Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Чорнослив з волоським горіхом

Чорнослив з волоським горіхом

17-03-2015, 21:07
410
Чорнослив з волоським горіхом
Поєднання «чорнослив з волоським горіхом» зустрічається в рецептах досить часто. Від тортів до дичини ці два компоненти прекрасно «працюють» разом. Вони доповнюють один одного настільки добре, що чорнослив з волоським горіхом можна використовувати і як самостійне блюдо - легкий природний десерт або гостру закуску. Просто, швидко, неможливо смачно і дуже корисно.

Чорнослив, фарширований горіхами


Інгредієнти:

  • чорнослив - 150 г;

  • волоські горіхи (очищені) - 50 г;

  • сметана - 200 г;

  • цукор - 1/2 склянки.


  • Приготування
    Чорнослив добре промиваємо і замочуємо 20 хвилин, якщо дуже жорсткий - можна довше. Замість кісточки закладаємо в чорнослив половинку або четвертинку (залежить від розміру) ядра горіха. Викладаємо фаршировані сухофрукти в креманки по 5-8 штучок.
    Заливаємо зверху сметаною, збитою з цукром так, щоб повністю покрити чорнослив. Ховаємо креманки в холодильник. Ласощі має настоятися кілька годин, а краще - всю ніч.
    Цей же рецепт можна повторити з курагою. Вона також «дружить» з волоським горіхом, а якщо ще взяти мигдаль - вийти просто чарівно.

    Рецепт чорносливу з горіхами


    Часто такий десерт готують на Різдво або Великдень.
    Інгредієнти:

  • чорнослив (без кісточок) - 300 г;

  • волоські горіхи (очищені) -1 склянку;

  • солодкий сироп (будь-який) - 1/2 л;

  • вода - 1-2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Чорнослив промиваємо, фаршируємо шматочками (четвертинками) горіха і викладаємо в каструлю. Заливаємо сиропом (сливовим, абрикосовим або полуничним) так, щоб повністю закрити сухофрукти. Обов'язково додаємо пару ложок води. Замість сиропу можна взяти яблучний сік або навіть просто воду з цукром. Доводимо чорнослив до кипіння й тушкуємо на дуже маленькому вогні, поки горіхи не стануть м'якими. Готові ягоди виймаємо, охолоджуємо і подаємо зі сметаною або з вершками.

    Чорнослив, фарширований сиром


    Інгредієнти:

  • чорнослив - 300 г;

  • сир - 200 г;

  • сметана - 100 г;

  • волоські горіхи (очищені) - 100 г;

  • цукор - 40 г;

  • крупа манна - 25 г;

  • масло вершкове - 25 г;

  • жовток - 2 шт.


  • Приготування
    Чорнослив промиваємо, розмочуємо в холодній воді і видаляємо кісточки. Волоські горіхи і обсмажуємо дрібно рубаємо (можна пропустити через м'ясорубку).
    Сир протираємо через сито, змішати з манкою, горіхами, цукром і жовтками. Цією масою фаршируємо чорнослив. Начинені сухофрукти викладаємо в змащену маслом сковороду, заливаємо сметаною і запікаємо в духовці на повільному вогні близько півгодини. Перед подачею поливають розтопленим вершковим маслом.
    Але чорнослив з волоським горіхом - це не тільки солодке ласощі до чаю. Вони можуть виступити і як оригінальної закуски.

    Рецепт пікантного фаршированого чорносливу


    Інгредієнти:

  • чорнослив кисло-солодкий - 12 шт;

  • сир твердий - 80 г;

  • волоські горіхи (очищені) - 50 г;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелень (петрушка, кінза, базилік) - 1 пучок;

  • салат листовий - 3 шт.;

  • майонез - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Чорнослив промиваємо, розмочуємо в холодній воді і акуратно виймаємо кісточки. Сир натираємо на дрібній тертці, горіхи пропускаємо через м'ясорубку, часник через прес, зелень дрібно рубаємо. Все змішуємо з майонезом і добре перемішуємо. Цим фаршем начиняємо чорнослив, викладаємо на листя салату і відправляємо на півгодини в холодильник.

    Чорнослив, фарширований горіхами і часником

    Чорнослив з волоським горіхом

    Інгредієнти:

  • чорнослив (без кісточки) - 200 г;

  • волоські горіхи (очищені) - 1/2 склянки;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • майонез - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Горіхи і часник подрібнюємо у блендері, додаємо лимонний сік, майонез, перемішуємо. Отриманою сумішшю фаршируємо промитий чорнослив.
    Перед подачею даємо охолонути в холодильнику. Гостра закуска готова!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Буряк з часником і майонезом
    Буряк з часником і майонезом
    Буряк дуже корисний продукт, який при регулярному вживанні запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. І в нашій статті ми зібрали кілька
    Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
    Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
    Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
    Салат з чорносливом і грибами
    Салат з чорносливом і грибами
    Чорнослив - досить популярний сухофрукт, який широко використовують для приготування створення різних страв. І сьогодні ми поговоримо про салати з
    Салат з чорносливом і печерицями
    Салат з чорносливом і печерицями
    Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом