Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля по-французьки

Картопля по-французьки

26-03-2015, 19:53
1 866
Картопля по-французьки
Картопля по-французьки - відмінний гарнір, чудово поєднується не тільки з птицею і грибами, але і з будь-яким м'ясом. Ця страва чудово підійде для сімейної вечері або святкового обіду. Готується воно досить швидко, не вимагаючи ніяких спеціальних хитрощів, але виходить дуже ситним і ошатним.

Рецепт картоплі по-французьки


Інгредієнти:

  • картопля - 8 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • спеції;

  • вирізка свиняча - 500 г;

  • сир твердий - 100 р.


  • Приготування
    Як приготувати картоплю по-французьки? Вирізку промиваємо, тоненько нарізаємо і злегка відбиваємо. Цибулини обробляємо і шаткуємо кільцями, а сир подрібнюємо на крупній терочке. Картопля обробляємо і рубаємо тонкими кружечками. У великій ємності з'єднуємо всі овочі з майонезом і добре все перемішуємо, додавши за смаком спеції. Деко застеляємо папером для випічки викладаємо м'ясо, потім картоплю з цибулею і посипаємо рясно сиром. Готуємо страву в розігрітій духовці приблизно 55 хвилин і негайно подаємо до столу, щоб воно не встигло охолонути.

    Картопля по-французьки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • майонез - 4 ст. ложки;

  • свиняча вирізка - 400 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • картопля - 8 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • свіжа зелень - пучок.


  • Приготування
    Отже, м'ясо промиваємо та нарізаємо шматочками невеликих розмірів. Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями, а картопля - гуртками. Подрібнюємо сир на крупній тертці, а свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо на дно половину порції цибулі, потім м'ясо, присипаємо спеціями і зеленню. Далі кладемо залишився цибуля, картопля, промазуємо майонезом і присипаємо зверху тертим сиром. Закриваємо прилад кришкою, встановлюємо програму «Випічка» і засікаємо рівно 1 годину. Після звукового сигналу перекладаємо картоплю по-французьки на блюдо і подаємо до столу.

    Запечена картопля по-французьки


    Інгредієнти:

  • картопля - 6 шт.;

  • майонез - 200 мл;

  • помідор - 2 шт.;

  • свинина - 500 г;

  • гірчиця;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сир голландський - 150 г;

  • фільтрована вода - 1 ст.;

  • прянощі і спеції.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо, промиваємо, відбиваємо і рясно змащуємо гірчицею. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і викладаємо в промазану маслом форму. Потім кладемо м'ясо, солимо, перчимо його на смак. Далі - нарізану кружальцями помідор, картоплю і знову підсолюємо. Тепер з майонезу і води робимо соус і заливаємо їм нашу заготовку. Відправляємо форму в розігріту до 190°С духовку і запікаємо страву 45 хвилин, накривши зверху кришкою. Приблизно за 5 хвилин до готовності посипаємо все сиром і знімаємо кришку.

    Рецепт приготування картоплі по-французьки з печерицями


    Інгредієнти:

  • великий картопля - 500 г;

  • свіжі печериці - 15 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • яблуко зелене - 1 шт.;

  • масло вершкове;

  • сир твердий - 200 г;

  • спеції;

  • зелень.


  • Приготування
    Картопля по-французьки

    Картоплю чистимо і нарізаємо рівними гуртками. Потім перекладаємо в каструлю, злегка посипаємо мускатним горіхом і перемішуємо. Гриби обробляємо, шаткуємо товстими пластинками. Яблуко розрізаємо на шматочки і акуратно видаляємо серцевину, а часник чистимо і подрібнюємо. Далі промазуємо деко вершковим маслом і часником, викладаємо всі підготовлені раніше продукти і трохи поливаємо рослинним маслом, щоб воно злегка обволікає інгредієнти. Зверху засипаємо тертим сиром і відправляємо картопля по-французьки в духовку на 30 хвилин. Випікаємо при 180°С, а потім декоруємо страву зеленню і подаємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Свинина по-французьки
    Свинина по-французьки
    М'ясо по-французьки насправді має мало спільного з французькою кухнею. У нас же прийнято називати так м'ясо, запечене під шапкою майонезу і сиру, з
    М'ясо по-французьки з свинини
    М'ясо по-французьки з свинини
    Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
    Свинина з грибами в духовці
    Свинина з грибами в духовці
    Для ситного і повноцінного вечері чудово підійде м'ясо з грибами. Таке блюдо можна приготувати до приходу гостей і для романтичної вечері при
    М'ясо по-французьки з ананасами
    М'ясо по-французьки з ананасами
    М'ясо по-французьки - це споконвічно російська страва, що нагадує запіканку. Варіацій його створення досить багато. І сьогодні ми розповімо, як його
    Картопля по-французьки - рецепт
    Картопля по-французьки - рецепт
    Багато люблять картоплю і знають десятки різних способів його приготування. Ми хочемо розповісти вам, як приготувати картоплю по-французьки.
    Картопля по-французьки - рецепт
    Картопля по-французьки - рецепт
    Багато люблять картоплю і знають десятки різних способів його приготування. Ми хочемо розповісти вам, як приготувати картоплю по-французьки.