Вернуться назад Распечатать

Чорнослив з волоським горіхом в сметані

Чорнослив з волоським горіхом в сметані
Десерт з чорносливу з волоським горіхом в сметані – зовсім нескладна, але досить смачне блюдо, яке ідеально підійде для романтичної вечері або шикарного святкового застілля. Адже оригінальне поєднання чорносливу з горіхами відрізняється пікантним смаком, а ніжна підлива робить це ласощі ніжним і неймовірно повітряним.

Чорнослив в сметані з горіхами


Інгредієнти:

  • чорнослив без кісточок – 400 г;

  • волоські очищені горіхи – 200 г;

  • сметана нежирна – 250 мл;

  • цукрова пудра дрібна – 150 г;

  • ванілін;

  • какао – для прикраси.


  • Приготування
    Для приготування чорносливу, фаршированого волоськими горіхами сухофрукти ретельно промиваємо, виймаємо при необхідності кісточки, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 15 хвилин. Волоські горіхи обробляємо, розламуємо на половинки і акуратно вставляємо в набряклий чорнослив. Сметану викладаємо в пиалку і збиваємо з цукром до повного розчинення кристалів. Якщо сметанка дуже рідка, то додаємо ложку крохмалю або вводимо трохи згущувача. Перекладаємо нафарширований чорнослив в красиву вазу, заливаючи кожен шар приготованим кремом. Присипаємо готовий десерт тертим шоколадом або какао і прибираємо на деякий час в холодильник.

    Десерт з чорносливу і волоських горіхів


    Інгредієнти:

  • чорнослив без кісточок – 100 г;

  • сухий желатин – 1 ст. ложка;

  • вода кип'ячена – 100 мл;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сметана нежирна – 1 ст.;

  • молочний шоколад – для прикраси;

  • горіхи волоські – 100 р.


  • Приготування
    А ось ще один рецепт приготування чорносливу з волоським горіхом в сметані. Сухофрукти добре промиваємо і ошпарюємо окропом, щоб вони стали м'якими.
    Чорнослив з волоським горіхом в сметані
    Потім в кожний вкладаємо половинку очищеного волоського горіха і викладаємо заготовки на плоску тарілку. Желатин висипаємо в миску, заливаємо гарячою водою і розмішуємо до повного розчинення. У сметану додаємо цукор і збиваємо масу міксером. Далі вводимо розчинений желатин і ретельно перемішуємо. Викладаємо чорнослив, начинений горіхами, красиву скляну посуд і заливаємо рівномірно збитою сметаною. Готовий десерт прибираємо в холодильник і залишаємо там приблизно на 1 годину до його повного застигання. Перед подачею на стіл присипаємо смачне ласощі подрібненими волоськими горіхами або дрібненько натертим шоколадом.