Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з чорносливом і грибами

Салат з чорносливом і грибами

22-03-2015, 20:34
7 323
Салат з чорносливом і грибами
Не дивлячись на те, що чорнослив - продукт популярний в основному тільки в нашій кулінарії, існуємо безліч оригінальних рецептів з його додаванням. Одними з таких рецептів ми поділимося з вами в цій статті, присвяченій салатів з чорносливом.

Салат з куркою, грибами і чорносливом


Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • чорнослив - 6-7 шт.;

  • печериці - 230 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • волоські горіхи - 1 жменя;

  • майонез для заправки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - для смаження;

  • петрушка.


  • Приготування
    Куряче філе миємо та очищаємо від плівок. Нарізаємо м'ясо соломкою і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору і повної готовності. На окремій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю і печериці. Як тільки цибуля стане м'яким, а волога з-під грибів повністю випарується, можна вважати пасеровку готовою.
    Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 5-7. Розпарений сухофрукт дрібно нарізаємо разом з волоським горіхом. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, заправляємо їх майонезом, сіллю і перцем. Прикрашаємо салат петрушкою.

    Салат з куркою, чорносливом, грибами і огірком


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • яйця - 5 шт.;

  • чорнослив - 150 г;

  • огірок - 1 шт.;

  • майонез для заправки;

  • волоські горіхи - 1 жменя;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності. Готову курятину остуджуємо і розбираємо на волокна за допомогою виделки. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Чорнослив промиваємо спочатку холодною водою, а потім замочуємо в окропі. Розм'якшений сухофрукт нарізаємо довільно. Огірки очищаємо від шкірки, видаляємо насіння, а потім нарізаємо кубиками. Горіхи обертаємо кухонним рушником і подрібнюємо, постукуючи кухонним молотком. Перемішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо майонезом.

    Салат з чорносливом, свининою та грибами


    Інгредієнти:

  • свиняча вирізка - 400 г;

  • чорнослив - 130 г;

  • печериці - 200 г;

  • твердий сир - 120 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • огірок (свіжий) - 1 шт.;

  • волоські горіхи - 1 жменя;

  • картопля - 2-3 шт.;

  • майонез для заправки;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а гриби великими кубиками. У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо цибулю з грибами до готовності. Картоплю відварюємо в шкірці. Остуджуємо готовий бульба, чистимо його і нарізаємо кубиками. Чорнослив промиваємо окропом, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо соломкою. Сир натираємо на крупній тертці.
    Свинину нарізаємо порційними шматками і відварюємо в підсоленій воді або на пару, до повної готовності. Готове м'ясо, знову ж таки, остуджуємо і нарізаємо соломкою.
    Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до формування салату: на дно салатника викладаємо половину чорносливу, потім картопля, гриби, м'ясо, залишився чорнослив і сир. Змащуємо всі шари майонезом.
    Прикрасити салат можна шматочками свіжого огірка, а також можна огірок нарізати кубиками і покласти окремим шаром в салат. Зверху посипаємо салат горіхами.

    Листковий салат з грибами, куркою, сиром і чорносливом


    Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • пекінська капуста - 1 головка;

  • чорнослив - 130 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • твердий сир - 150 г;

  • рослинне масло - для смаження;

  • волоські горіхи;

  • сіль, перець.


  • Салат з чорносливом і грибами
    Приготування
    Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиками. Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо на розігрітій олії до повної готовності (тобто повного випарювання надлишків вологи). Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і натираємо на крупній тертці. Чорнослив промиваємо окропом і нарізаємо соломкою. Пекінську капусту промиваємо і шаткуємо, а твердий сир натираємо на крупній тертці.
    Приступаємо до оформлення нашого листкового салату: ставимо на тарілку кулінарне кільце і шарами викладаємо курку, чорнослив, капусту, гриби і яйця. Завершуємо салат сирним шаром. Кожен наступний шар змащуємо майонезом. Готовий салат посипаємо горіхами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Червона шапочка»
    Салат «Червона шапочка»
    «Червона шапочка» - це дуже незвичайний і дуже смачний салат. Його готувати не складніше, ніж звичний нам Олів'є. А значить можна витратити трохи
    Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
    Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
    Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
    Салат з куркою та горіхами
    Салат з куркою та горіхами
    Варіантів створення салатів з куркою дуже багато. І сьогодні ми поговоримо докладно з вами про закуски з горішками і курятиною. Таке просте і ситне
    Салат з чорносливом і сиром
    Салат з чорносливом і сиром
    Салат з чорносливом і сиром - це чудова закуска до святкового столу. Варіацій її створення може бути безліч, все залежить від ваших уподобань і
    Салат з чорносливом і печерицями
    Салат з чорносливом і печерицями
    Чорнослив добре підходить для створення других страв, десертів і, звичайно ж, салатів. І сьогодні ми поговоримо про дивовижному салаті з чорносливом