Вернуться назад Распечатать

Пишні оладки на сметані

Пишні оладки на сметані
Ранковий прийом їжі заряджаємо організм енергією на цілий день. Саме тому дуже важливо повноцінно снідати ну і, звичайно, смачно. Відмінним варіантом для початку дня будуть оладки – пишні і повітряні. Є маса варіантів їх приготування – на кефірі, кислому молоці, ряжанка. А ми вам розповімо, як приготувати пишні оладки на сметані. Саме цей кисломолочний продукт дарує оладушкам неповторний ніжний смак і пористу структуру, за рахунок чого вони просто тануть у роті.

Пишні оладки на сметані – рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 110 г;

  • яйця курячі великі – 2 шт.;

  • сода харчова – 1/4 ч. ложки;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • сметана 20% жирності – 100 мл;

  • сіль – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Яйця розбиваємо в миску і збиваємо міксером, додаємо сметану і гарненько перемішуємо. Просіваємо борошно, а в неї додаємо інші сухі інгредієнти – сіль, соду і цукор. З'єднуємо обидві суміші і розмішуємо. Отримане тісто для оладок невеликими порціями викладаємо в розігріте масло. Обсмажуємо з обох боків до готовності.

    Оладки на кислій сметані – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне вищого сорту – 2 склянки;

  • сметана кисла – 500 мл;

  • яйця – 1 шт.;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • розпушувач (сода харчова) – 05 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 5 ст. ложок;

  • рослинна олія без запаху – 50 мл;

  • цукор ванільний – 1 пакетик.


  • Приготування
    Сметану покласти в глибоку велику миску, додаємо туди ж яйця, підсипаємо цукор і сіль, додаємо соду і перемішуємо до стану однорідної маси. Тепер можна додати ванільний цукор і влити рослинне масло. Гарненько перемішуємо і по трохи підсипаємо попередньо просіяне борошно. Невеликими порціями викладаємо підготовлене тісто в розігріту олію і обсмажуємо оладики на середньому вогні до приємного золотистого кольору. Пишні оладки на кислій сметані можна подати, полив сметаною, будь-яким варенням або згущеним молоком. Вони будуть смачні в будь-якому випадку.

    Малинові оладки на сметані і молоці


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • малина – 500 г;

  • борошно – 15 склянки;

  • розпушувач для тіста – 3 ч. ложки;

  • цукор коричневий – 1 ст. ложка;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • молоко – 350 мл;

  • яйця курячі – 1 шт.;

  • масло вершкове – 15 ст. ложки;

  • сметана жирна – 15 ст. ложки;

  • малиновий лікер – 1 ст. ложка.


  • Для соусу:

  • нарізаний шматочками мигдаль – 1/4 склянки;

  • сироп кленовий – 100 мл


  • Приготування
    Малину викладаємо в сковороду вливаємо лікер і готуємо, поки малина не перетвориться в однорідну пюреобразную масу. Просіваємо борошно з розпушувачем і сіллю, додаємо коричневий цукор. Окремо збиваємо яйця з молоком, додаємо сметану, вершкове масло і перемішуємо. Змішуємо обидві суміші, додаємо остигле малинове пюре і перемішуємо. Оладки обсмажуємо на розігрітій олії з обох сторін. Готові неймовірно смачні і пишні оладки на сметані поливаємо соусом, для якого змішуємо кленовий сироп і подрібнений мигдаль.

    Оладки на дріжджах і сметані


    Інгредієнти:

  • борошно 550 г;

  • молоко – 2 склянки;

  • сметана – 1 склянка;

  • яйця – 2 шт.;

  • вершкове масло – 1 ст. ложка;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • рослинне масло – 1 ст. ложка;

  • сіль – 05 ч. ложки;

  • дріжджі свіжі – 25 р.
  • Пишні оладки на сметані


    Приготування
    Спочатку «оживляємо» дріжджі розводимо їх в теплому молоці і додаємо борошно (2 ст. ложки) і цукор (1 ст. ложка), який сприятиме процесу бродіння. Залишаємо, поки не піде реакція – на поверхні повинні з'явитися пухирці. Тепер вливаємо інше молоко, сметану (продукти повинні бути при цьому кімнатної температури), всипаємо бажано просіяне борошно і додаємо дріжджову масу. Добре перемішуємо і ставимо в тепле місце, щоб тісто піднялося. Після цього додаємо в нього яйця, додаємо сіль, масло і цукор. Знову перемішуємо і залишаємо підніматися. Після цього вже можна сміливо смажити пишні оладки. А щоб усередині вони просмажаться і при цьому знизу не підгоріли, потрібно готувати на середньому вогні.