Десерт з чорносливу з волоським горіхом в сметані – зовсім нескладна, але досить смачне блюдо, яке ідеально підійде для романтичної вечері або шикарного святкового застілля. Адже оригінальне поєднання чорносливу з горіхами відрізняється пікантним смаком, а ніжна підлива робить це ласощі ніжним і неймовірно повітряним.
Чорнослив в сметані з горіхами
Інгредієнти: чорнослив без кісточок – 400 г; волоські очищені горіхи – 200 г; сметана нежирна – 250 мл; цукрова пудра дрібна – 150 г; ванілін; какао – для прикраси. Приготування Для приготування чорносливу, фаршированого волоськими горіхами сухофрукти ретельно промиваємо, виймаємо при необхідності кісточки, заливаємо гарячою водою і залишаємо на 15 хвилин. Волоські горіхи обробляємо, розламуємо на половинки і акуратно вставляємо в набряклий чорнослив. Сметану викладаємо в пиалку і збиваємо з цукром до повного розчинення кристалів. Якщо сметанка дуже рідка, то додаємо ложку крохмалю або вводимо трохи згущувача. Перекладаємо нафарширований чорнослив в красиву вазу, заливаючи кожен шар приготованим кремом. Присипаємо готовий десерт тертим шоколадом або какао і прибираємо на деякий час в холодильник.
Десерт з чорносливу і волоських горіхів
Інгредієнти: чорнослив без кісточок – 100 г; сухий желатин – 1 ст. ложка; вода кип'ячена – 100 мл; цукор – 2 ст. ложки; сметана нежирна – 1 ст.; молочний шоколад – для прикраси; горіхи волоські – 100 р. Приготування А ось ще один рецепт приготування чорносливу з волоським горіхом в сметані. Сухофрукти добре промиваємо і ошпарюємо окропом, щоб вони стали м'якими.
Потім в кожний вкладаємо половинку очищеного волоського горіха і викладаємо заготовки на плоску тарілку. Желатин висипаємо в миску, заливаємо гарячою водою і розмішуємо до повного розчинення. У сметану додаємо цукор і збиваємо масу міксером. Далі вводимо розчинений желатин і ретельно перемішуємо. Викладаємо чорнослив, начинений горіхами, красиву скляну посуд і заливаємо рівномірно збитою сметаною. Готовий десерт прибираємо в холодильник і залишаємо там приблизно на 1 годину до його повного застигання. Перед подачею на стіл присипаємо смачне ласощі подрібненими волоськими горіхами або дрібненько натертим шоколадом.