Чорнослив з волоським горіхом

Чорнослив, фарширований горіхами
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив добре промиваємо і замочуємо 20 хвилин, якщо дуже жорсткий - можна довше. Замість кісточки закладаємо в чорнослив половинку або четвертинку (залежить від розміру) ядра горіха. Викладаємо фаршировані сухофрукти в креманки по 5-8 штучок.
Заливаємо зверху сметаною, збитою з цукром так, щоб повністю покрити чорнослив. Ховаємо креманки в холодильник. Ласощі має настоятися кілька годин, а краще - всю ніч.
Цей же рецепт можна повторити з курагою. Вона також «дружить» з волоським горіхом, а якщо ще взяти мигдаль - вийти просто чарівно.
Рецепт чорносливу з горіхами
Часто такий десерт готують на Різдво або Великдень.
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив промиваємо, фаршируємо шматочками (четвертинками) горіха і викладаємо в каструлю. Заливаємо сиропом (сливовим, абрикосовим або полуничним) так, щоб повністю закрити сухофрукти. Обов'язково додаємо пару ложок води. Замість сиропу можна взяти яблучний сік або навіть просто воду з цукром. Доводимо чорнослив до кипіння й тушкуємо на дуже маленькому вогні, поки горіхи не стануть м'якими. Готові ягоди виймаємо, охолоджуємо і подаємо зі сметаною або з вершками.
Чорнослив, фарширований сиром
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив промиваємо, розмочуємо в холодній воді і видаляємо кісточки. Волоські горіхи і обсмажуємо дрібно рубаємо (можна пропустити через м'ясорубку).
Сир протираємо через сито, змішати з манкою, горіхами, цукром і жовтками. Цією масою фаршируємо чорнослив. Начинені сухофрукти викладаємо в змащену маслом сковороду, заливаємо сметаною і запікаємо в духовці на повільному вогні близько півгодини. Перед подачею поливають розтопленим вершковим маслом.
Але чорнослив з волоським горіхом - це не тільки солодке ласощі до чаю. Вони можуть виступити і як оригінальної закуски.
Рецепт пікантного фаршированого чорносливу
Інгредієнти:
Приготування
Чорнослив промиваємо, розмочуємо в холодній воді і акуратно виймаємо кісточки. Сир натираємо на дрібній тертці, горіхи пропускаємо через м'ясорубку, часник через прес, зелень дрібно рубаємо. Все змішуємо з майонезом і добре перемішуємо. Цим фаршем начиняємо чорнослив, викладаємо на листя салату і відправляємо на півгодини в холодильник.
Чорнослив, фарширований горіхами і часником

Інгредієнти:
Приготування
Горіхи і часник подрібнюємо у блендері, додаємо лимонний сік, майонез, перемішуємо. Отриманою сумішшю фаршируємо промитий чорнослив.
Перед подачею даємо охолонути в холодильнику. Гостра закуска готова!
Рекомендуємо добрі рецепти

Буряк з часником і майонезом
Буряк дуже корисний продукт, який при регулярному вживанні запобігає розвитку серцево-судинних захворювань. І в нашій статті ми зібрали кілька

Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим

Салат з чорносливом і грибами
Чорнослив - досить популярний сухофрукт, який широко використовують для приготування створення різних страв. І сьогодні ми поговоримо про салати з

Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом