Не дивлячись на те, що чорнослив - продукт популярний в основному тільки в нашій кулінарії, існуємо безліч оригінальних рецептів з його додаванням. Одними з таких рецептів ми поділимося з вами в цій статті, присвяченій салатів з чорносливом.
Салат з куркою, грибами і чорносливом
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; чорнослив - 6-7 шт.; печериці - 230 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; волоські горіхи - 1 жменя; майонез для заправки; сіль, перець - за смаком; рослинне масло - для смаження; петрушка. Приготування Куряче філе миємо та очищаємо від плівок. Нарізаємо м'ясо соломкою і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору і повної готовності. На окремій сковороді пасеруємо нарізану півкільцями цибулю і печериці. Як тільки цибуля стане м'яким, а волога з-під грибів повністю випарується, можна вважати пасеровку готовою.
Чорнослив заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 5-7. Розпарений сухофрукт дрібно нарізаємо разом з волоським горіхом. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти, заправляємо їх майонезом, сіллю і перцем. Прикрашаємо салат петрушкою.
Салат з куркою, чорносливом, грибами і огірком
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; яйця - 5 шт.; чорнослив - 150 г; огірок - 1 шт.; майонез для заправки; волоські горіхи - 1 жменя; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності. Готову курятину остуджуємо і розбираємо на волокна за допомогою виделки. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Чорнослив промиваємо спочатку холодною водою, а потім замочуємо в окропі. Розм'якшений сухофрукт нарізаємо довільно. Огірки очищаємо від шкірки, видаляємо насіння, а потім нарізаємо кубиками. Горіхи обертаємо кухонним рушником і подрібнюємо, постукуючи кухонним молотком. Перемішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо майонезом.
Салат з чорносливом, свининою та грибами
Інгредієнти: свиняча вирізка - 400 г; чорнослив - 130 г; печериці - 200 г; твердий сир - 120 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; огірок (свіжий) - 1 шт.; волоські горіхи - 1 жменя; картопля - 2-3 шт.; майонез для заправки; сіль, перець. Приготування Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а гриби великими кубиками. У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо цибулю з грибами до готовності. Картоплю відварюємо в шкірці. Остуджуємо готовий бульба, чистимо його і нарізаємо кубиками. Чорнослив промиваємо окропом, обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо соломкою. Сир натираємо на крупній тертці.
Свинину нарізаємо порційними шматками і відварюємо в підсоленій воді або на пару, до повної готовності. Готове м'ясо, знову ж таки, остуджуємо і нарізаємо соломкою.
Коли всі інгредієнти готові, можна приступати до формування салату: на дно салатника викладаємо половину чорносливу, потім картопля, гриби, м'ясо, залишився чорнослив і сир. Змащуємо всі шари майонезом.
Прикрасити салат можна шматочками свіжого огірка, а також можна огірок нарізати кубиками і покласти окремим шаром в салат. Зверху посипаємо салат горіхами.
Листковий салат з грибами, куркою, сиром і чорносливом
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; пекінська капуста - 1 головка; чорнослив - 130 г; яйця - 3 шт.; твердий сир - 150 г; рослинне масло - для смаження; волоські горіхи; сіль, перець. Приготування Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиками. Печериці нарізаємо пластинками і обсмажуємо на розігрітій олії до повної готовності (тобто повного випарювання надлишків вологи). Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і натираємо на крупній тертці. Чорнослив промиваємо окропом і нарізаємо соломкою. Пекінську капусту промиваємо і шаткуємо, а твердий сир натираємо на крупній тертці.
Приступаємо до оформлення нашого листкового салату: ставимо на тарілку кулінарне кільце і шарами викладаємо курку, чорнослив, капусту, гриби і яйця. Завершуємо салат сирним шаром. Кожен наступний шар змащуємо майонезом. Готовий салат посипаємо горіхами.