Смажений сулугуні
Шматочок традиційного грузинського сиру можна пустити в хід різними способами: використовувати в якості доповнення до автентичних страв, є самостійно або брати в основу європейських страв, на зразок популярного пивного снека – смаженого сиру . У традиційній версії основу сирних паличок складає моцарелла, але так як в наших краях сулугуні куди більш поширений, заміна італійської класики знайшлася моментально. Отже, про те, як посмажити сулугуні на сковороді і не тільки – в рецептах далі.
Інгредієнти:
Для сиру:
сулугуні - 200 г;
яєчні жовтки - 3 шт.;
хлібна крихта - 5 ст. ложок;
борошно - 2 ст. ложки;
олія для смаження.
Для соусу:
дві жмені журавлини;
цукор - 3 ст. ложки;
крохмаль - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Першим ділом беремося за приготування доповнення до нашої закуски – журавлинного соусу. Для цього журавлину засипаємо цукром і ставимо на середній вогонь. Коли всі ягоди тріснуть і пустять сік настає черга вводити крохмаль, який попередньо розводять в парі-трійці столових ложок холодної води. Як тільки соус загусне – готово.
Ріжемо сулугуні паличками товщиною близько півтора сантиметрів. В окремих ємностях розміщуємо збитий жовток, хлібну крихту і борошно. Спершу обвалюємо палички в борошні, потім занурюємо в жовток і посипаємо сухарями наостанок. Смажимо сир в розігрітому маслі півхвилини з кожного боку, надлишки жиру вбираємо серветкою або рушником.
Подаємо смажений сулугуні з журавлинним соусом, неодмінно в гарячому вигляді.
Для цього рецепта вам навіть не знадобиться чіткий список інгредієнтів, настільки все елементарно просто. Натріть бажану кількість сиру і змішайте його з будь-якою улюбленою зеленню, наприклад, фіолетовим базиліком, кропом, кінзою або петрушкою. Додайте до сиру меленого перцю і викладіть його на шматок тонкого лаваша. Поверніть лаваш рулетом і обсмажте з усіх боків на сковороді у великій кількості олії. Пробуйте, неодмінно, з пилу з жару, з додаванням томатного соусу.
Інгредієнти:
Для сиру:
сулугуні - 250 г;
борошно - 120 г;
хлібна паніровка - 120 г;
яйця - 2 шт.;
олія для смаження.
Для салату:
мікс салату - 1 пакет;
томати черрі - 120 г;
оливки - 60 г;
фіолетова цибулина;
великий огірок.
Для заправки:
олія оливкова - 120 мл;
лимонний сік - 60 мл;
орегано - 1 ч. ложка.
Приготування
У салатнику з'єднуємо тонкі кільця цибулі з кубиками огірки, половинками томатів черрі, оливками без кісточки і великої жменею готового салатного міксу. Збиваємо масло з соком лимона і сушеним орегано.
Нарізаємо сир кубиками і посипаємо борошном, після чого занурюємо у збите яйце і покриваємо шаром панірування. Сир смажимо до зарум'янювання, вбираємо надлишки жиру серветками і викладаємо поверх салату. Поливаємо блюдо заправкою під час подачі і перемішуємо.
Інгредієнти:
помідори (великі) - 2-3 шт.;
тертий сир сулугуні - 1/2 ст.;
щіпка сушеного орегано;
олія для смаження.
Приготування
Солонуватий сулугуні не потребує додаткових спеціях, досить змішати сир з сушеним орегано і він вже готовий бути використаним в якості начинки для наших помідорів. З самих помідорів зрізаємо верхівку і ділимо їх на три кружечка рівної товщини. На сковороді розігріваємо трохи олії і кладемо в нього помідори. Зверху обережно викладаємо порції сиру і накриваємо все кришкою. Коли сулугуні розплавиться подавайте страву до столу, але для більшої мальовничості можна поставити сковороду з смаженим сиром під гриль, щоб поверхня схопилася легким рум'янцем.
Смажений сулугуні в паніровці
Інгредієнти:
Для сиру:
Для соусу:
Приготування
Першим ділом беремося за приготування доповнення до нашої закуски – журавлинного соусу. Для цього журавлину засипаємо цукром і ставимо на середній вогонь. Коли всі ягоди тріснуть і пустять сік настає черга вводити крохмаль, який попередньо розводять в парі-трійці столових ложок холодної води. Як тільки соус загусне – готово.
Ріжемо сулугуні паличками товщиною близько півтора сантиметрів. В окремих ємностях розміщуємо збитий жовток, хлібну крихту і борошно. Спершу обвалюємо палички в борошні, потім занурюємо в жовток і посипаємо сухарями наостанок. Смажимо сир в розігрітому маслі півхвилини з кожного боку, надлишки жиру вбираємо серветкою або рушником.
Подаємо смажений сулугуні з журавлинним соусом, неодмінно в гарячому вигляді.
Смажений сир сулугуні
Для цього рецепта вам навіть не знадобиться чіткий список інгредієнтів, настільки все елементарно просто. Натріть бажану кількість сиру і змішайте його з будь-якою улюбленою зеленню, наприклад, фіолетовим базиліком, кропом, кінзою або петрушкою. Додайте до сиру меленого перцю і викладіть його на шматок тонкого лаваша. Поверніть лаваш рулетом і обсмажте з усіх боків на сковороді у великій кількості олії. Пробуйте, неодмінно, з пилу з жару, з додаванням томатного соусу.
Салат зі смаженою сулугуні
Інгредієнти:
Для сиру:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
У салатнику з'єднуємо тонкі кільця цибулі з кубиками огірки, половинками томатів черрі, оливками без кісточки і великої жменею готового салатного міксу. Збиваємо масло з соком лимона і сушеним орегано.
Нарізаємо сир кубиками і посипаємо борошном, після чого занурюємо у збите яйце і покриваємо шаром панірування. Сир смажимо до зарум'янювання, вбираємо надлишки жиру серветками і викладаємо поверх салату. Поливаємо блюдо заправкою під час подачі і перемішуємо.
Сулугуні смажений з помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Солонуватий сулугуні не потребує додаткових спеціях, досить змішати сир з сушеним орегано і він вже готовий бути використаним в якості начинки для наших помідорів. З самих помідорів зрізаємо верхівку і ділимо їх на три кружечка рівної товщини. На сковороді розігріваємо трохи олії і кладемо в нього помідори. Зверху обережно викладаємо порції сиру і накриваємо все кришкою. Коли сулугуні розплавиться подавайте страву до столу, але для більшої мальовничості можна поставити сковороду з смаженим сиром під гриль, щоб поверхня схопилася легким рум'янцем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт сулугуні в лаваші
Лаваш з сулугуні - це неймовірно проста в приготуванні закуска з традиційних кавказьких інгредієнтів. Радимо їсти її з пилу з жару, тепленькою.
Пиріг з сиром - рецепт
Напевно, сир люблять багато. Його додають в багато страви: салати, супи, закуски. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти чудовий пиріг з сиром.
Помідори в клярі
Помідор, обсмажені в клярі, може стати родзинкою вашого столу. Незвичайне і смачне блюдо, що готується легко і просто. А якщо томати обсмажити в
Рулет з зеленню
В якості закуски на святковому столі дуже добре подавати різноманітні рулети. Готувати рулети можна з чого завгодно - млинці або лаваш, сьомга або
Сирні млинці
Млинці - універсальна страва російської кухні. Вони можуть виступати в якості основного блюда, якщо приготовані з м'ясом або грибами, а також десерту
Рецепти з сиром сулугуні
Всім нам добре знайомий сир сулугуні. Його додають в супи, салати, закуски і випічку. І сьогодні ми пропонуємо поповнити вашу скарбничку рецептів з