи інакше вона все-таки з'являється в нашому раціоні. Для того, щоб пом'якшити шкоду
    Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
    Кров'яна ковбаса в домашніх умовах
    Якщо ви є любителем кров'яної ковбаси, тоді, напевно, не раз її купували. Смачна була? Може бути, ось тільки одна проблема - не знаєте ви, з чого
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Домашня ковбаса з яловичини - рецепт
    Багато хто з нас любить ковбасу, але купуючи її в магазині, ми не знаємо, з чого її роблять. А адже її можна приготувати в домашніх умовах, і ніякої
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса
    Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
    Ковбаса в домашніх умовах
    Ковбаса в домашніх умовах
    Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких