Смачні смажені баклажани з часником – проста закуска, яка чудово підійде навіть для святкового застілля. Як приготувати це оригінальне блюдо, читайте в нашій статті.
Язички з баклажанів з часником
Інгредієнти: баклажан – 2 шт.; помідор – 2 шт.; яйце – 4 шт.; часник – 2 зубчики; масло рослинне – 50 мл; свіжа зелень; спеції. Приготування Баклажани промиваємо, відрізаємо обережно плодоніжки і нарізаємо овочі довгими пластинками уздовж товщиною приблизно 05 див. Яйця збиваємо виделкою до однорідного стану і підсолюємо за смаком. Помідори обполіскуємо і шаткуємо кружечками, а потім розрізаємо навпіл. Часник чистимо і видавлюємо через прес. Всі підготовлені інгредієнти розкладаємо на різні тарілки. Тепер, кожну пластинку баклажана занурюємо в яєчну суміш і обсмажуємо на рослинному маслечко під кришкою на 3 хвилинки. Далі перекладаємо їх на велике блюдо і швиденько змащуємо верхню поверхню часником. Посипаємо рубаною зеленню, кладемо помідорчик і звертаємо баклажанів навпіл, зафіксувавши зубочисткою. Готову страву подаємо як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Смажені баклажани з часником
Інгредієнти: баклажани – 1 кг; часник – 2 зубчики; кріп – за смаком; олія рослинна; спеції. Приготування Як посмажити баклажани з часником? Отже, спочатку овочі миємо, витираємо і нарізаємо тонкими кружальцями. Після цього акуратно занурюємо їх у каструлю з підсоленою водою і залишаємо в такому стані на 20 хвилин, а потім віджимаємо їх. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо в нього кілька розчавлених зубчиків часничку, пасеруємо пару хвилин і прибираємо зі сковороди. На отриманому ароматному часниковому маслечко обсмажуємо з двох сторін баклажани до зарум'янювання. Потім викладаємо їх на чистий рушник, а перед подачею на стіл посипаємо подрібненим часником і свіжим кропом.
Рулетики з баклажанів з часником Інгредієнти: баклажани – 1 кг; зелена цибуля – 150 г; часник – 7 зубчиків; масло рослинне – 1 ст.; кінза , базилік, кріп; спеції. Приготування Баклажани промиваємо, витираємо рушником і нарізаємо на длинненькие поздовжні пластини. Свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Потім додаємо до неї видавлений часник і перемішуємо. Перед смаженням баклажани знову витираємо рушником, щоб вони були обов'язково сухими. Викладаємо їх на сковорідку з олією і підрум'янюємо з обох сторін за кілька хвилин. Тепер беремо обсмажений шматочок, викладаємо на краєчок трохи часниковою начинки і акуратно загортаємо в рулетик. Подаємо гострі баклажани з часником краще охолодженими, в якості святкової закуски.
Рецепт смажених баклажанів з часником
Інгредієнти: баклажани – 3 шт.; сир моцарела - 100 г; сир твердий – 400 г; свіжа зелень; часник – 3 зубчики; борошно – 1 ст.; спеції; олія – 05 склянки; яйце – 2 шт.; сухарі панірувальні – 1 ст. Приготування Баклажани промиваємо та нарізаємо кружечками однакової товщини, не знімаючи шкірку. Потім підсолюємо їх за смаком і викладаємо в друшляк, притиснувши зверху вантажем. Через годину заготовки просушуємо рушником і розкладаємо на столі. Сир шаткуємо невеликими шматочками. Тепер на баклажан кладемо сирний скибочку, видавлюємо невелику кількість часничку, посипаємо зеленню і накриваємо другим кружечком баклажана. Яйця збиваємо в широкій мисці віночком. Далі кожен «бутерброд» обвалюємо в борошні, потім в яєчної суміші і мелених сухарях. У сковороді розігріваємо оливкове масло й обсмажуємо баклажани з часником з двох сторін по 3 хвилинки.