Смажені баклажани з часником
Смачні смажені баклажани з часником – проста закуска, яка чудово підійде навіть для святкового застілля. Як приготувати це оригінальне блюдо, читайте в нашій статті.
Інгредієнти:
баклажан – 2 шт.;
помідор – 2 шт.;
яйце – 4 шт.;
часник – 2 зубчики;
масло рослинне – 50 мл;
свіжа зелень;
спеції.
Приготування
Баклажани промиваємо, відрізаємо обережно плодоніжки і нарізаємо овочі довгими пластинками уздовж товщиною приблизно 05 див. Яйця збиваємо виделкою до однорідного стану і підсолюємо за смаком. Помідори обполіскуємо і шаткуємо кружечками, а потім розрізаємо навпіл. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Всі підготовлені інгредієнти розкладаємо на різні тарілки. Тепер, кожну пластинку баклажана занурюємо в яєчну суміш і обсмажуємо на рослинному маслечко під кришкою на 3 хвилинки. Далі перекладаємо їх на велике блюдо і швиденько змащуємо верхню поверхню часником. Посипаємо рубаною зеленню, кладемо помідорчик і звертаємо баклажанів навпіл, зафіксувавши зубочисткою. Готову страву подаємо як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти:
баклажани – 1 кг;
часник – 2 зубчики;
кріп – за смаком;
олія рослинна;
спеції.
Приготування
Як посмажити баклажани з часником? Отже, спочатку овочі миємо, витираємо і нарізаємо тонкими кружальцями. Після цього акуратно занурюємо їх у каструлю з підсоленою водою і залишаємо в такому стані на 20 хвилин, а потім віджимаємо їх. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо в нього кілька розчавлених зубчиків часничку, пасеруємо пару хвилин і прибираємо зі сковороди. На отриманому ароматному часниковому маслечко обсмажуємо з двох сторін баклажани до зарум'янювання. Потім викладаємо їх на чистий рушник, а перед подачею на стіл посипаємо подрібненим часником і свіжим кропом.
Рулетики з баклажанів з часником
Інгредієнти:
баклажани – 1 кг;
зелена цибуля – 150 г;
часник – 7 зубчиків;
масло рослинне – 1 ст.;
кінза , базилік, кріп;
спеції.
Приготування
Баклажани промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо на длинненькие поздовжні пластини. Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Потім додаємо до неї видавлений часник і перемішуємо. Перед смаженням баклажани знову витираємо рушником, щоб вони були обов'язково сухими. Викладаємо їх на сковорідку з олією і підрум'янюємо з обох сторін за кілька хвилин. Тепер беремо обсмажений шматочок, викладаємо на краєчок трохи часниковою начинки і акуратно загортаємо в рулетик. Подаємо гострі баклажани з часником краще охолодженими, в якості святкової закуски.
Інгредієнти:
баклажани – 3 шт.;
сир моцарела - 100 г;
сир твердий – 400 г;
свіжа зелень;
часник – 3 зубчики;
борошно – 1 ст.;
спеції;
олія – 05 склянки;
яйце – 2 шт.;
сухарі панірувальні – 1 ст.
Приготування
Баклажани промиваємо та нарізаємо кружечками однакової товщини, не знімаючи шкірку. Потім підсолюємо їх за смаком і викладаємо в друшляк, притиснувши зверху вантажем. Через годину заготовки просушуємо рушником і розкладаємо на столі. Сир шаткуємо невеликими шматочками. Тепер на баклажан кладемо сирний скибочку, видавлюємо невелику кількість часничку, посипаємо зеленню і накриваємо другим кружечком баклажана. Яйця збиваємо в широкій мисці віночком. Далі кожен «бутерброд» обвалюємо в борошні, потім в яєчної суміші і мелених сухарях. У сковороді розігріваємо оливкове масло й обсмажуємо баклажани з часником з двох сторін по 3 хвилинки.
Язички з баклажанів з часником
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, відрізаємо обережно плодоніжки і нарізаємо овочі довгими пластинками уздовж товщиною приблизно 05 див. Яйця збиваємо виделкою до однорідного стану і підсолюємо за смаком. Помідори обполіскуємо і шаткуємо кружечками, а потім розрізаємо навпіл. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Всі підготовлені інгредієнти розкладаємо на різні тарілки. Тепер, кожну пластинку баклажана занурюємо в яєчну суміш і обсмажуємо на рослинному маслечко під кришкою на 3 хвилинки. Далі перекладаємо їх на велике блюдо і швиденько змащуємо верхню поверхню часником. Посипаємо рубаною зеленню, кладемо помідорчик і звертаємо баклажанів навпіл, зафіксувавши зубочисткою. Готову страву подаємо як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Смажені баклажани з часником
Інгредієнти:
Приготування
Як посмажити баклажани з часником? Отже, спочатку овочі миємо, витираємо і нарізаємо тонкими кружальцями. Після цього акуратно занурюємо їх у каструлю з підсоленою водою і залишаємо в такому стані на 20 хвилин, а потім віджимаємо їх. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо в нього кілька розчавлених зубчиків часничку, пасеруємо пару хвилин і прибираємо зі сковороди. На отриманому ароматному часниковому маслечко обсмажуємо з двох сторін баклажани до зарум'янювання. Потім викладаємо їх на чистий рушник, а перед подачею на стіл посипаємо подрібненим часником і свіжим кропом.
Рулетики з баклажанів з часником
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо на длинненькие поздовжні пластини. Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Потім додаємо до неї видавлений часник і перемішуємо. Перед смаженням баклажани знову витираємо рушником, щоб вони були обов'язково сухими. Викладаємо їх на сковорідку з олією і підрум'янюємо з обох сторін за кілька хвилин. Тепер беремо обсмажений шматочок, викладаємо на краєчок трохи часниковою начинки і акуратно загортаємо в рулетик. Подаємо гострі баклажани з часником краще охолодженими, в якості святкової закуски.
Рецепт смажених баклажанів з часником
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани промиваємо та нарізаємо кружечками однакової товщини, не знімаючи шкірку. Потім підсолюємо їх за смаком і викладаємо в друшляк, притиснувши зверху вантажем. Через годину заготовки просушуємо рушником і розкладаємо на столі. Сир шаткуємо невеликими шматочками. Тепер на баклажан кладемо сирний скибочку, видавлюємо невелику кількість часничку, посипаємо зеленню і накриваємо другим кружечком баклажана. Яйця збиваємо в широкій мисці віночком. Далі кожен «бутерброд» обвалюємо в борошні, потім в яєчної суміші і мелених сухарях. У сковороді розігріваємо оливкове масло й обсмажуємо баклажани з часником з двох сторін по 3 хвилинки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Баклажани, запечені в духовці
Баклажани, запечені в духовці - це прекрасна закуска, як на святковий, так і на буденний стіл. А головне приготувати його досить просто, не потрібно
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
Баклажани з горіхами
Горіхи завжди надають будь-якої страви новий смак і текстуру. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити баклажани з горіхами - оригінальне і незвичайне
Баклажани з майонезом і часником
Баклажани не володіють своїм власним смаком, але з них можна приготувати пікантну і смачну закуску - баклажани з майонезом і часником. Пропонуємо
Рулети з баклажанів з часником
У літній період, коли багато свіжих і корисних овочів можна приготувати безліч дивовижних страв. І сьогодні ми розповімо, як зробити смачну закуску