Салат з чорносливом і грибами
Не дивлячись на те, що чорнослив - продукт популярний в основному тільки в нашій кулінарії, існуємо безліч оригінальних рецептів з його додаванням. Одними з таких рецептів ми поділимося з вами в цій статті, присвяченій салатів з чорносливом.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
чорнослив - 6-7 шт.;
печериці - 230 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
волоські горіхи - 1 жменя;
майонез для заправки;
сіль, перець - за смаком;
рослинне масло - для смаження;
петрушка.
Приготування
Куряче філе миємо та очищаємо від плівок. Нарізаємо м'ясо соломкою і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору і повної готовності. На окремій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю і печериці. Як тільки цибуля стане м'яким, а волога з-під грибів повністю випарується, можна вважати пасеровку готовою.
Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 5-7. Розпарений сухофрукт дрібно нарізаємо разом з волоським горіхом. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, заправляємо їх майонезом, сіллю і перцем. Прикрашаємо салат петрушкою.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
яйця - 5 шт.;
чорнослив - 150 г;
огірок - 1 шт.;
майонез для заправки;
волоські горіхи - 1 жменя;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності. Готову курятину остуджуємо і розбираємо на волокна за допомогою виделки. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Чорнослив промиваємо спочатку холодною водою, а потім замочуємо в окропі. Розм'якшений сухофрукт нарізаємо довільно. Огірки очищаємо від шкірки, видаляємо насіння, а потім нарізаємо кубиками. Горіхи обертаємо кухонним рушником і подрібнюємо, постукуючи кухонним молотком. Перемішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо майонезом.
Інгредієнти:
свиняча вирізка - 400 г;
чорнослив - 130 г;
печериці - 200 г;
твердий сир - 120 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
огірок (свіжий) - 1 шт.;
волоські горіхи - 1 жменя;
картопля - 2-3 шт.;
майонез для заправки;
сіль, перець.
Приготування
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а гриби великими кубиками. У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо цибулю з грибами до готовності. Картоплю відварюємо в шкірці. Остуджуємо готовий бульба, чистимо його і нарізаємо кубиками. Чорнослив промиваємо окропом, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо соломкою. Сир натираємо на крупній тертці.
Свинину нарізаємо порційними шматками і відварюємо в підсоленій воді або на пару, до повної готовності. Готове м'ясо, знову ж таки, остуджуємо і нарізаємо соломкою.
Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до формування салату: на дно салатника викладаємо половину чорносливу, потім картопля, гриби, м'ясо, залишився чорнослив і сир. Змащуємо всі шари майонезом.
Прикрасити салат можна шматочками свіжого огірка, а також можна огірок нарізати кубиками і покласти окремим шаром в салат. Зверху посипаємо салат горіхами.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
пекінська капуста - 1 головка;
чорнослив - 130 г;
яйця - 3 шт.;
твердий сир - 150 г;
рослинне масло - для смаження;
волоські горіхи;
сіль, перець.
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиками. Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо на розігрітій олії до повної готовності (тобто повного випарювання надлишків вологи). Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і натираємо на крупній тертці. Чорнослив промиваємо окропом і нарізаємо соломкою. Пекінську капусту промиваємо і шаткуємо, а твердий сир натираємо на крупній тертці.
Приступаємо до оформлення нашого листкового салату: ставимо на тарілку кулінарне кільце і шарами викладаємо курку, чорнослив, капусту, гриби і яйця. Завершуємо салат сирним шаром. Кожен наступний шар змащуємо майонезом. Готовий салат посипаємо горіхами.
Салат з куркою, грибами і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе миємо та очищаємо від плівок. Нарізаємо м'ясо соломкою і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору і повної готовності. На окремій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю і печериці. Як тільки цибуля стане м'яким, а волога з-під грибів повністю випарується, можна вважати пасеровку готовою.
Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 5-7. Розпарений сухофрукт дрібно нарізаємо разом з волоським горіхом. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, заправляємо їх майонезом, сіллю і перцем. Прикрашаємо салат петрушкою.
Салат з куркою, чорносливом, грибами і огірком
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності. Готову курятину остуджуємо і розбираємо на волокна за допомогою виделки. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Чорнослив промиваємо спочатку холодною водою, а потім замочуємо в окропі. Розм'якшений сухофрукт нарізаємо довільно. Огірки очищаємо від шкірки, видаляємо насіння, а потім нарізаємо кубиками. Горіхи обертаємо кухонним рушником і подрібнюємо, постукуючи кухонним молотком. Перемішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо майонезом.
Салат з чорносливом, свининою та грибами
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а гриби великими кубиками. У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо цибулю з грибами до готовності. Картоплю відварюємо в шкірці. Остуджуємо готовий бульба, чистимо його і нарізаємо кубиками. Чорнослив промиваємо окропом, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо соломкою. Сир натираємо на крупній тертці.
Свинину нарізаємо порційними шматками і відварюємо в підсоленій воді або на пару, до повної готовності. Готове м'ясо, знову ж таки, остуджуємо і нарізаємо соломкою.
Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до формування салату: на дно салатника викладаємо половину чорносливу, потім картопля, гриби, м'ясо, залишився чорнослив і сир. Змащуємо всі шари майонезом.
Прикрасити салат можна шматочками свіжого огірка, а також можна огірок нарізати кубиками і покласти окремим шаром в салат. Зверху посипаємо салат горіхами.
Листковий салат з грибами, куркою, сиром і чорносливом
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиками. Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо на розігрітій олії до повної готовності (тобто повного випарювання надлишків вологи). Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і натираємо на крупній тертці. Чорнослив промиваємо окропом і нарізаємо соломкою. Пекінську капусту промиваємо і шаткуємо, а твердий сир натираємо на крупній тертці.
Приступаємо до оформлення нашого листкового салату: ставимо на тарілку кулінарне кільце і шарами викладаємо курку, чорнослив, капусту, гриби і яйця. Завершуємо салат сирним шаром. Кожен наступний шар змащуємо майонезом. Готовий салат посипаємо горіхами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Червона шапочка»
«Червона шапочка» - це дуже незвичайний і дуже смачний салат. Його готувати не складніше, ніж звичний нам Олів'є. А значить можна витратити трохи
Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
Салат з куркою та горіхами
Варіантів створення салатів з куркою дуже багато. І сьогодні ми поговоримо докладно з вами про закуски з горішками і курятиною. Таке просте і ситне
Салат з чорносливом і сиром
Салат з чорносливом і сиром - це чудова закуска до святкового столу. Варіацій її створення може бути безліч, все залежить від ваших уподобань і
Салат з чорносливом і печерицями
Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом