М'ясо по-французьки з ананасами
Почнемо з розвінчання ще одного кулінарного міфу. М'ясо по-французьки придумали аж ніяк не у Франції, а в Росії. Вперше це блюдо було приготовлено для графа Орлова, якому воно довелося дуже до душі. З тих пір ця, по суті, багатошарова запіканка з неодмінною сирною скоринкою, злегка нагадує гратен, отримала широку прописку завдяки своїй універсальності. М'ясо по-французьки готують, як правило, з картоплею та іншими овочами, але будь-які компоненти можна замінити на свій розсуд. Результат завжди чудовий - соковите, ароматне м'ясо під «шубою».
Однією з таких варіацій на тему і є м'ясо по-французьки з ананасами. Готується воно зазвичай з свинини, оскільки та краще поєднується з солодкувато-нудотним смаком екзотичного фрукта. Але, як ми вже говорили, строгих правил для цієї страви не існує. Можете сміливо експериментувати!
Інгредієнти:
вирізка свиняча - 1 кг;
ананаси консервовані (кружечками) - 1 б.;
молоко - 05 склянки;
сир твердий - 200 г;
цибуля - 2 шт.;
часник - 3 зубки;
майонез - 100 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Свинину промиваємо, витираємо і нарізаємо порційними шматочками упоперек волокон. Кожен загортаємо в харчову плівку і злегка відбиваємо. Посипаємо сіллю і спеціями. У мисці змішуємо молоко з пропущеним через прес часником і занурюємо в цей маринад шматочки свинини. Залишаємо на пару годин у холодильнику.
Після на змащений маслом деко викладаємо півкільця цибулі, а зверху - промаринованную свинину. Рясно поливаємо її майонезом, накриваємо кружечками ананаса і посипаємо тертим сиром. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько півгодини.
Інгредієнти:
телятина - 700 г;
ананаси консервовані (шматочками) - 1 б.;
цибуля - 2 шт.;
сир твердий - 200 г;
майонез - 250 г;
олія соняшникова - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Телятину нарізаємо невеликими брусочками, як на гуляш. На сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо шар цибулі, півкільцями. Потім м'ясо. Його солимо, перчимо і заливаємо майонезом щедро. Завершує все шар консервованих ананасів, посипаних тертим сиром. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо страву 2 години на повільному вогні.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) - 500 г;
ананаси консервовані (шматочками) - 1/2 б.;
печериці консервовані - 200 г;
сир твердий - 150 г;
майонез - 100 г;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Свинину нарізаємо на відбивні. Солимо, перчимо, обмазуємо майонезом і викладаємо в чашу мультиварки. На півгодини включаємо режим «Випічка». Потім м'ясо перевертаємо, покриваємо шаром грибів, порізаних пластинками. Зверху кружечки ананаса і присипаємо тертим сиром. Готуємо на колишньому режимі ще півгодини.
Інгредієнти:
фарш мясний - 1 кг;
сир твердий - 400 г;
ананаси консервовані (кружечками) - 1 б.;
майонез - 100 г;
цибуля - 1 шт.;
часник - 5 зубків;
сухарі панірувальні - 2 ст. ложки;
олія - для змащування;
паприка солодка - 1/2 ч. ложки;
каррі - 1 щіпка;
базилік (сушений) - 1/2 ч. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Фарш приправляємо спеціями і з пропущеним через прес часником, солимо, перемішуємо і залишаємо на півгодини. Після формуємо невеликі плоскі котлетки-коржі, обвалюємо їх у панірувальних сухарях . Викладаємо на деко, змащене маслом і покритий шаром дрібно покришеної цибулі. Покриваємо котлетки майонезом, зверху викладаємо по кружечки ананаса і, звичайно ж, посипаємо тертим сиром. Запікається таке м'ясо по-французьки близько півгодини при 190-200 градусах.
Однією з таких варіацій на тему і є м'ясо по-французьки з ананасами. Готується воно зазвичай з свинини, оскільки та краще поєднується з солодкувато-нудотним смаком екзотичного фрукта. Але, як ми вже говорили, строгих правил для цієї страви не існує. Можете сміливо експериментувати!
М'ясо по-французьки з ананасами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Свинину промиваємо, витираємо і нарізаємо порційними шматочками упоперек волокон. Кожен загортаємо в харчову плівку і злегка відбиваємо. Посипаємо сіллю і спеціями. У мисці змішуємо молоко з пропущеним через прес часником і занурюємо в цей маринад шматочки свинини. Залишаємо на пару годин у холодильнику.
Після на змащений маслом деко викладаємо півкільця цибулі, а зверху - промаринованную свинину. Рясно поливаємо її майонезом, накриваємо кружечками ананаса і посипаємо тертим сиром. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько півгодини.
Рецепт м'ясо по-французьки з ананасами в сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Телятину нарізаємо невеликими брусочками, як на гуляш. На сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо шар цибулі, півкільцями. Потім м'ясо. Його солимо, перчимо і заливаємо майонезом щедро. Завершує все шар консервованих ананасів, посипаних тертим сиром. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо страву 2 години на повільному вогні.
М'ясо по-французьки з ананасами і грибами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо на відбивні. Солимо, перчимо, обмазуємо майонезом і викладаємо в чашу мультиварки. На півгодини включаємо режим «Випічка». Потім м'ясо перевертаємо, покриваємо шаром грибів, порізаних пластинками. Зверху кружечки ананаса і присипаємо тертим сиром. Готуємо на колишньому режимі ще півгодини.
Як приготувати м'ясо по-французьки з ананасами з фаршу?
Інгредієнти:
Приготування
Фарш приправляємо спеціями і з пропущеним через прес часником, солимо, перемішуємо і залишаємо на півгодини. Після формуємо невеликі плоскі котлетки-коржі, обвалюємо їх у панірувальних сухарях . Викладаємо на деко, змащене маслом і покритий шаром дрібно покришеної цибулі. Покриваємо котлетки майонезом, зверху викладаємо по кружечки ананаса і, звичайно ж, посипаємо тертим сиром. Запікається таке м'ясо по-французьки близько півгодини при 190-200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з ананасами і м'ясом
Солодкі ананаси чудово поєднуються з м'ясом, причому не тільки курячим. І сьогодні, спеціально для любителів подібної екзотики, ми підібрали кілька
Салат з ананасів і печериць
Салати є прикрасою будь-якого святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну салаті з ананаса і печериць. Незважаючи на дивне поєднання
М'ясо по-французьки з свинини
Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
Курячі відбивні - рецепт
Новий рік - час феєрверків, подарунків, шампанського, мандарин і кулінарних шедеврів. Чого тільки не буває на новорічному столі! Пропонуємо вам
М'ясо з ананасом - рецепт
М'ясо з ананасами - це незвичайне блюдо, незважаючи на простоту його створення, воно виходить дивовижно смачним і соковитим, і чудово прикрасить ваш