Рецепти з сиром сулугуні
Грузинський сир сулугуні вже давно став частим гостем на нашому столі. Салати, закуски, основні страви з його участю вже стали звичним меню. Урізноманітнити ваш арсенал рецептів з цим чудовим сиром візьмемося ми. Записуйте!
Інгредієнти:
сулугуні - 500 г;
кефір - 1 склянка;
яйце - 1 шт.;
чорний перець - щіпка;
борошно - 1 ст.;
хлібна паніровка - 3 ст.;
рослинне масло.
Приготування
Перед тим, як приготувати смажений сир сулугуні, нарізаємо його брусочками середньої товщини. Домашній кефір збиваємо з яйцем і дрібкою чорного перцю, борошно просіваємо в окрему миску і також окремо висипаємо хлібну панірування. Спершу сирні палички слід обваляти в борошні, потім занурити в яйце і вже після обваляти в панірувальних сухарях . Готові палички викладаємо на лист пергаменту і чекаємо, поки розігріється рослинне масло. Обсмажуємо палички по парі-трійці штук за раз до золотистого кольору, надлишки масла вбираємо з допомогою паперових рушників.Подавати смажений сир слід з гострим пряним томатним соусом або майонезом.
Рецепт хачапурі з сиром сулугуні нам доводилося обговорювати вже не один десяток разів, тому настільки відоме блюдо навряд чи поповнить колекцію ваших рецептів. Замість цього, пропонуємо звернути увагу на сирне суфле з сулугуні з кабачком.
Інгредієнти:
кабачки - 2 шт.;
сіль - 1 ч. ложка;
вершкове масло-3 ст. ложки;
борошно - 1/4 ст.;
гірчичний порошок - 1 ч. ложка;
молоко - 1/4 ст.;
тертий сир сулугуні - 1/2 ст.;
тертий твердий сир - 2 ст. ложки;
яйця - 4 шт.
Приготування
Кабачки натираємо на дрібній тертці, посипаємо сіллю і залишаємо постояти протягом 30 хвилин. Зайву рідину ретельно віджимаємо.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно і гірчичний порошок. Заливаємо вміст сотейника молоком і суміш уварюють до загусання. Додаємо в соус тертий кабачок і суміш сирів. Окремо збиваємо яєчні жовтки і додаємо їх до кабачкової суміші.
Залишилися яєчні білки збиваємо до твердих піків, а повітряну масу акуратно вмішуємо до кабачків. Розкладаємо суфле за індивідуальним формам і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
томати - 4 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
лимонний сік - 1/4 ст.;
оливкова олія - 6 ст. ложок;
сіль, перець - за смаком;
базилік, петрушка - по 1 пучку;
сир сулугуні.
Приготування
Помідори нарізаємо скибочками і кладемо на плоске блюдо. Поверх розміщуємо кільця червоного цибулі і кубики сиру. Збиваємо лимонний сік з маслом і доповнюємо заправку сіллю і перцем за смаком. Поливаємо салат лимонної заправкою і прикрашаємо подрібненою петрушкою і базиліком.
Інгредієнти:
сулугуні - 400 г;
крем-сир - 200 г;
гострий перець - 1 шт.;
часник - 1 головка;
сік і цедра 1/2 лимона;
чорний перець - щіпка.
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Часникову головку поливаємо оливковою олією і обертаємо фольгою. Запікаємо часник 25-30 хвилин. Гострий перець наколюємо виделкою і обпалюємо на газовому пальнику. Почорнілу знімаємо шкірку, а м'якоть очищаємо від насіння.
Сулугуні натираємо на дрібній тертці і змішуємо з крем-сиром. Додаємо нарізаний перець, пасту з запечених зубчиків часнику, трохи лимонного соку і цедри, а також щіпку чорного перцю. За допомогою блендера або вилки ретельно перемішуємо всі разом до однорідності.
Отриману сирну пасту можна намазувати на тости, можна використовувати в якості дипа для чіпсів і крекерів, а можна вбити пару яєць і додати в начинку пирога.
Рецепт смаженого сиру сулугуні
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати смажений сир сулугуні, нарізаємо його брусочками середньої товщини. Домашній кефір збиваємо з яйцем і дрібкою чорного перцю, борошно просіваємо в окрему миску і також окремо висипаємо хлібну панірування. Спершу сирні палички слід обваляти в борошні, потім занурити в яйце і вже після обваляти в панірувальних сухарях . Готові палички викладаємо на лист пергаменту і чекаємо, поки розігріється рослинне масло. Обсмажуємо палички по парі-трійці штук за раз до золотистого кольору, надлишки масла вбираємо з допомогою паперових рушників.Подавати смажений сир слід з гострим пряним томатним соусом або майонезом.
Випічка з сиром сулугуні
Рецепт хачапурі з сиром сулугуні нам доводилося обговорювати вже не один десяток разів, тому настільки відоме блюдо навряд чи поповнить колекцію ваших рецептів. Замість цього, пропонуємо звернути увагу на сирне суфле з сулугуні з кабачком.
Інгредієнти:
Приготування
Кабачки натираємо на дрібній тертці, посипаємо сіллю і залишаємо постояти протягом 30 хвилин. Зайву рідину ретельно віджимаємо.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому борошно і гірчичний порошок. Заливаємо вміст сотейника молоком і суміш уварюють до загусання. Додаємо в соус тертий кабачок і суміш сирів. Окремо збиваємо яєчні жовтки і додаємо їх до кабачкової суміші.
Залишилися яєчні білки збиваємо до твердих піків, а повітряну масу акуратно вмішуємо до кабачків. Розкладаємо суфле за індивідуальним формам і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
Салат з сиром сулугуні
Інгредієнти:
Приготування
Помідори нарізаємо скибочками і кладемо на плоске блюдо. Поверх розміщуємо кільця червоного цибулі і кубики сиру. Збиваємо лимонний сік з маслом і доповнюємо заправку сіллю і перцем за смаком. Поливаємо салат лимонної заправкою і прикрашаємо подрібненою петрушкою і базиліком.
Страву з сиром сулугуні
Інгредієнти:
Приготування
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Часникову головку поливаємо оливковою олією і обертаємо фольгою. Запікаємо часник 25-30 хвилин. Гострий перець наколюємо виделкою і обпалюємо на газовому пальнику. Почорнілу знімаємо шкірку, а м'якоть очищаємо від насіння.
Сулугуні натираємо на дрібній тертці і змішуємо з крем-сиром. Додаємо нарізаний перець, пасту з запечених зубчиків часнику, трохи лимонного соку і цедри, а також щіпку чорного перцю. За допомогою блендера або вилки ретельно перемішуємо всі разом до однорідності.
Отриману сирну пасту можна намазувати на тости, можна використовувати в якості дипа для чіпсів і крекерів, а можна вбити пару яєць і додати в начинку пирога.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Пиріг з сиром - рецепт
Напевно, сир люблять багато. Його додають в багато страви: салати, супи, закуски. І сьогодні ми поговоримо про те, як спекти чудовий пиріг з сиром.
Рулет з зеленню
В якості закуски на святковому столі дуже добре подавати різноманітні рулети. Готувати рулети можна з чого завгодно - млинці або лаваш, сьомга або
Сирні млинці
Млинці - універсальна страва російської кухні. Вони можуть виступати в якості основного блюда, якщо приготовані з м'ясом або грибами, а також десерту
Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в
Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все