Пишні оладки на сметані
Ранковий прийом їжі заряджаємо організм енергією на цілий день. Саме тому дуже важливо повноцінно снідати ну і, звичайно, смачно. Відмінним варіантом для початку дня будуть оладки – пишні і повітряні. Є маса варіантів їх приготування – на кефірі, кислому молоці, ряжанка. А ми вам розповімо, як приготувати пишні оладки на сметані. Саме цей кисломолочний продукт дарує оладушкам неповторний ніжний смак і пористу структуру, за рахунок чого вони просто тануть у роті.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 110 г;
яйця курячі великі – 2 шт.;
сода харчова – 1/4 ч. ложки;
цукор – 3 ст. ложки;
сметана 20% жирності – 100 мл;
сіль – 05 ч. ложки.
Приготування
Яйця розбиваємо в миску і збиваємо міксером, додаємо сметану і гарненько перемішуємо. Просіваємо борошно, а в неї додаємо інші сухі інгредієнти – сіль, соду і цукор. З'єднуємо обидві суміші і розмішуємо. Отримане тісто для оладок невеликими порціями викладаємо в розігріте масло. Обсмажуємо з обох боків до готовності.
Інгредієнти:
борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки;
сметана кисла – 500 мл;
яйця – 1 шт.;
сіль – 1 ч. ложка;
розпушувач (сода харчова) – 05 ч. ложки;
цукровий пісок – 5 ст. ложок;
рослинна олія без запаху – 50 мл;
цукор ванільний – 1 пакетик.
Приготування
Сметану покласти в глибоку велику миску, додаємо туди ж яйця, підсипаємо цукор і сіль, додаємо соду і перемішуємо до стану однорідної маси. Тепер можна додати ванільний цукор і влити рослинне масло. Гарненько перемішуємо і по трохи підсипаємо попередньо просіяне борошно. Невеликими порціями викладаємо підготовлене тісто в розігріту олію і обсмажуємо оладики на середньому вогні до приємного золотистого кольору. Пишні оладки на кислій сметані можна подати, полив сметаною, будь-яким варенням або згущеним молоком. Вони будуть смачні в будь-якому випадку.
Інгредієнти:
Для тіста:
малина – 500 г;
борошно – 15 склянки;
розпушувач для тіста – 3 ч. ложки;
цукор коричневий – 1 ст. ложка;
сіль – 1 ч. ложка;
молоко – 350 мл;
яйця курячі – 1 шт.;
масло вершкове – 15 ст. ложки;
сметана жирна – 15 ст. ложки;
малиновий лікер – 1 ст. ложка.
Для соусу:
нарізаний шматочками мигдаль – 1/4 склянки;
сироп кленовий – 100 мл
Приготування
Малину викладаємо в сковороду вливаємо лікер і готуємо, поки малина не перетвориться в однорідну пюреобразную масу. Просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю, додаємо коричневий цукор. Окремо збиваємо яйця з молоком, додаємо сметану, вершкове масло і перемішуємо. Змішуємо обидві суміші, додаємо остигле малинове пюре і перемішуємо. Оладки обсмажуємо на розігрітій олії з обох сторін. Готові неймовірно смачні і пишні оладки на сметані поливаємо соусом, для якого змішуємо кленовий сироп і подрібнений мигдаль.
Інгредієнти:
борошно 550 г;
молоко – 2 склянки;
сметана – 1 склянка;
яйця – 2 шт.;
вершкове масло – 1 ст. ложка;
цукор – 3 ст. ложки;
рослинне масло – 1 ст. ложка;
сіль – 05 ч. ложки;
дріжджі свіжі – 25 р.
Приготування
Спочатку «оживляємо» дріжджі розводимо їх в теплому молоці і додаємо борошно (2 ст. ложки) і цукор (1 ст. ложка), який сприятиме процесу бродіння. Залишаємо, поки не піде реакція – на поверхні повинні з'явитися пухирці. Тепер вливаємо інше молоко, сметану (продукти повинні бути при цьому кімнатної температури), всипаємо бажано просіяне борошно і додаємо дріжджову масу. Добре перемішуємо і ставимо в тепле місце, щоб тісто піднялося. Після цього додаємо в нього яйця, додаємо сіль, масло і цукор. Знову перемішуємо і залишаємо підніматися. Після цього вже можна сміливо смажити пишні оладки. А щоб усередині вони просмажаться і при цьому знизу не підгоріли, потрібно готувати на середньому вогні.
