Ранковий прийом їжі заряджаємо організм енергією на цілий день. Саме тому дуже важливо повноцінно снідати ну і, звичайно, смачно. Відмінним варіантом для початку дня будуть оладки – пишні і повітряні. Є маса варіантів їх приготування – на кефірі, кислому молоці, ряжанка. А ми вам розповімо, як приготувати пишні оладки на сметані. Саме цей кисломолочний продукт дарує оладушкам неповторний ніжний смак і пористу структуру, за рахунок чого вони просто тануть у роті.
Пишні оладки на сметані – рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 110 г; яйця курячі великі – 2 шт.; сода харчова – 1/4 ч. ложки; цукор – 3 ст. ложки; сметана 20% жирності – 100 мл; сіль – 05 ч. ложки. Приготування Яйця розбиваємо в миску і збиваємо міксером, додаємо сметану і гарненько перемішуємо. Просіваємо борошно, а в неї додаємо інші сухі інгредієнти – сіль, соду і цукор. З'єднуємо обидві суміші і розмішуємо. Отримане тісто для оладок невеликими порціями викладаємо в розігріте масло. Обсмажуємо з обох боків до готовності.
Оладки на кислій сметані – рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки; сметана кисла – 500 мл; яйця – 1 шт.; сіль – 1 ч. ложка; розпушувач (сода харчова) – 05 ч. ложки; цукровий пісок – 5 ст. ложок; рослинна олія без запаху – 50 мл; цукор ванільний – 1 пакетик. Приготування Сметану покласти в глибоку велику миску, додаємо туди ж яйця, підсипаємо цукор і сіль, додаємо соду і перемішуємо до стану однорідної маси. Тепер можна додати ванільний цукор і влити рослинне масло. Гарненько перемішуємо і по трохи підсипаємо попередньо просіяне борошно. Невеликими порціями викладаємо підготовлене тісто в розігріту олію і обсмажуємо оладики на середньому вогні до приємного золотистого кольору. Пишні оладки на кислій сметані можна подати, полив сметаною, будь-яким варенням або згущеним молоком. Вони будуть смачні в будь-якому випадку.
Малинові оладки на сметані і молоці
Інгредієнти: Для тіста:
малина – 500 г; борошно – 15 склянки; розпушувач для тіста – 3 ч. ложки; цукор коричневий – 1 ст. ложка; сіль – 1 ч. ложка; молоко – 350 мл; яйця курячі – 1 шт.; масло вершкове – 15 ст. ложки; сметана жирна – 15 ст. ложки; малиновий лікер – 1 ст. ложка. Для соусу:
нарізаний шматочками мигдаль – 1/4 склянки; сироп кленовий – 100 мл Приготування Малину викладаємо в сковороду вливаємо лікер і готуємо, поки малина не перетвориться в однорідну пюреобразную масу. Просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю, додаємо коричневий цукор. Окремо збиваємо яйця з молоком, додаємо сметану, вершкове масло і перемішуємо. Змішуємо обидві суміші, додаємо остигле малинове пюре і перемішуємо. Оладки обсмажуємо на розігрітій олії з обох сторін. Готові неймовірно смачні і пишні оладки на сметані поливаємо соусом, для якого змішуємо кленовий сироп і подрібнений мигдаль.
Оладки на дріжджах і сметані
Інгредієнти: борошно 550 г; молоко – 2 склянки; сметана – 1 склянка; яйця – 2 шт.; вершкове масло – 1 ст. ложка; цукор – 3 ст. ложки; рослинне масло – 1 ст. ложка; сіль – 05 ч. ложки; дріжджі свіжі – 25 р. Приготування Спочатку «оживляємо» дріжджі розводимо їх в теплому молоці і додаємо борошно (2 ст. ложки) і цукор (1 ст. ложка), який сприятиме процесу бродіння. Залишаємо, поки не піде реакція – на поверхні повинні з'явитися пухирці. Тепер вливаємо інше молоко, сметану (продукти повинні бути при цьому кімнатної температури), всипаємо бажано просіяне борошно і додаємо дріжджову масу. Добре перемішуємо і ставимо в тепле місце, щоб тісто піднялося. Після цього додаємо в нього яйця, додаємо сіль, масло і цукор. Знову перемішуємо і залишаємо підніматися. Після цього вже можна сміливо смажити пишні оладки. А щоб усередині вони просмажаться і при цьому знизу не підгоріли, потрібно готувати на середньому вогні.