Чорнослив з волоським горіхом в сметані
Десерт з чорносливу з волоським горіхом в сметані – зовсім нескладна, але досить смачне блюдо, яке ідеально підійде для романтичної вечері або шикарного святкового застілля. Адже оригінальне поєднання чорносливу з горіхами відрізняється пікантним смаком, а ніжна підлива робить це ласощі ніжним і неймовірно повітряним.
Інгредієнти:
чорнослив без кісточок – 400 г;
волоські очищені горіхи – 200 г;
сметана нежирна – 250 мл;
цукрова пудра дрібна – 150 г;
ванілін;
какао – для прикраси.
Приготування
Для приготування чорносливу, фаршированого волоськими горіхами сухофрукти ретельно промиваємо, виймаємо при необхідності кісточки, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 15 хвилин. Волоські горіхи обробляємо, розламуємо на половинки і акуратно вставляємо в набряклий чорнослив. Сметану викладаємо в пиалку і збиваємо з цукром до повного розчинення кристалів. Якщо сметанка дуже рідка, то додаємо ложку крохмалю або вводимо трохи згущувача. Перекладаємо нафарширований чорнослив в красиву вазу, заливаючи кожен шар приготованим кремом. Присипаємо готовий десерт тертим шоколадом або какао і прибираємо на деякий час в холодильник.
Інгредієнти:
чорнослив без кісточок – 100 г;
сухий желатин – 1 ст. ложка;
вода кип'ячена – 100 мл;
цукор – 2 ст. ложки;
сметана нежирна – 1 ст.;
молочний шоколад – для прикраси;
горіхи волоські – 100 р.
Приготування
А ось ще один рецепт приготування чорносливу з волоським горіхом в сметані. Сухофрукти добре промиваємо і ошпарюємо окропом, щоб вони стали м'якими. Потім в кожний вкладаємо половинку очищеного волоського горіха і викладаємо заготовки на плоску тарілку. Желатин висипаємо в миску, заливаємо гарячою водою і розмішуємо до повного розчинення. У сметану додаємо цукор і збиваємо масу міксером. Далі вводимо розчинений желатин і ретельно перемішуємо. Викладаємо чорнослив, начинений горіхами, красиву скляну посуд і заливаємо рівномірно збитою сметаною. Готовий десерт прибираємо в холодильник і залишаємо там приблизно на 1 годину до його повного застигання. Перед подачею на стіл присипаємо смачне ласощі подрібненими волоськими горіхами або дрібненько натертим шоколадом.
Чорнослив в сметані з горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування чорносливу, фаршированого волоськими горіхами сухофрукти ретельно промиваємо, виймаємо при необхідності кісточки, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 15 хвилин. Волоські горіхи обробляємо, розламуємо на половинки і акуратно вставляємо в набряклий чорнослив. Сметану викладаємо в пиалку і збиваємо з цукром до повного розчинення кристалів. Якщо сметанка дуже рідка, то додаємо ложку крохмалю або вводимо трохи згущувача. Перекладаємо нафарширований чорнослив в красиву вазу, заливаючи кожен шар приготованим кремом. Присипаємо готовий десерт тертим шоколадом або какао і прибираємо на деякий час в холодильник.
Десерт з чорносливу і волоських горіхів
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один рецепт приготування чорносливу з волоським горіхом в сметані. Сухофрукти добре промиваємо і ошпарюємо окропом, щоб вони стали м'якими. Потім в кожний вкладаємо половинку очищеного волоського горіха і викладаємо заготовки на плоску тарілку. Желатин висипаємо в миску, заливаємо гарячою водою і розмішуємо до повного розчинення. У сметану додаємо цукор і збиваємо масу міксером. Далі вводимо розчинений желатин і ретельно перемішуємо. Викладаємо чорнослив, начинений горіхами, красиву скляну посуд і заливаємо рівномірно збитою сметаною. Готовий десерт прибираємо в холодильник і залишаємо там приблизно на 1 годину до його повного застигання. Перед подачею на стіл присипаємо смачне ласощі подрібненими волоськими горіхами або дрібненько натертим шоколадом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
Чорнослив з волоським горіхом
Чорнослив, фарширований горіхами - це відоме страву, яке може бути і солодкою, і гострої закускою - залежно від способу приготування. Поговоримо про
Кекс з горіхами
Кекси - шоколадні, сирні, лимонні - дуже смачна випічка, а якщо до неї ще додати ще різні сухофрукти, чорнослив, волоські горіхи - вийде ще більш
Шоколадна панакота
Панакота - популярний у всьому світі італійський десерт. Урізноманітнити його смак можна додаванням ягід, горіхів, барвників. І сьогодні ми