Пишні оладки на сметані – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розбиваємо в миску і збиваємо міксером, додаємо сметану і гарненько перемішуємо. Просіваємо борошно, а в неї додаємо інші сухі інгредієнти – сіль, соду і цукор. З'єднуємо обидві суміші і розмішуємо. Отримане тісто для оладок невеликими порціями викладаємо в розігріте масло. Обсмажуємо з обох боків до готовності.
Оладки на кислій сметані – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Сметану покласти в глибоку велику миску, додаємо туди ж яйця, підсипаємо цукор і сіль, додаємо соду і перемішуємо до стану однорідної маси. Тепер можна додати ванільний цукор і влити рослинне масло. Гарненько перемішуємо і по трохи підсипаємо попередньо просіяне борошно. Невеликими порціями викладаємо підготовлене тісто в розігріту олію і обсмажуємо оладики на середньому вогні до приємного золотистого кольору. Пишні оладки на кислій сметані можна подати, полив сметаною, будь-яким варенням або згущеним молоком. Вони будуть смачні в будь-якому випадку.
Малинові оладки на сметані і молоці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для соусу:
Приготування
Малину викладаємо в сковороду вливаємо лікер і готуємо, поки малина не перетвориться в однорідну пюреобразную масу. Просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю, додаємо коричневий цукор. Окремо збиваємо яйця з молоком, додаємо сметану, вершкове масло і перемішуємо. Змішуємо обидві суміші, додаємо остигле малинове пюре і перемішуємо. Оладки обсмажуємо на розігрітій олії з обох сторін. Готові неймовірно смачні і пишні оладки на сметані поливаємо соусом, для якого змішуємо кленовий сироп і подрібнений мигдаль.
Оладки на дріжджах і сметані
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку «оживляємо» дріжджі розводимо їх в теплому молоці і додаємо борошно (2 ст. ложки) і цукор (1 ст. ложка), який сприятиме процесу бродіння. Залишаємо, поки не піде реакція – на поверхні повинні з'явитися пухирці. Тепер вливаємо інше молоко, сметану (продукти повинні бути при цьому кімнатної температури), всипаємо бажано просіяне борошно і додаємо дріжджову масу. Добре перемішуємо і ставимо в тепле місце, щоб тісто піднялося. Після цього додаємо в нього яйця, додаємо сіль, масло і цукор. Знову перемішуємо і залишаємо підніматися. Після цього вже можна сміливо смажити пишні оладки. А щоб усередині вони просмажаться і при цьому знизу не підгоріли, потрібно готувати на середньому вогні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки на кисляку - рецепт
Хто з нас не любить пишні і ароматні оладки?! Їх готують на сметані, молоці, ряжанка. А сьогодні ми вам розповімо, як їх спекти на кисляку. Подаємо
Пишні оладки на кефірі
Пишні ароматні оладки - улюблене блюдо не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Ідеально підходять булочки до сніданку, зі свіжими фруктами або просто
Оладки на сметані
Оладки - дуже популярне російське блюдо, яке можна готувати на сніданок, полуденок або просто до чаю. Є безліч рецептів оладок, і навіть якщо у вас
Пишні оладки на молоці
Пишні, легкі і повітряні оладки з варенням або джемом - що може бути краще для сніданку? Однак, приготувати пишні оладки виходить не завжди. Ми
Оладки на йогурті - рецепт
Оладки - чудове блюдо, яке знайоме нам з дитинства. Їх можна пекти на молоці, кефірі, кисляку, ряжанка. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
Оладки на кислому молоці
Якщо у вас випадково скисло молоко в холодильнику - не поспішайте його викидати, можна приготувати чудові оладки! Оладки на кислому молоці