Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажений сулугуні

Смажений сулугуні

20-06-2015, 20:56
1 496
Смажений сулугуні
Шматочок традиційного грузинського сиру можна пустити в хід різними способами: використовувати в якості доповнення до автентичних страв, є самостійно або брати в основу європейських страв, на зразок популярного пивного снека – смаженого сиру . У традиційній версії основу сирних паличок складає моцарелла, але так як в наших краях сулугуні куди більш поширений, заміна італійської класики знайшлася моментально. Отже, про те, як посмажити сулугуні на сковороді і не тільки – в рецептах далі.

Смажений сулугуні в паніровці


Інгредієнти:
Для сиру:

  • сулугуні - 200 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • хлібна крихта - 5 ст. ложок;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • олія для смаження.


  • Для соусу:

  • дві жмені журавлини;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • крохмаль - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Першим ділом беремося за приготування доповнення до нашої закуски – журавлинного соусу. Для цього журавлину засипаємо цукром і ставимо на середній вогонь. Коли всі ягоди тріснуть і пустять сік настає черга вводити крохмаль, який попередньо розводять в парі-трійці столових ложок холодної води. Як тільки соус загусне – готово.
    Ріжемо сулугуні паличками товщиною близько півтора сантиметрів. В окремих ємностях розміщуємо збитий жовток, хлібну крихту і борошно. Спершу обвалюємо палички в борошні, потім занурюємо в жовток і посипаємо сухарями наостанок. Смажимо сир в розігрітому маслі півхвилини з кожного боку, надлишки жиру вбираємо серветкою або рушником.
    Подаємо смажений сулугуні з журавлинним соусом, неодмінно в гарячому вигляді.

    Смажений сир сулугуні


    Для цього рецепта вам навіть не знадобиться чіткий список інгредієнтів, настільки все елементарно просто. Натріть бажану кількість сиру і змішайте його з будь-якою улюбленою зеленню, наприклад, фіолетовим базиліком, кропом, кінзою або петрушкою. Додайте до сиру меленого перцю і викладіть його на шматок тонкого лаваша. Поверніть лаваш рулетом і обсмажте з усіх боків на сковороді у великій кількості олії. Пробуйте, неодмінно, з пилу з жару, з додаванням томатного соусу.

    Салат зі смаженою сулугуні


    Інгредієнти:
    Для сиру:

  • сулугуні - 250 г;

  • борошно - 120 г;

  • хлібна паніровка - 120 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • олія для смаження.


  • Для салату:

  • мікс салату - 1 пакет;

  • томати черрі - 120 г;

  • оливки - 60 г;

  • фіолетова цибулина;

  • великий огірок.


  • Для заправки:

  • олія оливкова - 120 мл;

  • лимонний сік - 60 мл;

  • орегано - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У салатнику з'єднуємо тонкі кільця цибулі з кубиками огірки, половинками томатів черрі, оливками без кісточки і великої жменею готового салатного міксу. Збиваємо масло з соком лимона і сушеним орегано.
    Нарізаємо сир кубиками і посипаємо борошном, після чого занурюємо у збите яйце і покриваємо шаром панірування. Сир смажимо до зарум'янювання, вбираємо надлишки жиру серветками і викладаємо поверх салату. Поливаємо блюдо заправкою під час подачі і перемішуємо.

    Сулугуні смажений з помідорами


    Інгредієнти:

  • помідори (великі) - 2-3 шт.;
  • Смажений сулугуні

  • тертий сир сулугуні - 1/2 ст.;

  • щіпка сушеного орегано;

  • олія для смаження.


  • Приготування
    Солонуватий сулугуні не потребує додаткових спеціях, досить змішати сир з сушеним орегано і він вже готовий бути використаним в якості начинки для наших помідорів. З самих помідорів зрізаємо верхівку і ділимо їх на три кружечка рівної товщини. На сковороді розігріваємо трохи олії і кладемо в нього помідори. Зверху обережно викладаємо порції сиру і накриваємо все кришкою. Коли сулугуні розплавиться подавайте страву до столу, але для більшої мальовничості можна поставити сковороду з смаженим сиром під гриль, щоб поверхня схопилася легким рум'янцем.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт сулугуні в лаваші
    Рецепт сулугуні в лаваші
    Лаваш з сулугуні - це неймовірно проста в приготуванні закуска з традиційних кавказьких інгредієнтів. Радимо їсти її з пилу з жару, тепленькою.
    Пиріг з сиром - рецепт
    Пиріг з сиром - рецепт
    Напевно, сир люблять багато. Його додають в багато страви: салати, супи, закуски. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти чудовий пиріг з сиром.
    Помідори в клярі
    Помідори в клярі
    Помідор, обсмажені в клярі, може стати родзинкою вашого столу. Незвичайне і смачне блюдо, що готується легко і просто. А якщо томати обсмажити в
    Рулет з зеленню
    Рулет з зеленню
    В якості закуски на святковому столі дуже добре подавати різноманітні рулети. Готувати рулети можна з чого завгодно - млинці або лаваш, сьомга або
    Сирні млинці
    Сирні млинці
    Млинці - універсальна страва російської кухні. Вони можуть виступати в якості основного блюда, якщо приготовані з м'ясом або грибами, а також десерту
    Рецепти з сиром сулугуні
    Рецепти з сиром сулугуні
    Всім нам добре знайомий сир сулугуні. Його додають в супи, салати, закуски і випічку. І сьогодні ми пропонуємо поповнити вашу скарбничку рецептів з